fbpx
Dezbaterea moțiunii de cenzură s-a reluat, după problemele cauzate de lipsa de cvorum

Dezbaterea moțiunii de cenzură s-a reluat, după problemele cauzate de lipsa de cvorum

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului dezbate şi votează luni, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, iniţiată de 205 senatori şi deputaţi.
233 de voturi sunt necesare pentru a pica Guvernul.
Guvernul Orban 3 a fost învestit pe 14 martie.
Ora 15:30: Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat că parlamentarii UDMR vor fi prezenți în sală la votul pentru moțiunea de cenzură, însă nu vor participa activ la acesta.

Ora 14.30: Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care este programată dezbaterea moţiunii de cenzură intitulată ”Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor” a fost suspendată, luni după-amiază, până la ora 15.30, după ce s-a constatat că la şedinţă sunt prezenţi mai puţin de jumătate dintre senatori şi deputaţi.Ca urmare a acestei situaţii, liderii grupurilor parlamentare au decis, în unanimitate, să se facă un apel uninominal, conform regulamentului.

Ora 13.40: Fostul ministru de Interne Carmen Dan, senator PSD, anunţă că nu va putea fi prezentă luni în Parlament, la dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură, pentru că mama sa este bolnavă de COVID-19, iar ea este în autoizolare, deşi testul său a fost negativ.

”După o săptămână extrem de agitată, cu griji şi gânduri de toate felurile legate de starea de sănătate a mamei mele, care în cursul săptămânii trecute a fost testată şi ulterior confirmată cu virusul SARS-COV-2, astăzi se conturează a fi o zi de tristă amintire, atât din punct de vedere personal, cât, mai ales, politic. Confirm astfel zvonurile conform cărora eu astăzi nu voi fi prezentă în Parlamentul României pentru a vota alături de colegii mei pentru moţiunea de cenzură împotriva guvernului Orban. În oricare alte condiţii, nu cred că e nevoie să asigur pe nimeni că aş fi fost acolo. O fractură de mână sau de picior, o răceală mai mult sau mai puţin banală sau orice altă problemă de acest gen nu m-ar fi oprit să ajung în Parlament”, a scris Carmen Dan pe Facebook.

Acest articol a fost citit de 49 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *