fbpx
ASOCIAȚIA FERMIERILOR DIN ROMÂNIA, a dat in data de 07.07.2021 un comunicat de presa in care anunta noua sa conducere !!

ASOCIAȚIA FERMIERILOR DIN ROMÂNIA, a dat in data de 07.07.2021 un comunicat de presa in care anunta noua sa conducere !!

ASOCIAȚIA FERMIERILOR DIN ROMÂNIA
București, 07.07.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Fermierilor din România are o nouă conducere

Asociația Fermierilor din România (AFR) și-a ales noua echipă de conducere în cadrul Adunării Generale Extraordinare de astăzi, 07.07. 2021. Consiliul Director este compus din: 15 membri, iar conducerea executivă este asigurata de un birou executiv format din 5 membri: Botanoiu Daniel- președinte, Cioroianu Ion vicepreședinte, Radulescu Milica – vicepreședinte, Nica Viorel – vicepreședinte și Arion Ionel – vicepreședinte.
Până acum, dl Daniel Botănoiu a membru al asociației dar, în urma decesului președintelui asociației, cunoscutul fermier Adrian Rădulescu, s-a impus completarea echipei de conducere.

Noul președinte, dl Daniel Botănoiu, cu doctorat în științe agricole și studii în Franța, are o vastă experiență profesională, fiind unul dintre cei mai importanți specialiști în domeniu din România. În plus, a ocupat funcții de demnitare publică, pentru mulți ani deținând postul de secretar de stat în Ministerul Agriculturii activând in trecut președinte al PROAGRO, director executiv al FNPAR, AGPA, ANTPAR.

Noua conducere a Asociației își propune să continue și să intensifice demersurile pentru îmbunătățirea condițiilor în care își desfășoară activitatea membrii AFR, alături de toți agricultorii din țară.
„Principalele elemente pe care ne vom concentra activitatea se referă la piață, asociere și finanțare, pe care le considerăm esențiale pentru dezvoltarea agriculturii românești. Fără condiții corecte de concurență, nu putem avea o piață funcțională, iar, în prezent, agricultorii se confruntă cu numeroase disfuncționalități, atât pe plan intern, cât și pe plan comunitar. Pe de altă parte, asocierea este absolut necesară pentru ca fermierii să poată face față cu succes presiunii ce vine din partea comercianților, indiferent dacă vorbim de traderi de cereale de furnizori de inputuri sau de concurenți externi. Organizația noastră își propune să militeze și să vină cu soluții care să conducă la asocierea fermierilor, pentru a crește puterea lor în negocierile cu partenerii comerciali. Iar, în ceea ce privește finanțarea, fără fonduri care să o susțină, nu se poate face producție agricolă în condiții de eficiență. În cadrul asociației noastre activează mulți fermieri, cu mare experiență, care pot contribui la identificarea unor soluții viabile și ingenioase de finanțare. Deja lucrăm la creionarea unor mecanisme, care să asigure fonduri pentru agricultori”, a declarat noul președinte al Asociației Fermierilor din România, dl Daniel Botănoiu.

Asociația Fermierilor Români are ca scop promovarea și protejarea agricultorilor care se ocupă, în principal, cu producția vegetală, indiferent de mărimea exploatațiilor pe care le lucrează, prioritatea fiind pusă in mod egal pe tinerii fermieri fara de care activitățile nu pot continua. Asociația își propune că încheie parteneriate și cu alte asociații, inclusiv cu cele care activează în sectorul zootehnic.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/accident-de-circulatie-pe-dn2e85-in-afara-localitatii-posta-calnau/

 

Acest articol a fost citit de 228 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “ASOCIAȚIA FERMIERILOR DIN ROMÂNIA, a dat in data de 07.07.2021 un comunicat de presa in care anunta noua sa conducere !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *