fbpx
Exact asta ne mai lipsea!!!Scenariu sumbru pentru fotbalul românesc: România riscă să fie interzisă din competițiile internaționale

Exact asta ne mai lipsea!!!Scenariu sumbru pentru fotbalul românesc: România riscă să fie interzisă din competițiile internaționale

Liga 1 stă pe un butoi cu pulbere, după ce Alexandru Ioniţă (26 de ani) a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă, informează postul de televiziune DigiSport.

Jurnaliștii explică faptul că alături de Ioniță, alți doi jucători de la Astra au apelat la aceeași terapie interzisă – Kehinde Fatai și Takayuki Seto, iar regulamentul ANAD e clar: când mai mult de doi membri dintr-o echipă sunt găsiți vinovați pentru încălcarea unei astfel de reguli, organizatorul competiției, în acest caz FRF, trebuie să descalifice echipa respectivă, pe lângă sancțiunea dictată împotriva jucătorilor. Dacă FRF va refuza să o excludă pe Astra din campionat, în momentul în care va exista o decizie definitivă în acest sens, România riscă să fie interzisă din competițiile internaționale, susține Cristi Balaj, președintele ANAD.

„FRF poate face ce dori, doar că apar consecințe. FIFA și UEFA, Comitetul Olimpic Internațional sunt semnatari ai codului. Federațiile, Ligile trebuie să respecte legea, sunt purtătoare de CIS și obligatoriu trebuie să respecte legea din țara respectivă. WADA a avut grijă să se asigure că legile din fiecare țară sunt în conformitate cu prevederile codului.

Atunci când există anumite scăpări legea are noțiuni care prevăd că sunt aplicate. Situația e foarte clară. Legea românească spune ceva, codul e în conformitate, iar în situația în care un semnatar – nu vorbim de România neapărat – nu respectă prevederile codului și legea, nu va mai fi primit în competițiile internaționale de forurile care au semnat și ele codul”, a declarat Cristi Balaj, președintele Agenției Mondiale Antidoping, la emisiunea Liga Digi Sport.

Acest articol a fost citit de 46 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *