fbpx
Cum s-au împărțit banii la rectificarea bugetară: Municipiul Buzău, niciun leu!

Cum s-au împărțit banii la rectificarea bugetară: Municipiul Buzău, niciun leu!

Împărțire pe criterii politice a banilor la rectificarea bugetară în cazul județului Buzău. În timp ce comunele administrate de primari social democrați au primit câte 250.000 lei fiecare, celor cu primari PNL le-au fost acordate sume și de până la patru ori mai mari. Astfel s-a ajuns în situația în care, mai multe comune administrate de primari PNL au primit sume mai mari decât cele trei orașe din județ. Cea mai gravă situație este, de departe, cea a Municipiului Buzău, care nu a primit niciun leu de la Guvern.

Bani mai mulți au primit comunele Brădeanu- 700.000 lei, Cătina- 450.000 lei, Cochirleanca- 700.000 lei, Padina- 1.100.000 lei, Puiești- 800.000 lei, Tisău- 600.000 lei și Vadu Pașii-1.000.000 lei și Năeni-800.000 lei, comună unde primarul în funcție a schimbat tabăra politică înainte de alegeri.

”PSD Buzău condamnă modul discreționar în care localitățile județ au primit bani la rectificarea bugetară. Nici nu este necesară o analiză detaliată, întrucât criteriul politic după care s-au împărțit sumele se vede imediat. În timp ce comunele administrate de primari PSD au primit numai 250.000 lei, localitățile cu primari PNL au primit vizibil mai mulți bani, chiar și de patru ori mai mult, neexistând o explicație clară din partea guvernanților cu privire la criteriile care au dus la această împărțire. De departe, cea mai gravă situație este în cazul Municipiului Buzău, căruia Guvernul Orban nu i-a acordat nici măcar un leu.

Primarii PSD din Buzău și cetățenii din localitățile pe care aceștia le administrează plătesc astăzi prețul loialității! În lupta cu boala, buzoienii au fost împărțiți în culori politice, în loc să fie tratați în mod egal. Astfel, am ajuns în situația incredibilă în care Municipiul Râmnicu Sărat a primit 900.000 lei, orașele Nehoiu, Pătârlagele și Pogoanele 500.000 lei, în timp ce comunei Padina care are aproximativ 4000 de locuitori i-au fost alocați 1.100.000 lei.

Credem că situația este nu doar nedreaptă la adresa locuitorilor din localitățile administrate de PSD, ci chiar atentează la siguranța și sănătatea oamenilor, în contextul în care Guvernul Orban a lăsat toată responsabilitatea luptei cu noul coronavirus, exclusiv în mâna autorităților locale. De altfel, această rectificare ar fi trebuit să reprezinte un ajutor acordat administrațiilor publice locale în lupta cu pandemia de CoVid 19.

La votul pe rectificarea bugetară, PSD va lua toate măsurile pentru a repara această nedreptate și va face tot posibilul să ajute autoritățile locale care duc greul pandemiei și al deschiderii școlilor, indiferent de culoarea politică. PNL trebuie să iasă rapid din logica electorală, până când nu va fi prea târziu pentru români!”, transmite Organizația Județeană PSD Buzău.

12

Acest articol a fost citit de 248 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *