fbpx
Upsss,agitatie mare deja in interiorul PNL-ului? 12.00

Upsss,agitatie mare deja in interiorul PNL-ului? 12.00

Rareș Bogdan îi pune statutul în față lui Orban: Ședința BPN va avea loc! Este nevoie de o discuție în partid.

 

Nici nu s-au incheiat bine negocierele intre partidele care vor intra  la guvernare ca a si aparut agitatia in interiorul partidului PNL! Oare sa nu mai aiba sprijunul partidului Ludovic Orban? Oare sa fie pus la zid pentru slaba negociere? Ramane de vazut !!!

In interiorul PNL este agitație mare, după negocierile din cadrul coaliției de guvernare. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a convocat BNP-ul PNL, dar la câteva ore, liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj prin care arată că acest BPN nu a fost convocat statutar, iar ședința nu va avea loc.

Mai mulți lideri PNL au vrut să convoace pentru această seară o ședință a Biroului Politic Național pentru a-l trage la răspundere pe Ludovic Orban și au dat mesaje în acest sens către toți membrii BPN, dar Ludovic Orban a dat un comunicat intern în care anunță că ședința nu poate avea loc pentru nu e statutară, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Mesajul de convocare a BPN ar fi fost dat prin sistemul intern de comunicare al PNL, gestionat de secretarul general Robert Sighiartău.

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, pentru GLOBALMEDIA.RO, faptul că acest BPN va avea loc pentru că a fost convocat statutar și se arată surprins de agitația creată, în condițiile în care s-a convocat o ședință doar pentru a discuta despre stadiul negocierilor. E doar o simpla sedinta pentru a discuta viitorul componentei ministeriale.

BPN PNL

”Da, este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informați despre stadiul negocierilor. Pur și simplu, noi suntem oameni responsabili și ne bucurăm că discuțiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se mișcă foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun. S-a discutat și partea politică și este important pentru întreg partidul, cu atât mai mult cu cât a ieșit fum alb la negocierile de ieri, să știm exact în ce etapă ne aflăm și ce va urma din acest punct încolo.

Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat. Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar și o treime din membrii BPN. Sunt organizații mari din Transilvania, din Sudul țării care doresc să știe ce s-a negociat și cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înțeleg de ce această agitație, aici este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului.”, ne-a precizat Rareș Bogdan.

Ludovic Orban a dat un comunicat catre presa :

Biroul Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban”.

Potrivit statutului PNL, ședintele Biroului Politic Național pot fi convocate de președintele partidului, a mai mult de jumătate din membrii Biroului Executiv, a mai mult de un sfert dintre membrii săi sau mai mult de jumătate dintre președinții Birourilor Politice Județene.

Printre liderii care îl contestă puternic pe Ludovic Orban se numără Robert Sighiartău și Rareș Bogdan.

Mai mulți lideri PNL sunt în conflict deschis cu Ludovic Orban pentru că acesta a cedat către USR PLUS și UDMR ministerele cu bani și influență – Dezvoltarea, Transporturile și Fondurile Europene, în schimbul funcției de președinte al Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *