fbpx
Tragedie aviatica in care si-au pierdut viata 7 persoane ieri. Un MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța. Elicopterul plecat în căutare s-a prăbușit si el.

Tragedie aviatica in care si-au pierdut viata 7 persoane ieri. Un MiG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța. Elicopterul plecat în căutare s-a prăbușit si el.

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit în judeţul Constanţa, găsit decedat.

Toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, consemnate la sol.

Pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbuşit, miercuri seara, în judeţul Constanţa a fost găsit decedat, iar Forţele Aeriene şi Parchetul Militar au anunţat că fac cercetări în acest caz. Ministerul Apărării a transmis că toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR şi IAR 330 Puma, implicate în catastrofele aviatice din 2 martie, vor au fost consemnate la sol până sunt aflate cauzele prăbuşirilor.

O altă catastrofă aviatică s-a produs la scurt timp după aceasta. Un elicopter IAR-330 Puma a decolat pentru o misiune de căutare-salvare pentru a vedea ce s-a întâmplat cu aeronava MiG-21 LanceR dispărută de pe radar.

Pilotul raportase condiţii de vreme nefavorabilă şi primise ordin să se întoarcă la bază, a anunţat Ministerul Apărării.

Ultima poziţie cunoscută a elicopterului era zona localităţii Gura Dobrogei, la aproximativ 11 kilometri de aerodrom.

Membrii echipajului elicopterului IAR 330-Puma au fost găsiţi decedaţi în zona localităţii Gura Dobrogei.

În cea de-a doua catastrofă aviatică şi-au pierdut viaţa şapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicaţi iniţial, urcaseră la bord şi doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/modificari-legislative-in-domeniul-circulatiei-pe-drumurile-publice-incepand-cu-data-de-27-02-2022/.

Preluare : stiripesurse.ro

 

Acest articol a fost citit de 107 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *