fbpx
Florin Cîțu și Lucian Bode se faultează reciproc pe tema salariilor bugetarilor! Noi pe cine sa intelegem ?

Florin Cîțu și Lucian Bode se faultează reciproc pe tema salariilor bugetarilor! Noi pe cine sa intelegem ?

Săptămâna trecută, dar și la finalul anului 2020, premierul Florin Cîțu anunța că salariile bugetarilor vor fi înghețate în 2021. De cealaltă parte, ministrul de Interne, anunță că angajații Poliției Române primesc un spor de titlu de specialist, care poate ajunge de până la 7,5%.

„Nu, au fost îngheţate, deci nu mai putem să…Au fost îngheţate salariile. A fost luată o decizie. Discuţia pe care am avut-o cu administraţia locală, consiliile judeţene şi Asociaţia Municipiilor a fost foarte clară din punctul meu de vedere. Evoluţia nu numai a salariilor, sporuri, cheltuielilor cu personalul din administraţia locală, dar şi centrală, din ultimii patru ani de zile, nu este sustenabilă. Nu ne putem permite aşa ceva şi atunci mă aştept de la administraţiile locale responsabile să vină cu măsuri, care să corecteze această tendinţă”, a declarat Florin Cîţu.

De cealaltă parte, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat astăzi pentru G4Media.ro că circa 76.000 de angajați ai Poliției Române primesc din luna ianuarie sporul de titlu de specialist de clasă, care se calculează ca procent din salariul de bază și este acordat în trei trepte, de 2,5%, 5% și 7,5%. „Am ajuns la o soluție cu sindicatele încă din decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă că acest spor a intrat în plată în ianuarie. Este un spor care exista în legislație, dar nu fusese acordat până acum, și noi am reușit să îl acordăm”, a spus Bode pentru G4Media.ro. Acordarea sporului are un impact bugetar de 119 milioane de lei anual, potrivit ministrului de Interne. El a mai spus că sindicatele din poliție, care au organizat proteste în care denunță înghețarea salariilor, ar trebui să îi informeze pe angajați despre noul spor plătit.

Dumnzeu sa-i mai inteleaga. Pe cine sa mai credem ?

Acest articol a fost citit de 81 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *