fbpx
Mafia Mediului din Guvernul Romaniei: Filiera DULCEATA – COSAC

Mafia Mediului din Guvernul Romaniei: Filiera DULCEATA – COSAC

ELEMENTE INTRODUCTIVE

 

Pana in prezent, doar procurorii din Bacau si Constanta, s-au sesizat, in cazul catastrofelor de mediu, generate de activitatile Rompetrol, Ecorec S.A. si Eco Sud S.A. in perimetrele extinse Prahova si Ilfov – Glina si Vidra, unitatile de parchete centrale, la nivelele de conducere, continuand sa acopere, sa tolereze si sa protejeze structura subterana condusa de secretarul general al Ministerului Mediului, Teodor Dulceata, desi autoritatile italiene au confirmat faptul ca vor aduce, in continuare, deseuri periculoase, in Romania. Efectele operatiunilor Cosa Noastra, in tara noastra, coordonate cu participarea, cu sprijinul si prin implicarea filierei consacrate Corneliu Paltanea – Sergio Pileri – Massimo Ciancimimo, dupa arestarea sefului suprem, al clanului Italian, Salvatore Riina si a acolitilor acestuia, inca se resimt si, prin actiunile noilor jucatori, se produc consecinte inimaginabile, atat in planul perpetuarii castrastrofelor ecologice, cat si a sanctiunilor la care Romania, este si va fi, de acum incolo, expusa, intrucat, planurilor si actiunilor acestor organizatii transfrontaliere, dirijate pe filierele serviciilor de intelligence, a achiesat, recent, si laboratorul din Federatia Rusa, generatorul actului de control operational al strategiilor transnationale energetice, circumscrise bazinului Marea Neagra – Marea Caspica, entitate pivot, de inalta rezilienta, a macrosistemului expansionist estic, care opereaza si influenteaza, ireversibil, actul de guvernanta nationala. Nu intamplator, cele doua grupuri transfrontaliere au ales drept zone de operare Prahova, Ilfov si, aleatoriu, Oltenia, actiunile acestora fiind dublu controlate de cazurile EcoMafia, Contabilul-Bennie Tractorul, Salub Ploiesti, Bio Agri Est, Pilerus Company SRL, Obiettivo Lavoro, Agenda 21, Ecologica SA, Depozit Ecologic Vidrasau-Ungheni, Feteni, Groapa Ecologica Mofleni, Monticava Stade, Monteco SRL, Systema Ecologic, Ramoco Italia etc.

Mihaela Dulceata Drone Vega 5 Document APM PH Mediu 1

 

Pe filierele oculte, dirijate de sotii Dulceata Mihaela-avocat si sotul acesteia, Dulceata Teodor, inalt functionar al guvernului, Secretarul General al Ministerului Mediului din Romania, sprijiniti din umbra, de ofiterul-pensionar Sandu Cosac, care au actionat, direct si nemijlocit, impotriva intereselor tarii, furnizand anumitor reprezentanti ai unor companii partenere care actioneaza in sectorul energetic & petrol si gaze, furnizand date, informatii, acte si documente cu character special, dirijan producerea de acte si documente, structura subterana in speta a mai obtinut, inca o victorie, dupa ce, in prealabil,  reusise sa destructureze, semnificativ, sectorul de mediu national.

 

Astfel, Tribunalul de la Paris a solicitat Ministerului Mediului din România să ramburseze austriecilor de la Petrom 288 mil. Lei, fara penalitati, sau alte cheltuieli.

 

OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la Bucureşti, arată că în data de 9 iulie 2020, Tribunalul Arbitral a emis decizia finală în arbitrajul iniţiat de OMV la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris împotriva Ministerului Mediului din România, cu privire la anumite notificări de pretenţii neplătite de către Ministerul Mediului pentru costurile suportate de OMV Petrom cu privire la lucrări de dezafectare de sonde şi de refacere a mediului.

„Tribunalul arbitral a solicitat Ministerului Mediului să ramburseze OMV Petrom S.A. suma de 287,62 mil lei (aproape întreaga suma solicitată iniţial) şi dobânda aferentă. Impactul deciziei este reflectat în rezultatele pentru T2/20 şi se referă în principal la recunoaşterea unui venit din dobânzi în rezultatul financiar net”, se arată în raportul trimestrial al Petrom publicat la bursă.

Actiunile grupului mafiot in speta, care a penetrat structurile specific guvernamentale si nu numai,  au legaturi si ramificatii extinse si se conjuga, continuu, rostogolind operatiuni financiare majore, fiind sprijiniti, pe toate canalele, de corporatiile energetic, care actioneaza, cu lejeritate, nerespectand legislatia de protectia mediului, asigurarea unor programe ecologice generate de activitatile sectorului poluator de “petrol si gaze”, neefectuand actele de control, la agentii poluatori in cauza, neaplivand sanctiuni si, totodata, neimplementand planuri si masuri de dirijare si asigurare a unor sisteme de protectie a mediului inconjurator, ba chiar inchid ochii, permitand unor grupuri sa actioneze dupa propiile interese. In atari situatii, Statul Roman pierde continuu si sistematic, prin actiunile si deciziile acestor grupuri mafiote.

 

DESCRIEREA OPERATIUNILOR LABORATOARELOR DIN EST, CARE AU PERFECTAT INTELEGERI CU STRUCTURILE MAFIOTE ITALIENE:

 

Finantatorii mijlocului de presa scrisa Puterea au decis si au impus managementului romanesc extragerea materialului care facea referire la operatiunile Cosa Nostra, legate de firma Eco Sud si zonele din Ilfov conjugate sectorului Glina.

Pentru a-si acoperi actiunile de spalare de bani si rostogolire de capitaluri in Romania, prin diverse firme din est, exponentii ziarului Puterea au generat o operatiune ampla de intoxicare a pietelor energetice, relevand cazul Glina.

Scopul: distragerea atentiei autoritatilor romane si europene, de la dezastrele de mediu din Prahova, urmare a activitatilor grupului Romepetrol & Rompetrol Rafinare-VEGA.

Pe baza unor intelegeri de cartel, intre cele doua entitati corporatiste din est si din vest, materialul si-a atins tinta, in sensul ca diversiunea in speta a marcat o situatie generala a mediului inconjurator, distrus, in mare parte, prin incompetenta autoritatii romane, la cea mai avansata dimensiune si, totodata, a extras, din obiectiv si chiar din campul vizual al autoritatilor, actiunile agentiilor romane si europene specializate, care au constatat lipsa eficientei controlului si, in general, a autoritatii entitatilor institutionale, cu atributii si competente, in actele de control, pendinte politicilor ecologice si de respectare a normelor de protectie a mediului, din Romania etc.

De fapt a fost o actiune comuna a celor laboratoare de intelligence, care au distras atentia de la actiunile fecarei parti si au reusit sa orienteze si, de asemenea, sa canalizeze preocuparea autoritatii europene catre guvernul roman care, prin ministerul mediului, a scapat, in totalitate, situatia de sub control, in timp de investotori strategici internationali, de talia Kaz Munai Gaz ajuta grupul Rompetrol, iar firmele italiene asigura support tehnic, logistic, strategic, tehnologoic si stiintific, in materie de ecologie, pentru sectorul deseuri, in tara noastra, care se confrunta cu mari probleme.

Totodata, din aparatul guvernamental, prin inalti exponenti, dirijati de actiunile gruupului DULCEATA, care primesc informatii speciale, pe cai oculte si clandestine, pe canale dissimulate si care sunt scurse din aparatul guvernamental; in schimb, reprezentantii managementelor acestor entitati international primesc, constant, support si nu sunt controlati, pe linie de protectie a mediului, fiind protejati sistematic.

Ce primesc, in schimb, acesti asa-zisi functionari de stat si cetateni romani? Desigur ca consistente sume in bani si alte avantaje, de genul excursiilor in spatii straine, vacante de lux in zone si tari exotice renumite, bunuri si valori etc.

Incepem seria noastra, noua, de dezvaluiri, dupa arestarea unui prim membru al grupului de crima organizata de la Bacau, directorul general al Apelor Romane Victor Sandu, implicat in structura mafiota care pana si pe celebra Cosa Nostra a impresionat-o avand in vedere noua dimensiune la care se lucreaza, in Romania si in care celebra structura italiana, desi opereaza, de multi ani, in tara noastra, nu a reusit sa se impuna, asa cum si-ar fi dorit, in sectorul “Gunoaie-lor”.

Domnul Victor Sandu, din serva, a primit 1 milion de euro, doar intr-o simpla actiune.

Punctam doar filiera operativa EAST WIND FARM, care este gestionata, asigurata, coordonata si integrata de avocat Mihaela Dulceata, de data aceasta personajul in speta jucand un alt rol, dincolo de proiectele dezvoltate de grupul sau de expertiza, in Cluj.

In acest rol multiplu, sotia secretarului general al Ministerului Mediului, din pozitia detinuta la FPPG ( FEDERATIA PATRONATELOR DIN PETROL SI GAZE ), din contul privat medulceata@gmail.com, actioneaza sistematic si subversiv, in directia generarii de interese favorabile strategiilor grupului mafiot prezentat, dar si, in special, impotriva unor functionari de stat care, inca, prin minister si anumite entitati romanesti, continua sa isi faca datoria.

DECI, RAZBOIUL E DESCHIS SI A CAPATAT NOI FORME SI ORIZONTURI.

Prin aceste metode si tehnici, dimensionate de un intreg spectru de mijloace si prOcedee utilizate, in mod adaptat, primind sprijin conferit de dispozitivele coordOnate, in mod mafiot de acest Sandu Cosac si altii, s-a reusit cea mai mare lovitura data Romaniei:

Romania, prim ministerul mediului, care, de la nivelul lui Dulceata Teodor a blocat toate procedurile de mediu, in legatura cu grupul descris anterior, trebuie sa plateasca acestei companii, suma de aprox 70 milioane euro.

Si nu din anumite greseli, erori asumate sau neasumate, invocate sau nu, de cadrul legislativ international, nealinierea sistemelor de legislatii etc, ci ca rezultat direct si efect nemijlocit al actiunilor grupului Cosac Sandu & familia Teodor si Mihaela Dulceata.

Deci, Romania a pierdut si pierde, in continuare, pe toate planurile.

Oare cand, institutiile statului, cu atributii legale de documentare, evaluare si competente legale de cercetare, se vor apleca, si la Bucuresti, spre analiza care se impune, in ceea ce priveste gravele fapte reliefate? Cat, oare, o sa mai dureze, pana cand o entitate sau o unitate de parchet va actiona? Bacaul a inceput… Din Bacau provin ministrul si secretarul de stat. Din aceste considerente, la presiunea unor institutii, care lucreaza in interesul Romaniei, la Bacau a inceput curatenia.

Interesante ar fi, pentru sistemul de siguranta si securitate al statului, legatura av Mihaela Dulceata cu TUDOR BORA, director public affairs in cadrul companiei Petrom, persoana de sprijin.

Din operarea acestor actiuni, pe filierele Cosac – Dulceata, Romania se va plasa intr-un nou scenariu defavorabil, la nivel international-european, mai mult decat posibil, de confruntare cu o noua procedura de infringement. Astfel, Guvernul Romaniei, va fi luat, din nou, pe neaseptate, pe nepregatite. Sa speram ca, de aceasta data, atat executivul roman, cat si institutiile, vor initia, derula, si asigura, preventia in speta.

Actiunile grupului Dulceata isi au originile din mandatul celebrei YUBI, Gratiela Leocadia Gavrilescu, ministru care a cunscut, indeaproape, actiunile structurii mafiote, insasi aceasta fiind interesata de participare la un nivel de operare superior, dupa care chiar a incercat sa se implice in actul de decizie. Rezultatul: YUBI Gratiela Leocadia Gavrilescu, a primit bani si a fost rejectata, controlat, din sistemul descries, fiind “intoarsa” in Prahova, zona de unde a fost rejectat, iremediabil, alt rebut al sectorului de mediu, fostul director, bautor de bere, al Agentiei de Protectie a Mediului Prahova, Florin Diaconu, partenerul fratilor Alexandru, contractorii, din totdeauna, ai Rompetrol, tot pe filierele Dulceata Teodor & Mihaela Dulceata.

Desigur, cu aportul si participarea achitata, in formula care include tot spectrul pe care il vom descrie, in continuare.

Deci, fratii Alexandru SANDU Alexandru si Cristian Alexandru, platesc pe cine trebuie si obtin, in orice conditii, contracte bune (bine platite) de ecologizare, la grupul Rompetrol, fara sa intreprinda nimic.

Asa cum sursele noastre jurnalistice confirma, fratii Alexandru au afrmat, in dese randuri ca, daca Florin Diaconu nu le va restitui sumele pe care acestia i le-au platit, pentru a nu face obiectul unor controale, la rafinaria VEGA, care sa releve ca firma Pikanore, de fapt, nu face nimic si este Platita Gras, fiind sprijinita de acesti inalti functionari mentionati, deci nu ecologizeaza, vor apela la un alt functionar de stat, aflat pe statele lor de plata, si anume domnul Sabin Iancu, desemnat de structura, se regleze noile sisteme revizuite, dupa exilarea, la Buzau, a domnului Diaconu Florin.

In plus, este cunoscut faptul ca, la interventia grupului Dulceata, la data de 18.10.2019 a fost promovat, clandestin, contractul Rompetrol – Pikanore (Ploiesti), pentru batalurile 16 si 17, de pe amplasamentele rafinariei VEGA Ploiesti, in valoare de 20 milioane de EURO, avand ca obiect, ce credeti? ECOLOGIZARE

Pentru sprijinul conferit si asigurat, de noua elita de functionari ai APM Prahova, Cristian Alexandru i-a cumparat unei doamne din agentie, un mijloc auto nou, marca de lux si de prestigiu, NU?, model la zi, culoare rosu: un Jeep Mercedes!

In prezent, pe filiera descrisa, continua sa se sustraga documente din sediul AGENTIEI DE PROTECTIE A MEDIULUI PLOIESTI PRAHOVA, sub directa coordonare a grupului Dulceata si a legaturilor acestora, urmand actiunile Gabrielei Munteanu, fost director al APM Prahova, pentru a expune agentia, la imediatele termene de judecata.

In fapt, in operatiune, pentru ca masura sa fie atinsa si pentru ca agentia sa piarda procesul de peste cateva zile, s-a apelat si la sprijinul lui Florescu Danut (OilDepOil Service Constanta), fratii Alexandru (Pikanore), pentru o solutie “viabila” in justitia din Romania:

Kaz Munai Gaz sa isi inceteze orice obligatie de mediu in Romania si, totodata, Statul Roman sa nu isi mai exercite, vreodata, autoritatea, in vreun fel, indiferent de ce politici va derula compania, in tara noastra. Va dati seama, ce a reusit grupul Dulceata & Pikanore, cu sprijinul direct, prin implicare sistematica a formulei adiacente, reprezentata de conducerile Ecomaster si Rompetrol VEGA, Robert Janau-project manager, Felicia Andrei-responsabil mediu (HSEQ), Corina Rugina (HSEQ) etc?

Mai nou, la moda este relatia privata dintre Felicia Andrei si Arman Kulmanov, procurement manager Rompetrol, intens monitorizata de unele agentii europene etc.

Acest personaj intim doamnei Andrei Felicia, la interventiile speciale si sustenabile ale acesteia, a stabilit termenii dedicati ai intelegerii contractual, cu firma Pikanore. Deci, pe intelesul cititorilor nostril, Felicia Andrei il iubeste atat de tare pe prietenul sau Arman Kulmanov, incat, pe filiera prahoveano-constanteana mentionata, a reusit sa isi determine managerul de procurement sa il aleaga pe Sandu Alexandru Alexandru si pe fratele sau, Cristian Alexandru, reprezentanti Pikanore, sa “ecologizeze” VEGA. Aici este CHEIA JOCULUI MAFIOT.

 

Rol Pivotal: Lucrarile de la Batalul 18, adjudicate de catre compania ECOMASTER SERVICII ECOLOGICE.

Firma in speta, alaturi de Oil Depol Service sunt conduse de Danut Florescu si Radu Merla, ambii din Constanta. Ani Merla, sotia lui Radu Merla este, in preaent, director in Primaria Constanta, responsabil cu problematicile de mediu si, inca, executa, prin intermediari, dispoizitiile grupului Radu Mazare, Sorin Struitunschi, Decebal Fagadau.

Sorin Strutinschi detine actiuni la purtator, in cele doua formule de corporate, dirijandu-l si expunandu-l pe Danut Florescu. Locotenentul acestuia este Marius Puscas, for angajat Petrotrans Constanta.

Strategia dejucata de autoritatile romane:

Ecomaster Servicii Ecologice a denaturant obligatiile contractuale cu Rompetrol, le-a ignorant, nu le-a respectat, nu a aplicat si nu a implementat solutiile de compliance stabilite, pentru decontaminari & neutralizarea actiunii nocive de poluare, nu a tratat solurile infestate, poluate, actiunile clandestine fiind ticluite si stabilite cu anumiti reprezentanti ai beneficiarului Rompetrol-TRG Kaz Munai Gaz: Corina Rugina, Robert Ianau, Felicia Andrei, Laurentiu Coltanel etc.

Valorile prejudiciilor aduse, atat Statului Roman, cat si Rompetrol, se ridica la peste  60 milioane de EURO, conform documentarii unor entitati europene.

 

In sistem, exact prin operarea aceleiasi metode, Arman Kulmanov a influentat si contractele cu Eco National, Oil DepOil Service, Ecomaster si altele.

Asa explica unele institutii vacantele Feliciei Andrei, alaturi de Arman Kulmanov, in Gran Canaria-Spania si in Mikonos-Grecia, pe filierele subterante relevate in ancheta noastra jurnalistica, concedii de lux platite, de Andi Dumitru, Alexandru Sandu Alexandru etc.

Din aceste considerente, grupul de crima organizata transfrontalier are obiectivul de schimbare a solutiilor tehnice avansate de Romania, pentru a-si atinge scopurile descrise si care sunt acceptate de TRG Kaz Munai Gaz Rompetrol. Exact stilul estic.

In aceste zile, mafia romana din guvern, alaturi de harnicele structuri de intel din est, actioneaza, la cea mai avansata dimensiune de forta si autoritate, toti agentii estici, romani si straini, din zona guvernamentala, fiind preocupati de schimbarea acordului de mediu 1/2015, prin utilizarea unor documente oficiale, formulate, emise si inaintate, pe fluxul descris, de o casa de avocatura si care sunt contrasemnate de Felicia Andrei-Rompetrol. Un asemenea document PRODUS in laboratoarele estice, cu sprijin masiv guvernamental romanesc, nu a fost redactat, inca, si abia , in data 4 august 2020, a fost dezbatut in comisia de mediu, a APM Prahova. As stated in this article, you can browse your selection of available deals on smartphones and top brands and explore the service plans that best suit your needs.

Incepem seria noastra de dezvaluiri, prin prezentarea unui prim set de documente.

 

Cazul ROMPETROL

 

Strada Poienitei din Ploiesti este inundata, continuu, cu reziduuri petroliere, refulate din canalizarea unde deversează rafinaria Vega apele uzate, generand stari de pericol iminent, la care sunt supusi ploiestenii si locuitorii comunelor limitrofe, din cauza batalurilor din care se revarsa otrava si care, in esenta, se constituie in femomene de poluare, prin accidente ecologice ciclice si previzibile.

Reziduurile petroliere din incinta rafinariei Vega au confirmat prognozele specialistilor, prin potențialul latent al zonei, o adevarata bomba ecologica.

Datele obtinute confirma existenta unui dezastru ecologic de proportii majore, ajuns la apogeu, prin acumularea a sute de mii de tone de otravuri, lasate de izbeliate, sau dispuse, intentionat si infiltrate in sol, sau difuzate in aer sau refulate de apa pluvială – gudroane acide, acid sulfuric, diverse fractii petroliere.

Astfel, batalurile din cadrul Rafinariei Vega Ploiesti se intind pe o suprafață de peste 83.000 mp, perimetru pe care sunt depozitate reziduuri petroliere, ce contin gudroane acide, in conentratii mari si in cantitati de peste 270.000 metri cubi. Acestea reprezinta rezultatul procesului de rafinare cu acid sulfuric si hidroxid de sodiu, a fractiilor grele de petrol lampant, motorina si uleiuri. In aceste rezervoare se regasesc produse si compusi cu hidrocarburi, precum si namol, rezultata, acumulat si format, in timp, din deseuri petroliere.
Apa de ploaie colectata de pe suprafata acestora este pompata in sistemul de canalizare al rafinariei, doar o parte dintre bataluri fiind conectate si separate numai de frontiera digurilor, marginile digurilor acestora fiind sub nivelul depozitelor.

 

Gropile in speta au ajuns la capacitatea lor maxima de stocare, apa pluviala colectata de pe bataluri fiind evacuata, in cascada, de la un batal la altul, de unde curge, mai departe, in separatorul de ulei principal, de unde este evacuate in canalizarea rafinariei.
Gudroanele si apa de la suprafata batalurilor sunt extrem de acide, avand un pH de 2 și sunt extrem de periculoase pentru sanatatea umana, pentru mediu si pentru infrastructura.
De asemenea, au fost obtinute informatii verificate, care atesta existent de fisuri și sparturi, in digurile de la bataluri, care conțin SO2, mentinuti in aceste reziduuri, cu ajutorul unor straturi de apa, turnata peste acestea.

 

In ultima perioada, in mun. Ploiesti, au fost effectuate, de diverse laboratoare, zeci de analize ale calitatii aerului si ale apei provenite din precipitatii cazute la sol, Agenția de Mediu sau Directia de Sanatate Publica ascunzand situatia.
Astfel, au fost confirmate sesizarile populatiei, precum ca, în zona de nord a orașului, în vecinatatea rafinariei VEGA, au fost semnalate, de nenumărate ori, concentrații mari ale unor gaze toxice si care genereaza mirosuri puternice de sulf, hidrogen sulfurat, substanțe care au alterat calitatea aerului intr-un mod extrem de grav, in sensul ca acesta devenea irespirabil, creand senzatii de sufocare, in timp ce celebrele statii de monitorizare ale calitatii aerului din Ploiești, in mod surprinzator, au indicat, ca populatia ar beneficia de un aer extrem de curat, cu concentratii ale dioxidului de sulf, de 35 de ori mai mici decat limita maxima admisibila, asa, ca si cum s-ar fi raportat unei zone montane.

ÎRealitatea a fost certificata de masuratorile independente, prin care  s-au constatat o serie de deversari majore de sulf in atmosferă, in zona de nord a mun. Ploiești.

 

Datele obtinute prin metode atestate stiintific au confirmat concluziile in cauza, si anume ca toti compusii organici cu sulf elibereaza sulful in aer, SO2 sau SO3 si, ulterior, daca sunt indeplinite conditii de umiditate ridicata (H2O in cantitati mari), SO3 formeaza acidul sulfuric (H2SO4), iar SO2 se transforma in SO3 si, de asemenea, mai formeaza si acidul sulfuros (H2SO3). Sulful, va forma cu apa, hidrogenul sulfurat (H2S), mai ales in prezenta metalelor pe care le corodeaza, cu formare de hidroxizi ai metalului si oxizi.

Cu alte cuvinte, poluantii se transforma in compusi toxici, cu miros greu, sufocant, ce ard caile respiratorii, la propriu.

In pofida faptului ca s-au prevenit autoritatile, de mult timp, prin numeroase interpelări, declarații publice si politice – nu s-a luat nicio masura concreta, pentru a preveni aceste situații, dezastrul ecologic produs dupa inundatiile din Ploiesti, aratand clar, inca o data, instabilitatea si insecuritatea depozitelor de reziduuri petroliere, care nu respectă nici macar cerintele minime de izolare a lor, fata de mediul inconjurator.

Sute de mii de tone de otravuri sunt lasate complet la intamplare, inconstient, sa se disperseze în atmosfera, ucigand, lent si tacut, locuitorii Ploiestiului si pe cei din zona periurbana.

Data fiind gravitatea situatiei, raspândirea acizilor ai a produselor petroliere, in gospodariile si in curtile oamenilor, pe strazi, peste tot, pe o suprafața atat mare, a fost periclitata securitatea sanatații populației.  Chiar si in atari situatii, poluatorul VEGA Rompetrol nu a luat măsuri concrete, imediate, pentru ecologizarea batalurilor rafinariei, neinvestind si neimplementand solutii conforme, in proiecte de mediu, pentru comunitate, sustenabile.

 

Conform prev si disp contractului de preluare Rompetrol, bomba ecologica din curtea Rafinariei Vega trebuia eliminate inca din 2008, institutiile statului, fiind complice, prin conducerile acestora, reprezentate de Gratiela Gavrilescu-ministru, Florin Diaconu-director APM, Stefan  Popescu FANE OASE-Director APM, Garda de Mediu, Col. Marin Constantin si altii, la periclitarea starii de sanatate a populatiei, prin torerarea situatiei descrise, in fond si prin ascunderea si acoperirea, indelungata, a uneia dintre cele mai grave probleme ecologice din Ploiesti: gudroanele acide din incinta rafinariei Vega, apartinand grupului Rompetrol.

 

Prezentarea modului ineficient, prin care au tratat autoritatile de mediu aceasa problema reala pentru sanatatea populatiei, cu efect direct si nemijlocit asupra calitatii vietii, dezechilibrele ecologoice, afectarea florei si a faunei pe un areal extins, in avalul bazinului hidrografic Prahova.

 

Dincolo de poluarea istorica, depozitarea reziduurilor petroliere de reprezentantii conducerilor Rompetrol, deseuri industriale periculoase, rezultate din procesul de rafinare de la Vega, care a incetat, la sfarșitul anilor 90 se remarca existent si actiunea puternica a unor subtante extrem de toxice, precum ”H2SO4 (acid sulfuric) si NaOH (hidroxid de sodiu) dar si fractiile grele de petrol lampant, motorina ai uleiuri”, in batalurile care ocupa o suprafata de 83.000 de mp, cantitatea de gudroane acide depozitata fiind estimata la circa 270.000 m³.

Desi conducerile TRG, Kaz MUnai gaz si Rompetrol s-au obligat, in fata autoritatilor romane,  in nenumarate randuri, la actiuni de ecologizare, asa cum au facut pana acum celelalte companii international care detin si opereaza rafinarii, in zona, precum Petrotel Lukoil sau Petrobrazi OMV, conducerile Rompetrol continua sa isi exprime, oficial, refuzul de a se implica, macar in parte in reglementarea problemei, desi aceasta cade in sarcina sa, integral si exclusiv.

                                                                                                                          Vom continua.

Acest articol a fost citit de 896 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *