fbpx
Caracatita de la Compania Romana POSTA ROMANA, Oficiul Prahova  FILIERA DAVICENCO. Umbra lui DUMITRU DANIEL NEAGOE la Ploiesti

Caracatita de la Compania Romana POSTA ROMANA, Oficiul Prahova FILIERA DAVICENCO. Umbra lui DUMITRU DANIEL NEAGOE la Ploiesti

FILIERA DAVICENCO, Oficiul Prahova, C.N. Posta Romana!

Stimati Cititori,

O sa publicam, incepand de astazi, o parte din ilegalitatile comise de anumiti angajati ai COMPANIEI NATIONALE POSTA ROMANA, o structura de stat, capusata de si prin interesele unor parveniti, ajunsi in functii cheie, pentru care ministerul de resort si, in general conducerea acestei de prestigiu entitati nationale, inca continua sa primeasca lovituri in planul imaginii si reputatiei.

URMEAZA SESIZAREA CATRE ORGANELE DE POLITIE SI UNITATILE DE PARCHET CENTRALE

CARACATITA MIRELA DAVICENCO isi are originile inca de pe vremea cand acest personaj dubios, numit, initial, MIRELA PICIORUS, isi incepea activitatea in aceasta entitate de stat a tarii.

In timp, personajul asimilat in structurile C.N. Posta Romana a devenit Mirela Davicenco si a capatat, pe rand, valentele mafiotilor locali din judet, in formulele standard-conventionale, asigurate de vechiul si eternul personaj DUMITRU DANIEL NEAGOE, fostul director al filialei Prahova, al acestui Oficiu judetean, pentru ca, apoi, sa ajunga, pe aceleasi cai, la conducerea companei, din Bucuresti, propasit pe inalte filiere politico-subteran-mafiote, de unele elite politice locale si centrale, sursele noastre din sistemul national de intelligence semnalandu-l, in cateva randuri, chiar si in curtea Palatului Cotrocenui, alaturi de inalti functionarI, ai Administratiei Prezidentiale a Romaniei.

Deci: mari si de nedeslusit mai sunt Caile Domnului, in cazul acestor personaje, deja condamnate, de instantele de fond romanesti, la ani grei de inchisoare, pedepse aplicate, cu executare, prin sentinte penale ferme, in cadrul unor procese care au durat multi ani si in care Statul Roman nu si-a recuperat prejudiciile.

Dumitru Daniel Neagoe, fostul director al Postei Romane, condamnat pentru fapte de coruptie.

Inainte de a releva cazul fostului angajat HIDROJET, D.D. Neagoe, protejat de echipa politica local-judeteana in tandemul defunctului PDL, Nicolae Nae Ferastraeru-George Calin Botez si altii, prezentam, la zi, situatia din cadrul C.N.P.R Prahova:

Fostul director al sucursalei Posta Romana Ploiesti Prahova, condamnat, recent, de o instanta de fond, din Romania, pentru fapte de coruptie, la 6 inchisoare, cu executare, pentru LUARE DE MITA.

  1. D. Neagoe a fost acuzat, cercetat, judecat si condamnat, pentru fapte de coruptie, in cadrul unui process care a durat….. cat credeti…? Exact trei ani si jumatate si in care judecatorul legal investit sa solutioneze dosarul de coruptie al lui Dumitru Daniel Neagoe, a amanat, de 22 de ori, pronuntarea, in final condamnandu-l pe acesta, la 6 ani de inchisoare.

Conform deciziei instanţei, Daniel Neagoe Dumitru a primit câte 5 ani închisoare pentru 3 infracţiuni de luare de mită. Pedepsele au fost contopite, fiind adăugat un spor de pedeapsă de un an, astfel încât fostul director va executa 6 ani închisoare.

De asemenea, a fost încetat procesul penal în legătură cu săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, deoarece fapta s-a prescris.

Tribunalul a mai dispus confiscarea de la fostul director a sumei de aproximativ 575.000 lei, însă instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea formulată de compania Poşta Română, care se constituise parte civilă în dosar cu sumele de 1.595.739 lei şi 1.267.741 lei.

Ne gandim la apelul entitatii de stat COMPANIA NATIONALA POSTA ROMANA.

Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată în 2016.

În decembrie 2016, Daniel Neagoe Dumitru a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită – trei fapte, abuz în serviciu – două fapte şi conflict de interese.

Potrivit DNA, în perioada iunie-iulie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, în calitate de director general al Poştei Române, a pretins de la directorul unei societăţi comerciale (martor în cauză), cu care compania naţională pe care o conducea avea încheiat un contract de prestări servicii de curăţenie în unităţi poştale, să cedeze în subantrepriză unele lucrări către societatea Dig Prodcom SRL (în prezent radiată) pe care primul o controla printr-o interpusă.

Daniel Neagoe Dumitru ar fi condiţionat executarea în bune condiţii a contractului de servicii de curăţenie încheiat de Poşta Română de primirea foloaselor necuvenite.

Martorul a dat curs solicitării lui Dumitru prin încheierea unui contract de subantrepriză datat 28 iunie 2010. Foloasele necuvenite, dobândite ulterior de inculpat, reprezintă profitul net de 109.828 lei realizat în executarea contractului de subantrepriză de către societatea pe care o controla, Dig Prodcom SRL.

Conform DNA, în cursul lunii iulie 2010, ca urmare a faptului că Daniel Neagoe Dumitru şi-ar fi majorat pretenţiile, între societatea comercială administrată de martor şi Dig Prodcom SRL s-a încheiat un nou contract, antedatat 30 iunie 2016.

În baza acestui contract, Dig Prodcom SRL ar fi trebuit să furnizeze servicii de consultanţă care în realitate nu erau necesare. Foloasele obţinute de Dumitru reprezintă valoarea prestaţiilor, încasată de Dig Prodcom SRL, respectiv 144.000 lei.

Totodată, anchetatorii susţin că, în toamna anului 2010, Daniel Neagoe Dumitru ar fi acceptat ca, într-o asociere în participaţiune, Poşta Română să efectueze cu o altă firmă serviciul de încasare electronică a facturilor la utilităţi (prin folosirea unei reţele de terminale POS), numai dacă în asociere era inclusă, fără a presta efectiv un serviciu, şi o a treia societate comercială, respectiv Dig Prodcom SRL.

„În acest mod, inculpatul Dumitru Daniel Neagoe ar fi acceptat ca această din urmă societate comercială să preia, nejustificat, o parte din profitul companiei naţionale. Astfel, în baza prevederilor contractului de asociere în participaţiune, au fost întocmite pentru perioada noiembrie 2010 – august 2012 un număr de 22 de ‘deconturi pentru operaţiuni în participaţie’, fiind achitată către SC Dig Prodcom SRL suma totală de 1.595.739,28 lei”, precizează procurorii.

Potrivit DNA, pentru ca Poşta Română să efectueze cu celeritate plăţile şi pentru a se accepta „fără discuţii interminabile” introducerea de noi produse în portofoliul de produse operate de asociere, Daniel Neagoe Dumitru ar fi primit foloase necuvenite de la aceeaşi societate, în modalitatea semnării unor contracte de prestări servicii cu firma Dig Prodcom SRL, pentru prestaţii simulate. Din „executarea” acestor contracte, Dumitru ar fi obţinut foloase necuvenite în sumă totală de 321.541 lei.

În acelaşi context, notează procurorii, dar în ce priveşte prestarea serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid, prin folosirea aceloraşi terminale POS instalate în unităţile poştale de două firme, în luna decembrie 2010, Daniel Neagoe Dumitru, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a interpus societatea Lonestar SRL (în prezent radiată) în relaţia comercială dintre societăţile comerciale deţinătoare de terminale POS şi Poşta Română.

Ulterior, Lonestar SRL ar fi cesionat în favoarea Dig Prodcom SRL toate drepturile şi obligaţiile care decurgeau din contractul încheiat cu Poşta Română. Actul de cesiune şi un act adiţional la contractul iniţial amintit încheiate de Poşta Română cu Dig Prodcom SRL au fost semnate de Dumitru Daniel Neagoe, în condiţiile conflictului de interese, având în vedere că Dig Prodcom SRL era în fapt firma sa şi a obţinut foloase patrimoniale de pe urma acesteia, se precizează în comunicat.

Astfel, adăuga DNA, prin interpunerea Dig Prodcom SRL (care nu a prestat efectiv niciun serviciu), fără sens economic, Poşta Română ar fi renunţat la o parte din comisionul care i s-ar fi cuvenit din încasările rezultate ca urmare a prestării serviciului de reîncărcare electronică a cartelelor telefonice prepaid. În acest mod, Dig Prodcom SRL a obţinut un folos de 1.267.741 lei, reprezentând profit net, folosit, in mare parte in extinderea unor ample lucrari de constructii la propietatea lui Dumitru Daniel Neagoe, din Breaza.

Singurul personaj salvat de sistem, a fost functionarul ADRIAN BORDEI, expulzat si detasat la alta structura, dupa aparitia unui scandal, tot in oficiul de posta prahovean, de unde a fost expulzat. De atunci nu isi mai gaseste locul, nu mai reuseste sa se stabilizeze profesional si socio-economic, de unde si concluzia unor experti in jurnalism: lui Adrian Bordei i-a priiit, mult, la Posta Romana, Oficiul Prahova.

Sa revenim, totusi la Clanul Davicenco.

Structura clandestin-mafiota, condusa de Mirela Davicenco, utilizeaza si opereaza mecanisme si reguli ale celebrelor grupari mafiote transnationale!

Sursele noastre din cadrul institutiilor responsabile, cu competenta de cercetare, remarca piedicile de sistem, de aplicare a unor masuri de ordin intern, administrativ-managerial, ale conducerii Companiei Nationale POSTA ROMANA, cand vine vorba de acest personaj toxic, dar si interventiile unor membrii ai unor structuri politice locale, care o acopera si care ii asigura sprijin.

Sprijinul pentru Clanul Davicenco continua, intrucat cea in cauza asigura, printre alte roluri, din pozitia pe care o detine, la Oficiul Postei Prahova, operatiuni derulate de anumiti angajati, in legatura cu factorii postali din subordine, unii dintre acesti angajati in infraciuni camatarie. Faptele in cauza sunt desfasurate de angajatii si subalternii celei in cauza, in mod continuu si sistematic, intr-o anumita formula mobile, de multa vreme, de unde si siguranta, perseverenta si, de asemenea, staruinta echipei Davicenco, in directia infractionala mentionata, asigurata de acest grup de crima organizata.

Astfel, se intarzie acordarea pensiilor sau a sumelor de bani asigurate de Compania Nationala POSTA ROMANA, in realitate, acesti angajati dand, cu titlu de imprumut, sume de bani, unor solicitanti, pretinzand dobanzi maximizate, in intervalele in care acorda, fizic, cu titlu de imprumut, volume financiare din banii statului.

Deci, structura condusa si coordonata, in integralitate, de Mirela Davicenco, lucreaza, in paralel, in virtutrea functiei sale, in cadrul companiei POSTA ROMANA, utilizand atributiile sale, rangul managerial, in propiul interes, beneficiind, de avantajele acordarii, sub conditia unor mari dobanzi, de sume de bani, din valorile gestionate de companie, intarziind, adesea, predarea pensiilor catre cetatenii-pensionari.

In fapt, structura in speta s-a dezvoltat atat de mult si a devenit, sub actul de comanda al lui Davicenco Mirela, atat de functionala, cu reguli, mecanisme si instrumente de adaptare la noile conditii interne, din conducerea oficiului si chiar la nivelele centrale ale C. N. Posta Romana, operand un mecanism pervers, disimulat de reguli mafiote, integrand, in respectivele rute de curierat, angajati cu roluri multiple si legaturi, de asemenea, la varf, in lumea interlopa, cu personaje semnalate in fapte trafic de valute si camatarie.

Din pozitia conferita in sistemul postei, camatarii implicati, prin clanurile cunoscute de organele de politie, asigura, la randul lor, protectie echipei acestei angajate a C.N. Posta Romana.

In acest context, nu toti angajatii convin Mirelei Davicenco ( fosta Piciorus) si pot fi asimilati, indiferent de functiile acestora, mecanismul pervers si subteran in cauza, avand principii si reguli clare. Asadar, e greu ca orice angajat sa penetreze sau sa sparga grupul clandestin si suberan semnalat, intrucat formula e veche si putreda si are reguli clare.

Adesea, chiar managerii din cadrul conducerii companiei POSTA ROMANA, nu isi pot explica si nu pot intelege ce se intampla la oficiul Prahova al C.N.P.R., salas unde exista alte regului, incepand cu pocesul de selectie, evaluare, recrutare de personal, angajare, perpetuare in functii si in posturi, tarnsformarea de posturi, avansarea, promovarea, premiere etc, formule dirijate de Clanul Davicenco Mirela si legaturile acesteia, asigurand formule speciale de presiune, amenintari si santaj, asupra angajatilor, in raport cu cei favorizati, ocrotiti si privilegiati.

Pe fond: restul angajatilor sufera si muncesc pe salarii de mizerie, datorita interventiilor Mirelei Davicenco si a punctelor sale de sprijin, din companie.

Daca conducerea companiei ar proceda la initierea unei anchete interne, administrative, cu privire la aceste aspecte, semnalate, dar si in legatura cu intreaga activitate, de la orizonturile marcate, pana la acest moment, in care inalta performanta infractionala, a fost atinsa de Clanul DAVICENCO, ar intelege necesitatea si operativitatea, in sistem de avansata urgenta, a masurilor care se impun, neconditionat. De asemenea, organele specializate ale unitatilor de parchet din Prahova si organele de politie, ar putea, facil, documenta, intreaga activitate infractionala si perseverenta in savarasirea de infarctiuni a structurii mafiote DAVICENCO MIRELA si a membrilor acestei caracatite, care a penetrat intregul sistem intern administrativ-functional si chiar actul managerial si directoral, intern, al companiei, pe linie de angajari, transformari de posturi, disimularea si prelucrarea, ilegala, a unor fise de post, pentru anumiti angajati favorizati, care fac parte din sistemul descris, in fond, anterior, dar si angajati penalizati, sabotati, blocati, defavorizati si prejudiciati, de catre acest personaj toxic de decizie, in baza unor motive care n-au vreun temei de legalitate, in realitate fiind vorba de razbunari pe angajatii care refuza sa se alinieze la regulile mafiote impuse de Davicenco Mirela si care n-au nicio legatura cu actul sau activitatea profesionala, sau sarcinile de serviciu, ale acestui cap clandestin de organizatie mafiota care, printre altele, in capitalurile curierate ale postei a integrat, fizic, si sumele camatarilor si, totodata, a adaptat legile acestei caracatite, regulilor de camatarie de piata.

Deci, Mirela Davicenco, a aliniat Posta Romana, la regulile de camatarie si spalare de bani ale lumii interlope. Asa a ajuns C.N. Posta Romana-Prahova!

In contexul descris, prin documentarea surselor noastre jurnalistice, a fost descifrat si modul de actiune, in forme de lucru operationale si, de asemenea, in variante de operare, pentru diverse modele de actiuni, proiectate in biroul Mirelei Davicenco.

In aceasta formula asimetrica, majoritatea angajatilor sunt prejudiciati, inselati si defavorizati, in raport cu restul angajatilor, intre care factorii postali desemnati si loiali caracatitei, care fac parte din echipa de soc si care, fiind parte a structurii mafiote reliefate, beneficiaza de avantajele in speta, precum si altele, fiind tolerati, protejati si asigurati, din toate puncetele de vedere, de Mirela Davicenco.

In continuare, vom prezenta un caz scoala, al formulei acestei structuri interne-monstru, care se ocupa cu altceva decat cee ace ar trebui sa faca, in timpul programului de serviciu si pentru care nu exista sau nu se respecta atributiile de serviciu si sarcinile profesionale, consemnate in fisele posturilor, indiferent de natura dispozitiilor, a sarcinilor trasate de echipa de conducere profesionala judeteana sau cea de la centru, din Bucuresti.

OARE CONDUCEREA COMPANIE NATIONALE POSTA ROMANA CUNOASTE SAU ARE CUNOSTINTA, MACAR IN PARTE, DE CARACATITA DAVICENCO? Sau se face ca nu stie, nu observa…?

CONDUCEREA MINISTERUILUI DE RESORT ARE DATELE NECESARE.

RESPECTA, CLANUL DAVICENCO MIRELA, DISPOZITIILE CONDUCERII CENTRAL-MANAGERIALE SI DIRECTORALE?

 Concluzie: Organizatia condusa de Mirela Davicenco este un stat in stat, o grupare capusa, care beneficiaza de rol, pozitie, atribut, salariu, avantaje in planul de imagine, reputatie, in calitatea oferita, conferita si asigurata de Compania Nationala Posta Romana, este perpetuate, in functii, are si alte avantaje, sporite si re-rostogolite ( mariri de salarii, indemnizatii, bonuri de masa, carburanti alocati, sofer si mijloc auto etc ), la vedere.

In linii generale, preocuparile, indeletnicirile celei in cauza, sunt redate, cu cateva detalii poicante, in articolul nostru si se desfasoara si conjuga, in autorat, co-autorat, complicitate si in formule antagoniste cu elementele:

Solicitarile si dispozitiile echipei de conducere bucurestene ale C.N. Posta Romana ajung in posesia Mirelei Davicenco, iar la OJP directorul in functie nu poate da curs, intrucat este sabotat de Davicenco. Clanul este sprijinit, intrutotul, de un personaj negativ, si anume, reprezentantul sindicatului care, de asemenea, erodeaza si submineaza deciziile si sarcinile doamnei Catalina Miu si cele ale directorilor de regionala si de sucursala, in sistemul descris, oricare ar fi acelea. In structura a fost cooptata si diriginta care raspunde, printre altele, si de factorii postali. Aceasta are o legatura speciala, de interese private, cu directorul adjunct al regionalei – Carmen Luca, pe filierele sindicale enuntate mai sus, aspect care au fost comunicate conducerii din Bucuresti si presei nationale si, de asemenea, au fost livrate la nivelele directorului de retea, o respectabila doamna.

De asemenea, diriginta OPDC PLOIESTI, l-a sabotat si reclamat pe Directorul General Adjunct Carmen Alecu, aceasta doamna avand o serie de probleme, pe fondul unui scandal intern, de favorizare a anumitor persoane care beneficiaza, inca de sustinerea Directorului Adjunct de la Ploiesti.

La nivelul de conducere al companiei, la Ploiesti, se cunoaste, foarte bine, aspectul potrivit caruia Clanul Davicenco Mirela pastotreste, si zona Nord, in care sunt trasee bune si se da spaga, spaga care ajunge si… la cine credeti, stimati cititori? La cine credem si noi…. Din aceste considerente si pentru asemenea rute, in formulele mafiote descrise, care asigura, constant, sume si lichiditati, dar si care creaza continuu, avantaje, pentru clanul Davicenco, nu se revine la formulele initiale de organizare a structurii, in pofida masurilor concrete ale directorului care a propus, deja, desfiintarea OPDC-ului, context in care sa repartizeze toti factorii la oficiile postale, asa cum s-a mai procedat, schema functional organizatorica fiind, astfel, bine optimizata.

Pe acest fond, a parasit postul directorul OPREA, in contextul in care Clanul Davicenco Mirela, in formulele mafiote descifrate de structurile de intelligence centrale, refuza cazurile sociale, distrugand destine si vieti.

In locul acestui director a fost desemnat, temporar, dl Victor Stefanescu, pana la numirea unui nou director.

Multumim, pe aceasta cale, celor care ne-au trimis si continua sa trimita, trustului nostru de presa si mijloacelor grupului nostru mass-media, scrisa si audio-vizuala, materiale si documente, in legatura cu infractiunile din cadrul C.N. POSTA ROMANA, savarsite de acesti, inca, angajati, nedeferiti, pana in prezent, organelor de cercetare penala si justitiei.

Prezentam, in aceasta editie, doar o parte din documentele puse la dispozitie.

Vom continua.

Acest articol a fost citit de 485 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *