fbpx
Victor Ciutacu, despre ordinul MS publicat ‘pe şest’: ‘Dacă e așa, se cheamă lovitură de stat în interiorul guvernului’

Victor Ciutacu, despre ordinul MS publicat ‘pe şest’: ‘Dacă e așa, se cheamă lovitură de stat în interiorul guvernului’

Jurnalistul Victor Ciutacu reacţionează la noul scandal general de Ministerul Sănătăţii, prin publicarea unui ordin referitor la noile criterii de carantinare zonală. Ordinul a fost semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, iar potrivit unor surse premierul nu ştia despre această mutare.

Nu v-a zis bizara că-și dorește din tot sufletul lockdown? Ba v-a zis! Contează că premierul, șeful ei ierarhic, a negat public că asta se va întâmpla? După cum se vede, nu. Azi și-a creat și cadru legal; fără acordul și informarea prealabilă a primului ministru. Dacă e așa, se cheamă lovitură de stat în interiorul guvernului. Mâine o să publice asceta, dacă vrea, un edict că toți trebuie să ne tundem ca ea. Vi se pare că are cine să i se opună?„, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu nu și-a dat acordul pe ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, afirmă surse guvernamentale. „Nimeni nu știa ca urmează sa se publice acest ordin și că se publica în aceasta formă, respectiv nu a existat un acord în acest sens”, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/breaking-criterii-noi-de-carantinare-a-localitatilor-nivelul-de-testare-covid-devine-factor-principal-alaturi-de-rata-de-incidenta-si-gradul-de-ocupare-a-paturilor-din-spitale-si-sectiile-ati-docum/

Ministerul Sănătății a elaborat un ordin prin care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Ordinul, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Sursa : https://www.stiripesurse.ro/victor-ciutacu-despre-ordinul-ms-publicat-pe-sest-daca-e-asa-se-cheama-lovitura-de-stat-in-interiorul-guvernului_1739000.html

Acest articol a fost citit de 33 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Victor Ciutacu, despre ordinul MS publicat ‘pe şest’: ‘Dacă e așa, se cheamă lovitură de stat în interiorul guvernului’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *