fbpx
Tensiunile persistă în Guvern – Adoptarea proiectului de Buget ar putea fi amânată

Tensiunile persistă în Guvern – Adoptarea proiectului de Buget ar putea fi amânată

Deşi am trecut deja de jumătatea lunii februarie, proiectul Legii Bugetului de stat pe 2021 şi proiectul Legii Bugetului asigurărilor sociale de stat nu a ajuns încă în Parlament. Făcute publice abia vineri seara, proiectele stârnesc în continuare discuţii şi nemulţumiri în coaliţie, potrivit unor surse politice.

Proiectul trebuie să fie adoptat în şedinţă de Guvern şi trimit ulterior pentru dezbatere şi vot în Parlament. Premierul Florin Cîţu a declarat că bugetul este în curs de avizare şi după ce va primi toate avizele necesare va fi aprobat în şedinţa de Guvern. Acest lucru ar trebui să aibă loc în şedinţa de joi, 18 februarie, însă nu avizele sunt principala problemă, potrivit surselor din coaliţie.

Între liderii coaliţie, dar şi între miniştrii încă există discuţii în contradictorii pe anumite alocări bugetare, în condiţiile în care premierul Cîţu a susţinut ferm că nu va accepta o nouă deviere de la deficitul de 7,16% în sistem cash. Potrivit surselor din coaliţie, de tranşarea acestor discuţii depinde includerea proiectului de buget pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de mâine.

„Dacă sunt modificări, sunt minore. În ceea ce priveşte autorităţile locale poate că sunt ceva modificări, dar bugetul rămâne cu acel deficit de 7.16%. Dacă va mai fi ceva în ziua următoare, vom vedea dar nu cred că mai e ceva material”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat marţi dacă au mai fost făcute modificări la proiectul de buget pentru 2021, comparativ cu varianta pusă în dezbatere publică.

Întârzierea adoptării Legii Bugetului de stat pe 2021 afectează şi autorităţile locale, care funcţionează pe baza bugetului de anul trecut, cu limite lunare de cheltuieli, fără a putea deschide proiecte noi de investiţii până la adoptarea propriilor bugete. Bugete locale se adoptă de consiliile locale în termen de 45 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Legii bugetului de stat.

Acest articol a fost citit de 49 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *