fbpx
THE NEW ARRANGEMENTS: Global Energy Transition Overseas Octomber 2022.Kazahstan

THE NEW ARRANGEMENTS: Global Energy Transition Overseas Octomber 2022.Kazahstan

Cum ar putea afecta alegerile prezidențiale din Kazahstan prețurile mondiale ale petrolului.

În situația geopolitică actuală, un mediu calm în Kazahstan este extrem de important pentru întreaga lume. Despre aceasta a anunțat Baigenews.kz directorul Institutului European de Cercetare Multidisciplinară, dr. Sorin Dobrichianu.

Industria de petrol și gaze din Kazahstan folosește cele mai bune tehnologii din întreaga lume și, prin urmare, nu în cuvinte, ci în fapte, Kazahstanul este o punte între Vest și Est. Sorin Dobrichianu notează că o anumită atenție va fi acordată alegerilor prezidențiale din Kazahstan pe piața petrolului și gazelor.

 

kazahstan poza 2 poza 3 poza 5 poza 6 poza4

Pictures: Mr. Kenzhebek N. IBRASHEV [ General Director KAZENERGY ], Prof. Dr. Saule Aidarova, Academician, [ KAZAKH BRITISH TECHNICAL UNIVERSITY „KBTU”, Director Petroleum Enginering Institute „One Belt, One Road”, special sr. advisor BP ], Mr. Ramazan ZHAMPIISSOV [ Head of the Low Carbon Development Department – KAZ MUNAI GAZ ], Ms. Burcu Günal, [ VICE PRESIDENT FINANCE WORLD PETROLEUM COUNCIL & Strategy Director – TURKISH PETROLEUM ], Pedro Miras Salamanca [ President of WORLD PETROLEUM COUNCIL ], Deputy minister of Energy of the Saudi Arabia, Prof. Dr. Sorin Dobircianu, Ph. D. [ Director-THE EUROPEAN INSTITUTE FOR MULTIDISCIPLINARY RESEARCH, CENTER FOR INTERNATIONAL RELATIONS AND LOBBY ]

„Situația din Kazahstan este foarte importantă pentru viitorul pieței globale a energiei, pentru că decizia pe care o iau cetățenii kazahi la viitoarele alegeri va afecta cu siguranță viitorul energiei globale. Și nici măcar nu este că subsolul Kazahstanului este bogat în resurse naturale. Mai important, energia Kazahstanului Sfera a fost actualizată și se dezvoltă cu standardele unei lumi cu adevărat întregi, folosind GOST sovietic ca bază, completând-o cu noi standarde de la Institutul American de Petrol”, crede cercetătorul.

Kazahstanul, conform omului de știință, este important pentru întreaga lume ca un jucător important în comerțul internațional cu resurse energetice.

„Țara dvs. nu este doar o punte între Europa și Asia, ci și între jucătorii cheie mondiali – Rusia și Statele Unite. Aveți legături istorice cu Rusia, aveți cosmodromul Baikonur, iar acum Kazahstanul are șansa unică de a continua să se dezvolte la cel mai înalt standard tehnologic posibil, folosind cele mai bune realizări ale diferitelor țări, precum și pentru a dezvolta potențialul de tranzit prin portul Aktau.Kazahstanul în viitor în sistemul energetic global, conform previziunilor noastre, își va consolida poziția ca punct important. între Statele Unite, China, Rusia, Asia de Sud-Est, adică jucătorii cheie mondiali care influenţează situaţia viitoare în domeniul gazelor şi petrolului”, a spus Dobrichianu.

Vorbind despre modul în care rezultatul alegerilor prezidențiale din Kazahstan va afecta prețul mondial al petrolului, expertul reamintește că mult mai mult decât alegerile din Kazahstan, prețurile petrolului pot fi afectate de acțiunile actorilor cheie ai cartelurilor globale (țările OPEC) și de perspectivele pentru în curs de dezvoltare rafturi în Arctica . 

Bineînțeles, se ține cont și de asta, mai ales că există o oarecare incertitudine politică în Iran, Venezuela, Irak. Fără o situație calmă în regiunea Caspică, nu va fi ușor pentru lume să mențină prețurile, credem că un Kazahstan stabil și strategia sa de dezvoltare a industriei de petrol și gaze pot ajuta lumea”, a explicat Sorin Dobrichianu.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/romania-will-buy-submarines-and-combat-helicopters-from-france-plans-for-the-revitalization-of-the-romanian-armaments-industry/

Acest articol a fost citit de 31 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *