fbpx
Recentele aventuri politice  ale primarului din Baicoi, Judetul Prahova,  domnul Marius Constantin, in contexul sloganului sau politic si al programului de nou candidat:  Împreună, lucrăm pentru un oraș cu standarde europene! Alăturați-vă!

Recentele aventuri politice ale primarului din Baicoi, Judetul Prahova, domnul Marius Constantin, in contexul sloganului sau politic si al programului de nou candidat: Împreună, lucrăm pentru un oraș cu standarde europene! Alăturați-vă!

Va rugam sa observati, in fond, oferta candidaturii acestui personaj sinistru, din pricina caruia comunitatea baicoiana a pierdut 3 investitii majore, care ar fi putut spori prosperitatea baicoienilor si ar fi contribuit, semnificativ, la cresterea nivelului de trai in oras, prin indestularea bugetelor primariei, daca investitorii nu ar fi fugit, datorita pretentiilor sale, sau daca companiile straine interesate nu ar fi fost rejectate de acest primar, ca urmare a nesatisfacerii pretentiilor sale, de a aloca sprijin pentru investitile care ar fi urmat, in judet, cu sedii si birouri, in Baicoi.

 

SIMPLU: primarul Marius Constantin nu a primit ce a cerut si, pe cale de consecinta, a rejectat companiile interesate sa se pozitioneze, prin investitii, impact si locuri de munca, in Baicoi, context in care a acceptat, primit si acceptat doar anumite companii, firme si proiecte, functie de interesele sale, nu ale comunitatii orasului Baicoi.

 

Va dati seama, cate locuri de munca au pierdut baicoienii, pe seama atitudinii si comportamentului dubios, repulsiv si discretionar, fata de anumite programe de investitii si indiferent, pasiv, neglijent si dezinteresat, fata de alte companii straine, interesate de amplasarea unor centre de productie in zona oraseneasca si care ar fi creat multe locuri de munca?

Oare, cat a pierdul orasul Baicoi, prin decizii neconforme si de sabotaj edilitar, ale primarului Marius Constantin? Care e pierderea bugetului orasului Baicoi, care nu a indestulat conturile primariei, pe fondul pandemniei in desfasurare si in ampla dinamica si evolutie?

Stimati cititori, va lasam, deocamdata, sa va mirati, de faptele edilului Marius Constantin, pana vom publica, in curand, in numerele noastre viitoare, detalii ale OFERTEI acestui primar, recent suspendat, in baza unor conditii legale de admisibilitate, intemeiate, fondate, motivate, oportune, actuale, precise, exacte, avand in vedere faptele acestui personaj care, de foarte multe ori, a actionat in interes personal, in sensul realizarii unor interese de grup, ale echipei sale si in detrimentul locuitorilor orasului Baicoi, deci impotriva intereselor generale, ale comunitatii, a cetatenilor orasului Baicoi.

Simplu, informatiile ne parvin chiar din institutie si atesta, in cadrul procesului de documentare jurnalistica, faptele acestui sef de grup clandestin.

In pofida promisiunilor sale din campania electorala, obtinand votul baicoienilor, intr-o proportie sustenabila, acesta sustine un alt grup clandestine, implicat in mafia deseurilor urbane, condus de anumiti capi ai lumii interlope, care transporta oficial si depoziteaza gunoaie. In realitate, grupul in speta, din care si primarul Marius Constantin face parte, are puternice legaturi pe axa Baicoi – Ploiesti – Bucuresti.

Desi, in precedenta campanie electorala a promis ca va rezolva aceasta problema, a gunoaielor depozitate, continuu, sistematic si ilegal, in Baicoi, pe perimetre anumite, discret disimulate si asigurate impotriva observarii, in zone recomandate de acesta, primarul Marius Constantin, prin participare directa, dispune si coordoneaza, in forta si prin intreaga putere a mandatului sau, traficul de asemenea deseuri urbane, orasenesti etc. Mare parte din cantitatile dispuse, la intamplare, pe anumite terenuri private, la indicatiile exprese ale edilului nostru, sunt biodegradabile si, nefiind plasate corespunzator si conform normelor si in acord cu prevederile si dispozitiile legale in vigoare si in materie, degaja mirosuri puternice, sporind, considerabil, nivelele si, in general, gradul de poluare, afactand, in mare masura echilibrele ecologice, incalcand, astfel, cu intentie, legislatia de protectie a mediului si, de asemenea, nerespectand obligatiile in speta, impuse de parghiile cadrului aferent legislatiei de protectie a mediului, circumscrise unor situatii de acest gen.

Cantitati si volume mari nu sunt, insa, biodegradabile si creaza efecte catastrofale ireversibile, afectand si compromitand, pentru totdeauna, facotrii de mediu: calitatea aerului, a solurilor si a subsolului, dar si a apelor din subsidiar, in acviferul Baicoi, aspect care se rasfrange, in sanatatea locuitorilor orasului, prin scadera calitatii vietii, afectarea florei, a faunei, a complexelor echilibre ecologice, elemente si echilibre profund afectate de depunerile de gunoaie menajere, urbane si industriale, de catre grupul coordonat de Marius Constantin.

IMG 20200914 WA0029 IMG 20200914 WA0036 IMG 20200914 WA0034

 

Intrebare:

Oare ce primeste, in schimb, de la firmele si grupurile care transporta, depoziteaza aceste mari volume de deseuri, primarul orasului Baicoi?

Dumnevoastra, stimati cititori si distinsi locuitori ai orasului Baicoi, ce credeti, ca primarul Marius Constantin, nu stie, desi a fost incunostiintat, informat, official, in detaliu si, personal de baicoieni, de atatia ani?

Oare de ce nu s-a implicat, de atatia ani, in reglementarea, pe cale legala, in baza fortei si autoritatii instituite prin mandatul sau? Care este pretul neimplicarii sale, in materie de edil, pentru a informa organele de politie, garda de Mediu, Agentia de Protectie a Mediului, Directia de Sanatate Publica Prahova etc?

Oare ce s-ar intampla daca si alte grupuri, ar proceda similar si i-ar afecta afacerile, cu gunoaie, ale primarului suspendat, Marius Constantin?

Oare cum s-ar comporta daca anumiti cetateni, care nu i-ar oferi, avantaje, primarului suspendat, Marius Constantin, ar depozita, oriunde, deseuri, in raza localitatii sale, de competenta? Ce actiuni ar intreprinde edilul Constantin? Interesante intrebari si, mai interesante, posibile raspunsuri?

Va rugam, pe dumeavoastra, stimati cititori, sa va gasiti si sa va oferiti aceste raspunsuri.

De ce ii protejeaza pe cei care conduc asemenea grupuri? Oare ce primeste, in schimbul tacerii, nerezolvarii problemei si a acordarii ajutorului sau, in continuare, dupa atatia ani, prin indemnuri directe de a transporta si abandona volumele de gunoi, in Baicoi, si dupa ce, in prealabil, le asigura si chiar si logistica, mijloacele cu care sunt transportate, clandestin, gunoaiele nefiind identificate, pana in present, de autoritati?

Ce institutii, a sesizat, in toti anii acestia, primarul Marius Constantin, pentru a aplica legea si pentru a rezolva problema gunoaielor din Baicoi?

Va rugam, sa observati, mai jos, cateva elemente ale perimetrului asigurat de depunerea gunoaielor primarului Marius Constantin:

La intersectia Bulevardului Republicii cu strada Otelului, intre prima si a doua alee, pe partea stanga, se afla perimetrul aferent amplasamentelor deseurilor.

Conform unor zvonuri lansate, din primarie, un acord, in acest sens ar fi fost dat si de catre fostul cadru militar ( MApN ) Patulea Cristinel, sef al Politiei Comunitare Baicoi, care tolereaza si intretine situatia si mentine active legaturile cu unii reprezentanti ai grupurilor care transporta si depoziteaza, in conditii de ilegalitate, gunoaiele, acesta avand un interes direct, indeplinid roluri, prin care asigura depozitarea.

In continuare, prezentam cateva detalii din biografia primarului si elementele tabloului ofertei sale politice:

In mandatul sau, Marius Constantin, primarul orașului Băicoi, a transmis, preponderant, prin intermediul unor conturi de socializare, comunicate, prin care doar informează locuitorii orașului, cu privire la situația suspiciunilor de coronavirus din localitate, neimplicandu-se efectiv, direct si activ, in problematicile pendinte masurilor restrictive sau preventive, a efectelor circumscrise, utilizand, in scop propagandistic, sloganul „Eu ajut, tu stai acasa”. In schimbul acestor actiuni si campanii, nu a realizat si nu a obtinut nimic, in interesul, in folosul si in beneficiul comunitatii, ci doar in interes personal.

A fost declarat incompatibil, de catre ANI ( Agentia Nationala de Integritate ), fiind in atentia si a altor institutii, intrucat a indeplit si functia de consilier local, in intervalul in care si-a exercitat functia de primar interimar etc.

A utilizat o institutie din subordine, abuziv, in interes personal, pentru interesele unui grup de criminalitate economico-financiara, din care facea parte, in raport cu problemele de incompatibilitate.

Conform informațiilor oferite de colegii primarului Marius Constantin, proiectul privind modernizarea unor străzi și construirea unor sisteme de colectare a apelor pluviale a fost, initial, suspendat, ulterior abandonat, intarziat, intr-un final reluat, dar nu a mai fost finanțat de Guvern, prin Institutul de Prognoză si a iesit un fiasco: vezi doar cazul strazilor din confluenta aferenta perimetrelor situate in interiorul zonei strazilor Horia, Mircea cel Batran, realizate necorespunzator, fara procese verbale de receptie conforme, aflate in stare de degradare avansata, iar, pe anumite portiuni,  uzura afecatnd, iremediabil, calitatea astfaltului, oricum aplicat in retete mult diminuate, cantitativ etc.

Preambulul suspendarii primarului Marius Constantin:

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl privește pe primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, aflat în prezent la primul mandat.
Potrivit raportului întocmit de către inspectorii de integritate, primarul din
Băicoi ar fi exercitat simultan, în perioada 21 noiembrie 2016 – 27 iunie 2017, atribuțiile de primar și funcția de consilier local, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 (forma în vigoare până la data de 10 iunie 2017).
Este vorba despre perioada în care Marius Constantin a preluat funcția de primar interimar al orașului Băicoi, după ce fostul edil, Ciprian Stătescu, și-a pierdut mandatul după condamnarea definitivă în instanță pentru conflict de interese.
Actualul primar a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază.

Potrivit unor surse politice, acest primar incompatibil ar fi fost exclus si dintr-o alianta politica, intrucat ar fi refuzat sa reintoarca armele, asa cum stie el mai bine si si-a declinat candidatura din partea unei alte formatiuni politice, deci, omul nostru isi tradeaza, pe rand, colegii, echipa, formula politica de alianta, abandoneaza ideologiile si doctrinele politice declarate, pentru care isi construieste platformele de candidat, dupa care isi tradeaza, vinde, oferteaza, revinde, cumpara, rascupara, oricand, cetatenii care il aleg sau nu, dar si partenerii. Deci, pentru acest personaj pseudo politic, nu exista decat un interes: interesul sau. Oare, asta, sa isi doreasca, din nou, cetatentii orasului Baicoi?

Agentia de Protectie a Mediului, Garda de Mediu Prahova, Directoia de Sanatate Publica Prahova, politia etc conducerile acestor institutii, ce parere au?

Vom continua.

Acest articol a fost citit de 270 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *