fbpx
Focar de pestă porcină africană într-o comună din Buzău. Peste 1700 de animale vor fi sacrificate.

Focar de pestă porcină africană într-o comună din Buzău. Peste 1700 de animale vor fi sacrificate.

Autoritățile sanitar veterinare din Buzău sunt din nou în alertă după ce a fost confirmată prezența virusului pestei porcine africane (PPA) într-o fermă din localitatea Fundeni, de pe raza comunei Zărnești. Peste 1700 de porci urmează să fie sacrificați, iar în zonă au fost instituite restricții pentru circulația persoanelor și a animalelor, astfel încât să se prevină răspândirea bolii.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău s-a întrunit astăzi și a adoptat planul de măsuri privind controlul și combaterea bolii. Exploatația a fost plasată sub supraveghere oficială și au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor și a mijloacelor de transport.

Toți porcii din fermă urmează a fi sacrificați, fiind în derulare și o anchetă epidemiologică. La acest moment, pesta porcină africană evoluează în județul Buzău într-o exploatație comercială, două exploatații non profesionale și mai există o suspiciune într-o gospodărie individuală. În mediul silvic, sunt înregistrate 63 de cazuri la porcul mistreț pe raza a 18 fonduri cinegetice.

Autoritățile județene solicită în continuare sprijinul cetățenilor pentru respectarea măsurilor impuse în zonele cu focare. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar sau la DSVSA Buzău.

Acest articol a fost citit de 43 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *