fbpx
Avem buget? Azi in sedinta cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, premierul Catu a declarat ca principiul de bază este cheltuirea „eficientă”, „performantă” şi „transparentă” a banului public!

Avem buget? Azi in sedinta cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, premierul Catu a declarat ca principiul de bază este cheltuirea „eficientă”, „performantă” şi „transparentă” a banului public!

Cîțu anunță că bugetul va furniza fondurile cerute de primari, iar legea privind zonele metropolitane va fi susținută în Parlament printr-un ”acord transpartinic”

Proiectul bugetului pentru acest an va reflecta nevoile de finanţare ale autorităţilor locale, iar principiul de bază este cheltuirea „eficientă”, „performantă” şi „transparentă” a banului public, a declarat azi premierul Florin Cîţu, la întâlnirea pe care a avut-o marţi cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România, potrivit Agerpres.

De asemenea, Cîțu i-a anunțatat pe primarii marilor orașe că sprijină promovarea legii zonelor metropolitane în Parlament, printr-un acord transpartinic.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului, reprezentanţii AMR au informat că vor susţine proiecte de reformă iniţiate de Guvern în scopul unei mai bune organizări administrative a statului şi funcţionării mai eficiente.

„Reprezentanţii administraţiei publice locale vor fi implicaţi în comisiile care decid acordarea drepturilor de asistenţă socială şi vor fi consultaţi constant asupra documentelor ce privesc alocarea fondurilor europene”, a mai menţionat Guvernul, citat de Agerpres.

Discuţiile s-au concentrat şi asupra modalităţii de gestionare a situaţiei provocate de pandemia COVID-19 şi a procesului de vaccinare a populaţiei, premierul şi reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România agreând, de principiu, modificări legislative care să asigure finanţarea şi să faciliteze amenajarea şi dotarea centrelor de imunizare organizate la nivel local, a arătat Executivul.

Sursa:G4Media.

Acest articol a fost citit de 18 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *