fbpx
Cozmin Gusa: Number ONE, Rares Bogdan il face praf pe Orban ! In spatele atacurilor stau lideri cu state vechi din PNL.

Cozmin Gusa: Number ONE, Rares Bogdan il face praf pe Orban ! In spatele atacurilor stau lideri cu state vechi din PNL.

Analist politic și apropiat de Rareș Bogdan, Cozmin Gusa, consideră că atacurile lui ”number one” la adresa lui Ludovic Orban reprezintă o stare de tensiune puternică în interiorul PNL, iar în spatele lui Rareș Bogdan stau toți liderii puternici ai PNL din Ardeal.

cozmin gusa

Iata declaratia lui Cozmin Gusa :

RAREȘ BOGDAN ȘTERGE PE JOS CU LuCOVID, CA SĂ … PRICEAPĂ ȘI IOHANNIS!

„NUMBER ONE” MARCHEAZĂ 2 „REVELAȚII” PENTRU LIBERALI ȘI PREȘEDINTE (despre care am avertizat demult):

1. LuCOVID NU E „ALPHA”, CI DOAR UN „CĂȚEL DE PRIPAS”.

2. REZERVIȘTII LUI COLDEA LE-AU ACAPARAT ȘI UZUFRUCTEAZĂ O MARE PARTE DIN INFLUENȚA LOR POLITICĂ.

În mai 2019, când s-a realizat transferul lui „number one” de la REALITATEA TV la PNL, l-am avertizat pe LuCOVID că el personal nu deține aparatul necesar pentru a administra o personalitate ca cea a lui Rareș Bogdan. Aveam beneficiul faptului că-l știam pe Rareș de peste 20 de ani, plus experiența de cca 10 ani a muncii în echipă la Realitatea, unde îi alocasem în mod firesc și meritat rolul de lider al echipei de jurnaliști. La PNL, după ce l-au desemnat prim-vicepreședinte și i-au folosit la europarlamentare notorietatea și punctele electorale cu care venea din activitatea de jurnalist și vedetă publică, LuCOVID și Iohannis i-au desemnat doar un rol de “chibiț public”, fără a-i da posibilitatea reală să participe la decizii, practic i-au zis „ești europarlamentar, mai vii pe la București când te chemăm noi”. Și au repetat această schemă și la celelalte 3 rânduri de alegeri care au urmat în 2019 și 2020, doar că, la parlamentare și formarea coaliției de guvernare, n-au mai făcut acest joc umilitor doar cu Rareș Bogdan, ci și cu toată echipa de liberali ardeleni, adică Iohannis și LuCOVID i-au batjocorit exact pe cei pe spatele cărora PNL și-a câștigat punctele electorale.

Astfel, „s-a umplut paharul” rușinii și-al frustrării și pentru alde BOLOJAN, BOC, SIGHIARTĂU. etc., aceștia au priceput elementele legate de cele 2 „revelații” pe care le-am expus în titlu, și-au ales să atace public, dar ardelenește (adică în etape și conform unui plan). Primele două acțiuni, ale lui Sighiartău și Boc, au fost pe principiul „bate șaua să priceapă iapa”, venind în final cu „reprezentația” de aseară a lui Rareș Bogdan de la Ion Cristoiu, un Cristoiu care a știut să întrebe și să tacă exact cât trebuia ca să scoată de la interlocutor ce era mai interesant. Și-ntr-adevăr, Rareș Bogdan a reușit aseară cea mai bună prestație a sa de când e-n politică, cu un șir de abordări și poziționări care nu doar că-l califică ca lider politic, dar marchează un punct de inflexiune, și nu atât la liberali, ci mai ales legat de MODUL ÎN CARE VA TRATA IOHANNIS DE-ACUM ÎNAINTE PNL-ul, ba chiar relaționarea cu restul partidelor!

Pe scurt, ce-am aflat aseară și e important:

că prin strategia proastă a LuCOVID-ului de a transfera pesediști, s-au câștigat 2 județe mici dar s-au pierdut 500-600 de mii de voturi în țară; că șeful PNL a preluat modelul de comportament rudimentar și discreționar a lui Dragnea, și „umflându-i-se capul” în exercițiul puterii de prim-ministru, o poate lua exact pe drumul celui ce e cazat la Rahova de aproape 2 ani; că s-a negociat (voit!) prost în coaliție, cu nevoia LuCOVID-ului de a obține șefia CDep, și cu rezultatul pierderii ministerelor relevante pentru guvernare în favoarea USR-PLUS și UDMR; că democrația internă a fost pierdută în PNL, iar meritocrația a fost siluită prin nenorocirea cu tragerea la sorți a secretarilor de stat; și-n fine, că PNL se apropie de soarta tragică a PNȚCD, iar coaliția de cea a CDR, iar aici a fost pilduitoare oferta lui Rareș Bogdan de a le oferi rapid colegilor (inclusiv lui Iohannis!) cartea unde Dan Pavel descrie dezastrele formațiunilor pomenite mai înainte!

Au fost și alte abordări interesante (cei interesați, neapărat să vizionați integral interviul pe cristoiublog), dar în niciun caz nu s-a discutat despre susținerea lui CÎȚU la viitoarea șefie a PNL, așa cum “mercenarii” lui Coldea (de tip Pieleanu) au început să evoce în mod fals încă de aseară. Și-apropo de mediatizare, interviul fiind înregistrat vineri seara (strategie inteligentă!), LuCOVID și-ai săi au făcut eforturi uriașe în weekend să suprime posibilele știri post-interviu. Dispărându-i însă pixul de prim-ministru, cu care îndestula presa cu bani din taxele noastre, LuCOVID-ului i-a pierit în mare parte și influența, așa că știri despre dezastrul pe care l-a creat în PNL, și-n guvernare implicit, au apărut mai peste tot.

Meciul politic este la-nceput, abia de azi o să-i vedem dezvoltările, mai ales că Rareș Bogdan și-a antamat deja pentru deseară o nouă apariție la Mihai Gâdea, iar LuCOVID și „complicii” săi au multe de apărat, și vor contraataca cu “armamentul” din dotarea proprie, care e consistent după „acumulările materiale” reușite la guvernare.

Mai important însă decât asta este ce și cât a priceput Iohannis din aceste atacuri (ce-l ating și pe el, în mod elegant, ce-i drept), felul în care va acționa devine decisiv și pentru viitorul său politic. Pentru că Rareș Bogdan nu e singur deloc, iar cei pe care-i percepem în jurul său (evocați public sau nu), nu sunt deloc oameni de tras cu cheița, așa cum a preferat președintele să facă cu un LuCOVID amețit de putere și lacom de parvenire personală …”, scrie Cozmin Gușă.

Plus de asta avem si declaratia secretarului general al PNL, ROBERT SIGHARTAU, care il desfiinteaza pur si simplu pe Ludovic Orban.

robert sighartau

Cele mai relevante declarații făcute de Sighiartău la Digi24.ro:

  • ”Din punctul meu de vedere, da. PNL a pierdut alegerile, s-a plasat pe locul doi după PSD. Au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban în ce privește gestionarea pandemiei și nu numai. Prin felul în care au fost promovați anumiți  oameni în funcții publice am fost comparați cu PSD.
  • Oamenii n-au fost votați, în ultimul an partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului. E clar că trebuie să discutăm în interiorului partidului și să alegem în candrul congresului din iunie sau din toamnă o nouă echipă. Din pacate, din cauza negocierilor duse de președintele Orban, am lăsat deoparte platforma de dezvoltare.
  • Am avut o discuție cu Orban și i-am spus că negocierile nu sunt în favoarea PNL. Orban a vrut să-l retragă iarăși pe Florin Cîțu și i-am spus că nu e normal să meargă din nou domnul Orban ( la funcția de premier). Ne interesează ca PNL să aibă viitor. Avem un congres și trebuie să alegem cea mai bună variantă. PNL are nevoie de o echipă, nu de un om, care să negocieze pentru partid, nu pentru indivizi.
  • Tot mai mulți colegi sunt nemulțumiți, PNL a cedat câteva ministere importante pentru dezvoltarea României (fonduri europene, transporturi, ministerul dezvoltării). Aici vorbim de platforma pe care PNL a dezvoltat-o. Oamenii au înțeles că aceste posturi au fost cedate pentru a obține președinția Camerei Deputaților.
  • Era bine dacă aceste discuții le aveam în BPN, e clar că intrăm într-o logică de campanie internă pentru Congres. Nu este neaparat un scandal, sunt lucruri care trebuie spuse. Au fost ținute mult prea mult în birourile unora sau altora.
  • Există o grupare reformistă în interiorul PNL: Emil Boc, Ilie Bolojan, Florin Roman, Gheorghe Falcă, generația tânără care își dorește o altă abordare. ”

sursa foto : realitatea tv

 

Acest articol a fost citit de 21 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *