fbpx
Florin Cîțu tace, Bloomberg îl dă de gol: Ministerul Finanțelor, un nou împrumut pe piețele externe în plină criză. Parcă nu erau de ajuns cei împrumutați până acum! FELICITĂRI !

Florin Cîțu tace, Bloomberg îl dă de gol: Ministerul Finanțelor, un nou împrumut pe piețele externe în plină criză. Parcă nu erau de ajuns cei împrumutați până acum! FELICITĂRI !

Așa cum ne-a obisnuit #Guvernul meu, Ministerul Finanțelor mai dă o lovitura , sperăm noi , pe ultima suta de metrii si iși face de cap cu împrumuturi, crescând astfel și mai mult datoria externă a României.

Oare unde v-or sa ajungem? #HoReCa la pământ, educația nivel 0,pensiile in aer, spitalele gem de oameni. IMM-urile nu mai stiu pe unde sa scoată cămașa iar noi nu știm cum o să supraviețuim dupa alegeri.

Ministerul Finanţelor a împrumutat marți prin eurobonduri 2,5 mld. euro, atât cât a programat, la a patra ieşire pe pieţele externe din acest an, din care 1,5 miliarde de euro pe maturitatea de 20 de ani şi 1 miliard de euro pe maturitatea de 9 ani, potrivit datelor Bloomberg, citate de ZF.

Cererea totală a ajuns la 12 miliarde de euro, res­pectiv 7 miliarde de euro pentru maturitatea de 20 de ani şi 5 miliarde de euro la euroobligaţiunile cu scadenţa de 9 ani.

La titlurile cu scadenţa la 9 ani, randamentul final este de 175 de puncte peste rata de referinţă a pieţei (mid-swap rate) pe această scadenţă, conform datelor Bloomberg.

Înainte de aceste emisiuni, Ministerul Finanţelor mai împrumutase pe parcursul acestui an de pe pieţele externe 6,3 mld. euro prin două emisiuni de euro­obli­gaţiuni, precum şi 3,3 mld. dolari la cea mai recentă ieşire pe pieţele externe, nivelul cumulat al împru­muturilor externe de până în noiembrie ajungând la echivalentul a 9,1 mld. euro.

La începutul lui 2020, când nu se anticipau efectele pandemiei de coronavirus, Ministerul Finanţelor anunţa că vrea să împrumute prin euroobligaţiuni circa 6 mld. euro în acest an.

Acest articol a fost citit de 1 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *