fbpx
Demisie din USR – Unul dintre membrii fondatori pleacă din partid după tentativa ministrului Năsui de a angaja o colaboratoare a Securităţii

Demisie din USR – Unul dintre membrii fondatori pleacă din partid după tentativa ministrului Năsui de a angaja o colaboratoare a Securităţii

Avocatul Dumitru Dobrev a anunțat că demisionează din USR după scandalul declanșat de încercarea lui Claudiu Năsui de a aduce în Ministerul Economiei o persoană acuzată de colaborare cu Securitatea. Dobrev demisionase anul trecut din Biroul Naţional USR, acuzând modificarea listelor electorale pentru promovarea favoriţilor conducerii şi eliminarea unui candidat de pe lista pentru diaspora.

”După știrea cu colaboratoarea Securității pe care dorea Claudiu Năsui s-o facă secretar general la Ministerul Economiei, mi-am luat un timp de reflecție.”

Mi-am limpezit gândurile și am o singură concluzie: Îmi dau demisia din USR.

Dacă nu o să fac pasul ăsta, o să ajung să-mi fie greață de USR cum mi-a fost și de PNL (cu care am votat statornic din 1990 până în 2004), după ce am aflat că Radu Câmpeanu a fost, cel mai probabil, informator al DIE infiltrat în emigrația română de la Paris, iar Dinu Patriciu a contribuit generos la campania electorală din 2004 a lui Adrian Năstase.

Mi se pare de neconceput ca partidul înființat și prin munca mea să promoveze în funcții de secretari generali prin ministere turnători la Securitate, în condițiile în care bunicul meu a murit la Canal ca un câine (nici nu știm unde este îngropat, acasă s-a trimis, după ani, doar un certificat de deces) tot din cauza unei astfel de otrepe, care a turnat discuțiile avute cu el, în casă, despre „noua orânduire, Ana Pauker și Gheorghiu Dej”.

E ca și cum rudele Annei Frank, dacă ar mai exista vreuna în viață, ar găsi de cuviință să facă parte acum acum, în Olanda, din partidul lui Geert Wilders.

Nu-mi fac iluzii că îi va cere cineva socoteală lui Claudiu Năsui pentru oprobiul adus USR.

În USR, socoteală dau doar „fraierii”. Niciodată Dan Barna, niciodată Cristian Ghinea, niciodată Claudiu Năsui.

Mă despart de un vis frumos pe care l-am avut noi, cei care ne-am bătut timp de un deceniu și jumătate pentru Roșia Montană, pentru patrimoniul Bucureștiului, pentru respectarea legii și a principiilor: acela că putem avea un partid parlamentar, ba chiar la guvernare, care să facă „politică altfel”, fără băieți/fete cu ochi albaștri, fără sinecuriști & pensionari la 42 de ani, fără incompetenți puși pe pile în funcții publice.

Poate că va fi posibil cândva. Vom vedea”, scrie Dobrev pe Facebook.

După criticile vehemente ce i-au fost aduse, Năsui a renunțat la numire, dar a avut întâi o ieșire arogantă în care a arătat că nu vede problema în această situație.

Acest articol a fost citit de 42 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *