fbpx
Se cunosc 7 din cele 8 echipe calificate în „sferturile” mondialului de handbal masculin.

Se cunosc 7 din cele 8 echipe calificate în „sferturile” mondialului de handbal masculin.

Franța, Norvegia, Egipt și Suedia sunt cele 4 echipe calificate duminică în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt. Danemarca, Ungaria și Spania și-au asigurat matematic calificarea încă înainte de ultimul meci din grupele principale, relatează mediafax.

Franța și Suedia nu au avut emoții duminică în a obține calificarea.

Franța a învins categoric Portugalia, 32-23 (16-12), obținând a 6-a victorie consecutivă din 6 posibile, la mondialul egiptean.

Suedia, la rândul ei, a zdrobit Rusia cu 34-20 (17-8) și a câștigat grupa cu 8 puncte, fiind și ea neînvinsă în cele 6 partide din Egipt.

Norvegia și Egipt, celelalte două calificate, au avut totuși emoții în partidele jucate duminică.

Chiar dacă a condus aproape tot meciul, Norvegia a avut în față o reprezentativă a Islandei capabilă de surprize în orice moment, care nu avut ce pierde, o echipă ce a ținut aproape tot meciul. Nordicii s-au impus în cele din urmă cu 35-22 (18-18) și, cu cele 8 puncte acumulate, au terminat pe locul 2 în grupă, după Franța, singura reprezentativă în fața căreia a pierdut, chiar în prima partidă jucată în Egipt.

Cea mai dramatică confruntare a zilei a adus față în față Egiptul și Slovenia. Pentru oricare din cele două echipe o victorie ar fi echivalat cu calificarea. Egalul îi favoriza doar pe „faraoni”, motiv pentru care slovenii au dat maximum posibil, materializat pe tabelă cu plus 4-5 goluri până dincolo de primele 5 minute ale reprizei secunde.

De la 15-10, egiptenii au avut un șir de 5 goluri consecutive cu care au egalat, ca după aceea, după 19-19 să treacă la conducere, dar nu cu mai mult de 2 goluri.

Finalul a fost de poveste. La 23-25 slovenii au luat time-out când mai erau exact 2 minute și 4 secunde de joc. La atacul imediat următor Janc a ratat de pe semicerc, fiind imitat imediat de egipteanul El-Deraa.

Slovenii au redus la 24-25, când cronometrul arăta 58.54. A urmat un time-out egiptean și apoi o ratare a lui Mamdouh, cu 16 secunde înainte de final.

Golul slovenului Janc a picat în exact ultima secundă de joc, însă nu a mai contat pentru calificare.

Luni se joacă ultimele meciuri din grupa 1 și grupa 2. Ungaria și Spania sunt matematic calificate și joacă una împotriva celeilalte doar pentru palmares și pentru șefia grupei 1.

Danemarca e și ea calificată, meciurile Argentina – Quatar și Danemarca – Croația urmând a stabili și cea de a doua clasată. Teoretic Argentina, Quatar și Croația au toate șanse de calificare, cu mențiunea că pentru a se califica Croația trebuie să bată Danemarca și Quatar pe Argentina.

În cazul unei înfrângeri a Croației, echipa calificată va fi cea care iese victorioasă între Argentina și Quatar. Un egal între cele două îi favorizează pe sud-americani.

Acest articol a fost citit de 28 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *