fbpx
Din 04.01.2021, zeci de mii de euro pentru tinerii fermieri! În ce condiții veți beneficia de bani!

Din 04.01.2021, zeci de mii de euro pentru tinerii fermieri! În ce condiții veți beneficia de bani!

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că, din 4 ianuarie 2021, și tinerii fermieri din afara țării vor putea să se înscrie în cadrul programului „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, atât timp cât vor demara o afacere în România și își vor stabili domiciliul în țară. Banii puși la dispoziție prin program sunt de 40.000 sau de 50.000 euro.

fermier

Printr-un comunicat AFIR  dat in data de 23 decembrie fermierii romani din diaspora cu varsta maxima de 41 de ani pot sa acceseze fondurile pentru demararea unei afaceri în agricultură, în țară, începând cu 4 ianuarie 2021 și până în 4 mai 2021. În ceea ce privește depunerea cererilor de finanțare, aceasta se va face, potrivit aceluiași comunicat, pe site-ul AFIR.

Această etapă a programului, pentru fermierii din afara țării, beneficiază de un buget propriu, de 20.000.000 euro. Însă, în afara locului în care se află destinatarii finanțării, toate celelalte condiții pentru accesarea fondurilor sunt identice cu cele impuse fermierilor din țară, despre care am scris mai multe, aici. În plus, cei interesați pot accesa, direct, ghidul de finanțare (primul document din tabel).

Atenție! Este foarte important pentru fermierii din străinătate să știe că măsura li se adresează în condițiile în care aleg să se instaleze la conducerea unei ferme române, care trebuie înregistrată obligatoriu în Registrul Unic de Identificare – APIA, în Registrul agricol și/sau în Registrul exploatațiilor – ANSVSA.

În plus, fermierul trebuie să aibă și domiciliul stabil în aceeași unitate administrativ-teritorială (în esență, localitate) unde e înregistrată exploatația agricolă. La fel și cu sediul social sau cu locul de muncă (dacă beneficiarul finanțării e salariat), scrie avocatnet.ro.

După aceea, deși perioada de înscriere începe în 4 ianuarie și durează până în 4 mai, condițiile pentru obținerea finanțării devin din ce în ce mai puțin stricte, cu fiecare perioadă a sesiunii de înregistrare (patru, în total):

  • 4 ianuarie – 4 februarie: 70 de puncte;
  • 5 februarie – 4 martie: 55 de puncte;
  • 5 martie – 4 aprilie: 40 de puncte;
  • 5 aprilie – 4 mai: 25 de puncte.
Acest articol a fost citit de 1 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Din 04.01.2021, zeci de mii de euro pentru tinerii fermieri! În ce condiții veți beneficia de bani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *