fbpx
Upsss…Lucian Bode a preluat din prerogativele Chestorului Despescu Bogdan dupa scandalul ”Hanul Manuc”

Upsss…Lucian Bode a preluat din prerogativele Chestorului Despescu Bogdan dupa scandalul ”Hanul Manuc”

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Am preluat de la secretarul de stat Bogdan Despescu atribuțiile privind coordonarea DGPI și DGA / Măsura, în contextul scandalului de la hanul lui Manuc.

Oare serviciile de protectie interna pun la cale mazilirea chestorului Despescu ? Ramane de vazut.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat la B1 Tv că a preluat de la secretarul de stat responsabil cu ordinea publică, Bogdan Despescu, atribuțiile privind coordonarea Direcției Generale de Protecție Internă (serviciul secret al MAI), Direcției Generale Anticorupție (DGA), Corpului de Control al MAI, Direcției de audit a ministerului și Direcției de Comunicare.

Bode a explicat că a preluat în coordonare aceste structuri întrucât ministrul de Interne este responsabil de ”asigurarea politicilor Guvernului în domeniul Afacerilor Interne”.

El a precizat că nu întâmplător a preluat aceste atribuții în contextul acuzațiilor lansate de șeful Poliției din Centrul Vechi al Capitalei, Cristian Ghica, privind filajul unor structuri MAI la adresa celor 4 procurori de la Parchetul Capitalei și a adjunctului Poliției Capitalei, Radu Gavriș, surprinși bând o bere pe terasa Hanului Manuc.

Ministrul Lucian Bode a precizat că nu crede sub nicio formă că structuri ale MAI au putut face așa ceva, însă a precizat că a cerut un raport în acest sens și că, inclusiv, comentariile pe Facebook ale polițistului Ghica vor fi cercetate.

Nu cred ca vreo instituție a statului român, că vorbim de DGPI, că vorbim de DOS, nu cred, refuz să cred că, vreodată, cel puțin în ultimii ani, s-a întâmplat acest lucru. Eu vă asigur că în mandatul meu, acest lucru nu se va întâmpla. Și poate că nu întâmplator…

Acest articol a fost citit de 339 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *