fbpx
VIDEO Explicațiile lui Dan Barna: De ce nu acceptă Comisia Europeană programele României pe irigații

VIDEO Explicațiile lui Dan Barna: De ce nu acceptă Comisia Europeană programele României pe irigații

Vicepremierul Dan Barna a explicat luni seara care au fost motivele pentru care Comisia Europeană a anunțat categoric că nu va susține programele de irigații prezentate de România în PNRR. Vicepremierul Dan Barna susține că sistemul de irigații propus de România este „depășit”, în opinia CE.

„Problema cu irigațiile e că așa cum știm noi irigațiile, canale care străbat câmpiile și de acolo cu pompe se fac irigațiile, în realitate contribuie la deșertificare, pentru că practic se extrage apa din sol, o parte e preluată înapoi în sol, o parte se evaporă. Se pierde accelerat apa din sol, România are o prezență a apei în sol sub media necesară și atunci genul acesta de irigații tradiționale sunt depășite complet și CE a spus foarte clar nu o să dăm bani pentru sisteme care în loc să contribuie la un impact pozitiv asupra mediului, de fapt afectează și mai dramatic mediul”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/un-nou-esec-ue-nu-finanteaza-extinderea-retelelor-de-gaze-din-romania-prin-pnrr/

În opinia acestuia, soluția în acest caz este reprezentată de sistemele de irigații prin picurare.

„Comisia a fost foarte clară și a spus: actuala formulă nu va beneficia de suportul nostru pentru că e o formulă depășită tehnic, moral și nu vom aloca resurse pentru asta”, a mai spus Barna.

Acesta susține că agricultorii români au nevoie de irigații pentru multe dintre suprafețele pe care le au.

„Trebuie să găsim soluții pentru a devzolta sisteme mai moderne și o posibilitate sunt fondurile structurale”, a mai spus Dan Barna.

 

 

Sursa : stiripesurse.ro
Acest articol a fost citit de 15 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *