fbpx
Au sosit măștile gratuite la Buzău. Beneficiarii sunt așteptați la punctele de distribuție începând de astăzi.

Au sosit măștile gratuite la Buzău. Beneficiarii sunt așteptați la punctele de distribuție începând de astăzi.

Veste bună pentru buzoienii care se încadrează în categoria persoanelor defavorizate. A început distribuirea măștilor oferite gratuit pentru protejarea împotriva SarsCov-2. Direcția de Asistență Socială a primit o primă tranșă de 2120 de cutii a câte 50 de măști pe care a început să le distribuie chiar din această dimineață.

Pentru a se evita aglomerația Direcția de Asistență Socială a Primăriei Buzău a organizat trei puncte de distribuție, astfel:

• Aleea Crâng (intrarea în parcul Crâng)- pensionari cu venituri mici, până la 704 lei, inclusiv;
• Sediul DAS (str. Alexandru Marghiloman) – persoane încadrate în grad de handicap;
• Cantina de Ajutor Social (str. Speranței) – persoane care primesc ajutor social sau alocație de întreținere a familiei.

Buzoienii pot ridica măștile începând de astăzi în intervalele orare: 9.00-12.00 și 12.30-16.00.

Măștile gratuite au ajuns și la Râmnicu Sărat, acestea urmând să fie împărțite beneficiarilor. Anunțul a fost făcut de Direcția de Asistență Socială din Râmnicu Sărat. Distribuirea se va face în intervalul orar 8.30-16.00 în zona Complexului Brâncovenesc. În total, 72.000 de măști urmează să fie distribuite în perioada 8-10 septembrie la Râmnicu Sărat.

Cine are dreptul la setul gratuit de 50 de măști?
• Persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
• Persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei;
• Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv (pensia minimă);
• Persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006.

Fiecare buzoian care se încadrează în categoria persoanelor defavorizate ar trebui să primească o cutie de 50 de măști pentru o perioadă de 2 luni. Nu toți cei eligibili le vor primi, însă în această primă etapă. Buzăul a primit doar un sfert din necesarul solicitat la București. Concret, Direcția de Sănătate Publică Buzău a primit 1.227.400 de măști din totalul de 3.630.000 solicitat la nivelul județului.

Acest articol a fost citit de 106 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *