fbpx
Un nou proiect de lege ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități și al persoanelor ce însoțesc copii mici, a fost semnat de către președintele Johannis în data de 15.11.2022.

Un nou proiect de lege ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități și al persoanelor ce însoțesc copii mici, a fost semnat de către președintele Johannis în data de 15.11.2022.

Poliția rutiera a primit undă verde pentru ridicarea mașinilor parcate pe trotuare, un proiect aprobat in octombrie de parlamentul Romaniei.

Poliţia rutieră va putea dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe trotuare. Până acum, polițiștii puteau dispune ridicarea doar a mașinilor aflate pe carosabil.Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se va realiza de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public.

Potrivit actului normativ, Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar mai ales în cazurile în care acestea stânjenesc grav sau creează situaţii de pericol pentru participanţii la trafic. „În forma în vigoare a Codului Rutier această măsură poate fi dispusă doar dacă maşinile sunt staţionate ilegal pe partea carosabilă. Prin urmare, dacă un vehicul este staţionat neregulamentar în întregime pe trotuar, Poliţia nu poate dispune ridicarea acestuia”, se arată în expunerea de motive, conform digi24.ro.

Potrivit noului proiect de lege, Alineatul 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

„Art. 64. – (1) Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Art. II. – Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta lege, se va republica în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.”

Legea inițiată de Cătălin Drulă a fost adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional în data de 19 octombrie 2022, cu 232 de voturi pentru, 3 contra și 29 de abțineri. Drulă a explicat că proiectul vine în sprjinul persoanelor cu dizabilităţi, al persoanelor însoţite de copii mici, care sunt nevoite să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/comunicarea-este-cheia-intelegerii-politistii-din-cadrul-biroului-siguranta-scolara-impreuna-cu-reprezentanti-ai-inspectoratului-scolar-judetean-buzau-au-desfasurat-o-activitate-la-scoala-gimnazi/

Acest articol a fost citit de 77 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Un nou proiect de lege ce vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități și al persoanelor ce însoțesc copii mici, a fost semnat de către președintele Johannis în data de 15.11.2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *