fbpx
Ludovic Orban și Florin Cîțu s-au atacat în BEX PNL. Cum a decurs prima confruntare directă (surse)

Ludovic Orban și Florin Cîțu s-au atacat în BEX PNL. Cum a decurs prima confruntare directă (surse)

Ludovic Orban și Florin Cîțu s-au atacat în BEX PNL. Cum a decurs prima confruntare directă (surse).

Premierul Florin Cîțu și liderul PNL Ludovic Orban au avut, luni, în ședința conducerii centrale a liberalilor (Bex), prima confruntare de pe poziții antagonice, mărul discordiei fiind numirea oamenilor propuși de filiale în eșaloanele doi și trei de la Palatul Victoria, au declarat surse din PNL pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

media 161642830962350100

Tensiuni între Florin Cîțu și Ludovic Orban au apărut de când premierul a schimbat șeful SGG și a instalat un nou Secretar General al Guvernului fără să informeze partidul și fără să se consulte măcar cu Orban, au explicat sursele citate. A fost prima mutare importantă pe care Cîțu a jucat-o pe cont propriu, dar fiind ‘prima abatere’ s-a trecut rapid peste acest episod, fără prea multe complicații sau explicații.

Șefi de filiale apropiați de Ludovic Orban i-au reproșat lui Cîțu, în ultimele săptămâni, că întârzie foarte mult sau chiar refuză să semneze deciziile de numire în funcțiile de secretari de stat și șefi de agenții a persoanelor propuse de organizațiile județene. Acest subiect a devenit un butoi cu pulbere în partid.

În ședința de luni a BEx PNL, Cîțu le-a explicat liderilor centrali de ce nu a numit în funcții propuneri venite de la filiale. Ar fi vorba de circa 50 de oameni propuși de liberalii din teritoriu și pentru care premierul nu vrea să semneze.

O afirmație făcută de Cîțu în ședință și care a pus și mai mult paie pe foc a fost aceea că nu poate să facă numiri care nu respectă criteriile de integritate. O parte din cei prezenți la ședință au perceput această remarcă a premierului ca un reproș direct către Ludovic Orban.

În replică, Orban i-a spus lui Cîțu în BEx că dacă așa stau lucrurile atunci îl invită să se ducă el să le explice șefilor județeni liberali de ce nu le înșurubează oamenii pe funcții.

Cîțu a mai invocat un motiv care a produs iar controverse în ședința BEx: că nu-i poate schimba pe unii membri din eșaloanele inferioare ale Guvernului pentru că ei sunt tot liberali trimiși acolo tot pe PNL pentru un mandat de 4 ani. I s-a dat imediat replica că nu este nicio regulă în sensul ăsta, că premierul îi poate schimba pe șefii de agenții și după un an.

Nu s-a ajuns la o concluzie așa că ar putea avea loc o discuție între patru ochi Ludovic Orban – Florin Cîțu pentru a aplana divergențele, mai spun sursele citate.

Sursa : Stiripesurse.ro

Acest articol a fost citit de 32 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *