fbpx
PSD cere demisia lui Adrian Oros, în textul celei de-a treia moțiune simplă depusă împotriva unui ministru al Guvernului Cîțu: Munca în agricultură nu e la 4 ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept

PSD cere demisia lui Adrian Oros, în textul celei de-a treia moțiune simplă depusă împotriva unui ministru al Guvernului Cîțu: Munca în agricultură nu e la 4 ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept

PSD cere demisia lui Adrian Oros, în textul celei de-a treia moțiune simplă depusă împotriva unui ministru al Guvernului Cîțu: Munca în agricultură nu e la 4 ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept.

PSD cere demisia ministrului Adrian Oros printr-o moţiune simplă depusă, miercuri, la Camera Deputaţilor, social-democraţii transmiţând că munca în agricultură „nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept”, ci „cu sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească”.

„În 2018, domnilor liberali, aţi depus moţiune simplă împotriva ministrului Petre Daea legată de gestionarea răspândirii pestei porcine africane, în România. I-aţi reproşat atunci vrute şi nevrute, că nu e medic veterinar şi nu ştie ce măsuri să ia, că nu a făcut ce trebuie, că nu e specialist, că sacrifică porcii preventiv, că pune în pericol creşterea porcului în România. Una mai falsă decât alta! De ce spunem asta? Pentru că în noiembrie 2019 l-aţi uns ministru pe marele ‘specialist’ Adrian-Nechita Oros, medic veterinar, prorector la USAMV Cluj-Napoca, ce să mai salvatorul porcului din România. Ce a făcut domnul doctor Oros din funcţia de ministru pentru combaterea pestei porcine africane? Nimic. Zero măsuri. Nu participări la şedinţele Centrului Naţional de Combatere a Bolilor, nu plan de măsuri de combatere a PPA, nu acţiune de prevenire şi combatere, de informare, de negocieri cu Comisia Europeană de a scoate ţara din blocajul cauzat de pestă”, arată parlamentarii PSD.

În moţiunea simplă „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”, social-democraţii îi acuză pe liberali şi pe membrii USR PLUS că sunt „fără suflet, fără empatie, fără grijă de semeni”.

„Le-aţi închis ţăranilor târgurile, le-aţi închis pieţele şi i-aţi trimis să-şi vândă amarul de produse pe trotuare în plină iarnă! Acum îi interziceţi bietului ţăran român să-şi crească şi să-şi vândă animalele din gospodărie, pentru a putea trăi, nu a se îmbogăţi ca voi, şi asta doar pentru a vă ascunde incapacitatea dovedită de peste 17 luni de când guvernaţi catastrofal ţara. Le-aţi tăiat programele de sprijin promiţându-le, pentru a nu ştiu câta oară, luna de pe cer! Credeţi că ţăranul român vă va uita, domnule Oros? În niciun caz. Şi ţineţi minte că, atunci când veţi mai merge să le călcaţi pragul gospodăriei, vă vor primi cu bâtele, în niciun caz cu pâine şi cu sare”, adaugă parlamentarii PSD.

Semnatarii moţiunii îi transmit ministrului Oros că munca în agricultură „nu e la patru ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept”, ci cu „sudoare, cu nelinişti, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii trişti, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoşească!”. „Dumneavoastră, oare, aveţi sufletul legat de glia acestei naţii? Sau l-aţi vândut pe doi arginţi intereselor celor care-şi doresc distrugerea agriculturii României? Răspunsul îl ştiu toţi fermierii, producătorii şi agricultorii români: prin tot ceea ce aţi făcut demonstraţi că sunteţi cel mai mare dăunător al agriculturii româneşti! Şi pentru asta este obligatoriu să plecaţi urgent din funcţia de ministru”, afirmă aceştia.

Sursa : G4media.ro https://www.g4media.ro/psd-cere-demisia-lui-adrian-oros-in-textul-celei-de-a-treia-motiune-simpla-depusa-impotriva-unui-ministru-al-guvernului-citu-munca-in-agricultura-nu-e-la-4-ace-cu-batistuta-galbena-apretata-la-piep.html

Acest articol a fost citit de 29 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “PSD cere demisia lui Adrian Oros, în textul celei de-a treia moțiune simplă depusă împotriva unui ministru al Guvernului Cîțu: Munca în agricultură nu e la 4 ace, cu batistuţa galbenă apretată la piept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *