fbpx
Haos în Armenia. Birourile fundațiilor lui Soroș au fost devastate. Omul de afaceri este acuzat că destabilizează Caucazul

Haos în Armenia. Birourile fundațiilor lui Soroș au fost devastate. Omul de afaceri este acuzat că destabilizează Caucazul

Protestatarii din centrul Erevanului au distrus biroul Fundației pentru o Societate Deschisă (Fundația Soros), informează presa armeană.

Potrivit presei participanții au spart ușile și au devastat sediul.

Locuitorii din Erevan au protestat împotriva încetării focului și a tuturor ostilităților din Nagorno-Karabakh. Potrivit declarației trilaterale a președinților Rusiei și Azerbaidjanului și a primului ministru al Armeniei, unitățile Forțelor Armate ale Azerbaidjanului și Armeniei se opresc la pozițiile lor, iar menținerea păcii este asigurată de Rusia. Nemulțumiți de decizie protestatarii au pătruns în clădirea guvernului armean. Câteva zeci de persoane au jefuit biroul primuluiusi ministru și i-au jefuit reședința. Președintele parlamentului a fost bătut.

Soros, o amenințare pentru valorile armene

Fundația lui Soros, Open Society, e acuzată în Armenia că a promovat o soluționare a conflictului din Nagorno-Karabakh care ar aduce beneficii Azerbaidjanului. „Fundația nu a finanțat niciodată propagandă de pacifism față de Azerbaidjan sau vreo inițiativă legată de conflictul din Karabah”, au spus în repetate rânduri reprezentanții organizației.

Grupurile naționaliste, precum și unii activiști individuali care se opun guvernului prim-ministrului Nikol Pashinian, au atacat tot mai mult în ultima vreme organizația lui Soros în declarațiile lor publice făcute de la revoluția de catifea din 2018. Aceștia susțin că guvernul promovează agenda politică secretă a lui Soros în Armenia, despre care spun că reprezintă o amenințare serioasă pentru securitatea națională și valorile tradiționale armene. Unii dintre ei au mers până acolo încât au susținut că Soros a fost în spatele „revoluției” care l-a adus pe Nikol Pashinian la putere.

 

Acest articol a fost citit de 62 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *