fbpx
Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

Transparența a fost bună doar în campanie! Vicele USR, scandalizat că șeful ANPC face controale la care invită presa!

La 10 februarie titram „USR-PLUS își calcă în picioare promisiunile! Încearcă să execute un șef angajat prin concurs și să-și pună un om de partid”. „USR-PLUS vrea să înlocuiască un șef angajat prin concurs cu un om de partid. Concret, la ordinul primarului din Brașov, Allen Coliban, un apropiat al lui Dan Barna, USR-PLUS ar trage sforile pentru înlocuirea șefului Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu. Motivul? Susanu a îndrăznit să „calce”, în calitate de șef al ANPC, un local aflat în grațiile USR-PLUS.Conform surselor Bugetul.ro, USR-PLUS ar dori să reorganizeze instituția și astfel, chiar dacă are postul ocupat prin concurs, Sorin Susanu ar putea fi executat de șefii USR-PLUS”, scriam AICI.

Duminică seara, în emisiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1 TV, Allen Coliban, vicepreședinte al USR, s-a declarat deranjat de faptul că Susanu efectuează controale la care invită și mass-media.

Reamintim că o altă promisiune pe care USR-PLUS a făcut-o în campania electorală a fost aceea de a transparentiza instituțiile publice. Păi, dacă ne deranjează că Protecția Consumatorului efectuează controale alături de jurnaliști, cum putem spune că ne dorim transparență în ceea ce privește acțiunile demarate de instituțiile de stat?

Ce a declarat Allen Coliban

Într-o intervenție telefonică în direct, primarul Brașovului, Allen Coliban, i-a reproșat șefului ANPC Brașov că a transformat în „evenimente de presă controalele pe care le face în oraș”, scrie sursa citată.

„ANPC are nevoie de credibilitate și are niște limite clar impuse de lege în care își desfășoară activitatea. Faptul că un personaj precum domnul Susanu găsește să facă evenimente de presă din controalele pe care le face în oraș, e problema dumnealui. Din punctul meu de vedere, victimizarea aceasta nu face decât să arate penibilitatea persoanei despre care vorbim. Este vorba despre o întrebare cât se poate de pertinentă care nu și-a primit răspunsul: cum de în prima zi de deschidere a restaurantelor, domnul Susanu s-a dus să închidă cu presa după el, de când se fac controalele cu presa?”, a declarat, la B1 TV, edilul Brașovului.

Răspunsul lui Sorin Susanu

Întrebat de ce a decis să cheme reprezentanții presei la controalele pe care le face în Brașov, Sorin Susanu a răspuns: „Această modalitate este folosită de mine de opt ani, pentru transparență și pentru a se putea da un exemplu celorlalți, care ar trebui să se îndrepte. În cazul de față, există două mențiuni: controlul s-a efectuat în luna decembrie și pentru că doamna nu a răspuns și nu a venit la sediul instituției noastre, așa cum era obligată, s-a ajuns la afișarea pe ușa respectivului restaurant a documentelor încheiate. Mai mult, în cazul de față, nu eu am anunțat presa, ci tot din zona respectivă probabil că a ajuns informația la presă”.

Orice cetățean are drept la exprimare, indiferent de unde lucrează și nu cred că s-a pronunțat nimeni cu vreo presiune politică, astea sunt toate speculațiile domnului Susanu”, a precizat primarul Allen Coliban.

La începutul emisiunii, Mănăstire a precizat că partenera de viață a lui Coliban vrea să-l execute pe Susanu

Partenera de viață a primarului USR, Allen Coliban, împreună cu o prietenă care are mai multe restaurante în Brașov, controlată de ANPC această prietenă a concubinei primarului, și alături de o consilieră de imagine și-au pus în cap să-l schimbe pe șeful ANPC de la Brașov și să numească un membru USR”, a declarat moderatorul Silviu Mănăstire.

Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii, Sorin Susanu a declarat că s-a ajuns la această situație după ce a aplicat o sancțiune unui restaurant unde a descoperit nereguli.

Viziunea actuală, din câte înțeleg eu, e că oricine deranjează, într-un fel sau altul, grupul de interese al acestui partid, trebuie să fie eliminat. Este o chestiune total anormală și nouă pentru că ocup această funcție prin concurs de aproximativ opt ani și chiar dacă au trecut numeroase guverne și secretari de stat de la diverse partide niciodată nu s-a întâmplat ca acum”, a spus Susanu.

Întrebat cum a intrat în conflict cu echipa primarului din Brașov, Susanu a răspuns: „Dacă un spațiu agreat de ei, un restaurant unde se întâmplau nereguli pe care l-am sancționat… nu a vrut să se prezinte la noi la instituție, nu a vrut să ridice corespondența, să distrugă produsele expirate, în momentul în care am aplicat o măsură mai dură și am amendat, lucrurile au degenerat până la nivelul de a fi constituită o ședință la Prefectură, în care această breaslă, alcătuită tot din reprezentanți ai simpatizanților acestui partid, m-a întrebat de ce am aplicat legea”.

Partenera de viață a lui Coliban: „L-aș da în judecată pe Susanu pentru deturnarea scopurilor și sarcinilor instituției pe care-o conduce”

Ceva nu-i cușer în toată povestea cu Bistro de l’Arte și Susanu&Susanu.

În fapt, numa’ ce s-au deschis 30% localurile, 70% rămânând închise, și singurul care beneficiază de transmisiuni TV și publicitate în toată presa locală este Bistro. Este amintit tangențial încă unul, de la Aro, la care oricum nu mergea nimeni vreodată, evăr, așa, de ochii lumii. Nu cred că există presă locală care să fi ratat endorsement-ul!

Evident, ulterior, o altă campanie de susținere din partea gurmanzilor, a flămânzilor care lingeau farfurii în mod constant în Bistro.

În drept, totul putea fi rezolvat pe cale legală, fără publicitate și pop-corn!

Dacă eu aș fi oricare dintre ceilalți respectabili ai urbei, cum ar fi La Ceaun, Tipografia, Restaurant Millennium, Deanes Irish Pub & Grill, Ograda, Cartofisserie, Pilvax and so on, l-aș da în judecată pe Susanu pentru deturnarea scopurilor și sarcinilor instituției pe care-o conduce.

Acest articol a fost citit de 304 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *