fbpx
Programul Tomata nu va continua în acest an! Declaratia apartine ministrului agriculturii, Oros !

Programul Tomata nu va continua în acest an! Declaratia apartine ministrului agriculturii, Oros !

Asa cum era de asteptat incep sa apara efectele austeritatii pe care guverul Catu incepe sa le implementeze.

De parca totul mergea struna in agricultura, încă o ramură primeste o lovitură grea.

Nu era de ajuns ca anul trecut a fost extrem de dezastruos din punctul de vedere al agriculturii, ministrul Oros ne anunta cu o nonsalanta dezarmanta ca ”PROGRAMUL TOMATA” nu va continua si in acest an pentru ca bugetul de stat nu mai poate suporta ajutorul minimis pentru rosii.

Intr-o declaratie televizata ministrul ADRIAN OROS, spune că va împărți cele 88 de milioane de euro dedicate programelor de minimis, însă renunță la programul ”Tomata”.

 programul tomata

El sustine ca a fost intrebat de nenumarate ori ca de ce avem doar un program pentru tomate? Trebuie sa impartim cele 88 milioane de euro, pe care il avem pentru anul 2021 la toate programele pe care le avem in derulare.

Totodata ministru Oros a declarat ca incearca sa-i ajute pe legumicultori cu un alt program denumit LEGUME IN SPATII PROTEJATE”.acoperind astfel o sferă mai mare de cultivatori de legume, însă suma va trebui împărțită, deci vor primi mai puțini bani.

”Va fi pentru ”Legume în spații protejate”, nu neapărat programul Tomata. Programul Tomata s-a derulat pe o perioadă de 3 ani și jumătate pentru că anul trecut am asigurat finanțarea doar pentru prima sesiune, să zic așa, deși a fost o sumă consistentă, 40 de milioane de euro, și efectul benefic asupra deficitului balanței comerciale la produsul respectiv în 4 ani de zile nu s-a resimțit, plus că au fost foarte mulți legumicultori care au spus: de ce nu facem un program de minimis pentru legume protejate? Sigur, în momentul în care crești aria de aplicare, probabil pe suprafață, sprijinul va fi mai mic, dar încercăm să mergem cu programe dedicate, cu măsuri dedicate din bani europeni pentru sere și solarii, tocmai ca să compensăm”, a explicat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *