fbpx
Cine este NEACȘU SORINEL MARIUS candidatul ALDE la Primăria Municipiului Câmpina

Cine este NEACȘU SORINEL MARIUS candidatul ALDE la Primăria Municipiului Câmpina

Cine este NEACȘU SORINEL MARIUS candidatul ALDE la Primăria Municipiului Câmpina

În cursa electorală pentru Primăria Municipiului Câmpina s-a înscris și un farmacist, un lucru mai puțin întâlnit în viața politică românească. Neacșu Sorinel Marius este licențiat în geologie și farmacie, s-a născut în Urziceni, are 44 de ani și este căsătorit cu un cadru didactic universitar. Este managerul unui grup farmaceutic și locuiește în Câmpina din 2011.

Domnule Neacșu ce v-a determinat să intrați în plitică?

Am intrat în politică și în cursa electorală pentru că în Câmpina avem nevoie de schimbări serioase după cei 16 ani de neimplicare a primarului care în sfârșit s-a decis să facă pasul înapoi. Vreau să locuiesc într-un oraș civilizat, atractiv, curat, ofertant din punct de vedere al serviciilor și al locurilor de muncă. Am călătorit foarte mult atât în țară cât și peste hotare și m-a revoltat imaginea orașului de azi. Sunt foarte multe comune învecinate care arată mult mai bine decât Câmpina.

Cum se prezintă Câmpina în 2020?

Un oraș cu foarte multe străzi neasfaltate sau deteriorate, cu multe zone neracordate la sistemul de canalizare, cu multă mizerie și clădiri afectate, fără posibilități numeroase de angajare, cu un salariu mediu destul de mic și aproape lipsit de viață social-culturală.

Cum vedeți dumneavoastră schimbarea?

Eu am făcut o altfel de campanie electorală. Am prezentat soluții concrete pentru majoritatea problemelor cu care se confruntă în prezent orașul. Proiectul propus pentru dezvoltarea orașului Câmpina este gândit la nivel macroeconomic și urmărește valorificarea potențialului turistic prin atragerea turiștilor din Valea Prahovei, dezvoltarea și modernizarea orașului, crearea unui număr important de locuri de muncă, creșterea nivelului de trai și atragerea specialiștilor și a tinerilor în special.

Care sunt principalele soluții pentru finanțarea proiectelor?

În primul rând vrem să atragem investitorii, bineînțeles fără să percepem așa numitele comisioane de succes, fără licitații trucate, fără birocrație excesivă, cu acordarea unor facilități fiscale pentru cei care vor crea numeroase locuri de muncă. Vom avea în vedere și celelalte posibilități de finanțare: fonduri guvernamentale și europene.

Care sunt după dumneavoastră cele mai importante calități pe care trebuie să le dețină un bun primar?

În primul rând dragostea și respectul pentru localitatea și cetățenii pe care îi conduce. Un primar bun trebuie să-și facă datoria indiferent de culoarea politică, să fie conștient că localitatea pe care o conduce reprezintă oglinda competenței lui și mai ales reprezintă și locul unde trăiește el și familia lui.

Vă simțiți pregătit pentru funcția de primar?

Întotdeauna am reușit să finalizez cu succes proiectele în care m-am implicat mai ales datorită faptului că am avut alături doar oameni serioși și competenți. Niciodată nu m-am asociat cu persoane neserioase. Sunt conștient că va fi foare dificil și obositor pentru că sunt foarte multe restanțe de rezolvat dar am suficientă energie, experiență managerială și o echipă de specialiști valoroși care sunt gata să se implice alături de mine. Dacă aș fi fost cu 20 de ani mai în vârstă cu siguranță nu aș fi încercat să mă mai implic din funcția de primar pentru că este nevoie de multă energie și răbdare pentru a duce la capăt toate proiectele necesare dezvoltării orașului. Oricât de mult ne dorim noi să ne implicăm trebuie să fim conștienți și de propriile nostre limite. Altfel riscăm să-i dezamăgim puternic pe cei din jurul nostru.

De ce nu ați intrat în cursa electorală în calitate de candidat independent?

Un primar independent este un primar incomplet. În primul rând este la mâna tuturor consilierilor locali. Proiectele propuse nu pot fi demarate fără votul consilierilor. Este foarte important să înțelegem că un primar pentru a avea succes trebuie să lucreze cu o echipă de specialiști capabili și să fie susținut și de consilieri.

De ce ați ales ALDE?

Foarte multă lume nu înțelege că cel puțin pentru funcția de primar contează cel mai mult calitatea omului pe care trebuie să îl aleagă și mai puțin culoarea politică. Am ales ALDE pentru că în urma plecărilor masive din ultima perioadă ALDE Prahova s-a reformat profund. Am găsit un teren gol în filiala ALDE Câmpina și am reușit să strâng o echipă de specialiști serioși, fără trecut politic, fără dosare penale, cu multe idei practice și constructive. Am mai spus-o și mă repet, traseismul politic intens din România în final uniformizează culorile politice și atenuează mult diferențele dintre partide.

Ce doriți să le transmiteți alegătorilor?

Câmpinenilor le transmit în primul rând să meargă la vot. Este un drept pe care l-am câștigat cu sacrificii și nu trebuie să îl negijăm, de el depinde viitorul nostru. De asemenea este foarte important să analizăm proiectele candidaților și să votăm persoana și echipa cea mai valoroasă. Oferiți o șansă celor capabili și sancționați de fiecare dată incompetența. Nu vă lăsați manipulați, votați rațional.

 

Acest articol a fost citit de 60 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *