fbpx
Breaking: Ludovic Orban ales noul Presedinte al Camerei Deputatilor.Votat cu 179 voturi.

Breaking: Ludovic Orban ales noul Presedinte al Camerei Deputatilor.Votat cu 179 voturi.

Ludovic Orban, ales președinte al Camerei Deputaților mult după miezul nopții. AUR, primul scandal în Parlament: membrii partidului populist au plecat din plen, decanul de vârstă de la AUR a vrut să închidă ședința înainte de vot.

Nici o zi fara scandal din partea Partidului AUR, in parlamentul Romaniei. O sa avem urmatorii 4 ani plini de un show penibil facut de cei din AUR. Ar trebuii sa ne obisnuim cu asa ceva mai ales ca or sa fie zilnic astfel de spectacole gratuite. De ce sa mai platesti bilete la circ, mai bine te uiti la sedintele din parlament.

Offff, nu ne mai facem bine…si problema este ca mergem inainte cu astfel de golanii ieftine facute de unii care acum sunt abia clasa I in ale politicii si se dau deja decani.

Dar cine suntem noi sa judecam votul unora…ajutorul serviciilor si cine stie ce conjucturi astrale au facut ca acest partid AUR sa ajunga in Parlamentul Romaniei….

Dar sa revenim la articolul in sine.

Asa cum era de asteptat Ludovic Orban a fost ales presedintele Camerei Deputatilor  cu 179 de voturi, in timp ce contracandidatul sau de la PSD, Alfred Simonis nu a obtinut decat 110 voturi.

Ludovic Orban a fost ales luni noaptea, în jurul orei 2.00, președinte al Camerei Deputaților, în al doilea test la vot al alianței PNL – USR PLUS – UDMR. El l-a învins pe Alfred Simonis (PSD) într-o cursă marcată de scandalul făcut de deputații AUR, în frunte cu George Simion. Aceștia au părăsit sala de plen luni seară, invocând un presupus blat între restul partidelor pentru înscăunarea lui Orban, și au vrut să închidă ședința plenului înainte de vot. Președintele de ședință, deputatul AUR Lucian Feodorov, a închis ședința imediat după validarea mandatelor, dar plenul și-a continuat procedurile cu alt președinte, desemnat în ordinea vârstei.

Va prezentam mai jos momentele din plenul sedintei:

Ora 2.25: Ludovic Orban despre parlamentarii AUR: Niște oameni care nu înțeleg ce înseamnă să fii parlamentar al României

Ora 2.17: Ludovic Orban este noul președinte al Camerei Deputaților. Din 291 de deputați prezenți, cu 289 voturi valabil exprimate, Ludovic Orban a primit 179 voturi, iar Alfred Simonis – 110 voturi. Iusein Ibram, președintele de ședință, a anunțat că Ludovic Orban a fost ales președinte și i-a urat „un mandat ușor și lung”

Vicepreședinții Camerei sunt: Marius Budăi (PSD), Alexandru Rafila (PSD), Laurențiu Leoreanu (PNL) și Cristina Prună (USR PLUS)

Ora 1.56: S-a terminat votul, acum sunt numărate voturile pentru candidați. Pentru șefia Camerei se luptă Ludovic Orban și Alfred Simonis

Ora 1.45: Nici un deputat AUR nu a participat la votul pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților și a membrilor Biroului Permanent. Nici măcar Antonio Andrușceac nu a votat, deși George Simion l-a nominalizat drept propunerea AUR pentru funcția de chestor al Camerei

Ora 1.00: Începe votul pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților, Candidați sunt Ludovic Orban (PNL) și Alfred Simonis (PSD). Totodată, vor fi votați și membrii Biroului Permanent (4 vicepreședinți, 4 secretari și 4 chestori).

În urma înțelegerii dintre liderii grupurilor parlamentare, în această sesiune PSD va deține două posturi de vicepreședinte, iar PNL și USR PLUS câte unul.

Propunerile PSD pentru funcția de vicepreședinte sunt Alexandru Rafila și Marius Budăi, de la PNL – Leoreanu Laurenţiu-Dan, iar din partea USR PLUS – Cristina Prună.

Ora 00.56: A reînceput ședința. A revenit și AUR în ședință, iar președintele George Simion se anunță pe sine însuși ca șef de grup.

Ora 00: Este pauză 20 de minute la Camera Deputaților pentru ca grupurile politice să poarte consultări. Liderul grupului parlamentar al PNL, Gabriel Andronache, a anunţat că s-a decis la nivelul Comitetului liderilor să se continue şedinţa de plen şi să fie întrebaţi decanii de vârstă, în ordine descrescătoare, dacă vor să conducă şedinţa. Cel care a acceptat să fie preşedinte de şedinţă a fost Iusein Ibram. Prin vot s-a decis şi prelungirea programului de lucru după ora 24,00. De asemenea, s-a decis să fie ales în această şedinţă preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi componenţa Biroului permanent, potrivit Agerpres.

Articolul inițial: AUR a declanșat luni noapte un prim scandal în Parlament, după ce deputații partidului populist au plecat din Camera Deputaților, motivând că ar exista un presupus blat între celelalte partide care să faciliteze alegerea lui Ludovic Orban ca președinte al Camerei. Scandalul s-a declanșat când liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache a cerut ca şedinţa de plen să fie prelungită, după depunerea jurământului de către deputaţi, pentru alegerea preşedintelui Camerei. Deputații AUR s-au opus prelungirii, iar preşedintele de şedinţă Lucian Feodorov (AUR), a închis şedinţa şi a plecat de la tribună.

Ce s-a întâmplat mai exact. După ce liderul deputaților PNL a propus prelungirea ședinței, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a anunţat că va candida la şefia Camerei Deputaţilor împotriva lui Ludovic Orban, și a cerut un vot în această seară. Liderul AUR, George Simion, a acuzat PSD că a făcut blat cu PNL: „Am înţeles că aţi făcut blat cu PNL. Ieşim din sală, domnul preşedinte a declarat şedinţa închisă şi toată ţara se uită la acest blat. (…) Aţi făcut un blat, aţi împărţit toate funcţiile, comisiile, mai staţi un pic băieţi”, a replicat Simion, citat de Agerpres.

În acel moment, decanul de vârstă al Camerei, care este deputat AUR și conducea ședința, a declarat ședința închisă. Astfel, Lucian Feodorov a anunțat că au fost validate 329 de mandate de deputat și 322 de deputați au depus jurământul, așa încât a fost constituită Camera Deputaților. Și apoi a declarat ședința închisă. Când a fost întrebat de ce a închis Feodorov ședința: George Simion a spus ”poate era obosit”.

Gabriel Andronache (PNL) a anunțat că, dacă preşedintele decan de vârstă părăseşte şedinţa, el va fi înlocuit cu următorul decan de vârstă şi va continua şedinţa.

Următorul decan de vârstă, Mircea Chelaru, tot de la AUR, a refuzat și el reluarea ședinței.

În cele din urmă, ședința Camerei a fost reluată sub președinția lui Iusein Ibram, de la grupul minorităților, care a prelungit ședința.

 

 

 

Acest articol a fost citit de 1 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Breaking: Ludovic Orban ales noul Presedinte al Camerei Deputatilor.Votat cu 179 voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *