fbpx
Incep primele sicane in Guvernul Catu ! Ministrul Sorin Campeanu ameninta deja cu demisia !

Incep primele sicane in Guvernul Catu ! Ministrul Sorin Campeanu ameninta deja cu demisia !

Inceputul de an aduce noi disensiuni in Guvernul patronat de Catu.

Ministru Educatiei Sorin Campeanu ameninta cu demisia din motiv ca bugetul alocat pentru invatamant este prea mic. El a precizat ca este gata sa lase locul unuia mai ”priceput”.

Declaratia acestuia arata clar nemultumirea acestuia in legatura cu bugetul de care trebuie sa tina cu dintii.:

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, am adoptat o modificare a OUG care prevedea alocarea a 1,5 miliarde educației, din cei 30,4 miliarde, circa 3%, și am cerut să se respecte proporția de 6% la nivelul fondurilor europene care vin în următorii patru ani. S-a adoptat în unanimitate acest amendament și a fost preluat în programul de guvernare a actualei coaliții.

Din bugetul național, asumarea a fost de 6% din PIB sau 18% din buget, adică a cincea parte din bugetul țării să fie alocată educației.

Obiectivul nu este deloc de neglijat. Va fi atins prin creșteri graduale, până în 2024.

Am mai trăit o dată experiența asta, în 2015, când bugetul cercetării era de 0,33% din PIB, ținta asumată de România fiind de 1%, așa cum era asumat pentru educație 6%. S-a stabilit atunci că, prin creșteri graduale, vom ajunge la 1%. Din aceste creșteri, am ajuns la 0,16%.

Când spun creșteri graduale pun accent pe creșteri. Adică în 2021 bugetul educației, înțelegând toate dificultățile, să fie măcar un pic mai mare decât în 2020.

Dacă nu vom avea o creștere în valoare absolută a bugetului, eu am spus că nu știu să fac ce mă gândesc că trebuie să fac fără buget și atunci voi lăsa în locul meu pe cineva mai priceput care știe să facă mai bine fără bani”, a spus Cîmpeanu, conform Realitatea TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *