fbpx
Subprefect USRPLUS în Alba: un fost polițist cu universitate-fantomă și pensie specială. Poliția se contrazice în privința sporurilor

Subprefect USRPLUS în Alba: un fost polițist cu universitate-fantomă și pensie specială. Poliția se contrazice în privința sporurilor

Subprefect USRPLUS în Alba: un fost polițist cu universitate-fantomă și pensie specială. Poliția se contrazice în privința sporurilor.

USRPLUS îl propune subprefect în județul Alba pe Viorel Rascovici, care timp de mai mulți ani a primit sporuri pentru studii superioare, deși el a are o diplomă de la o universitate-fantomă, acuzată pentru că emitea diplome false. Partidul condus de Barna și Cioloș a renunțat la orice criteriu de integritate, la sloganurile anticorupție, și trimite în instituțiile statului toți impostorii sau infractorii care vor doar să se aboneze la banii publici.

Viorel Rascovici are 51 de ani și în 2005 a absolvit Universitatea Deschisă „Tehnoeconomia Europeană” București, care nu apare pe lista universităților autorizate de Ministerul Educației, informează ziarulunirea.ro. În temeiul diplomei eliberată de această universitate, Rascovici nu poate fi angajat cu studii superioare și nici nu poate beneficia de sporul pentru studii superioare, specific polițiștilor sau altor funcționari ai statului.

În urmă cu mai mulți ani, universitatea respectivă a fost implicată într-un scandal și s-a constatat că nu avea acreditare de funcționare, iar toate diplomele emise de aceasta erau false. Ministerul Educației a anunțat, în 2012, că toate diplomele eliberate de Universitatea Deschisă Tehnoeconomia Europeană sunt false pentru că nu sunt recunoscute de stat. Inclusiv ANPC avertiza cetățenii să aibă grijă și să verifice cu atenție Universitatea Deschisă Tehnoeconomia Europeană.

IPJ 1

Universitatea Deschisă Tehnoeconomia Europeană a fost închisă în anul 2003 de către Protecția Consumatorului. Chiar dacă reprezentanții instituției au contestat decizia, Judecătoria Sectorului 2 le-a dat câștig de cauză celor de la Protecția Consumatorului. Totuși, universitatea a continuat să funcționeze, în ciuda deciziei instanței.

Deși a intervenit Ordonanța 42/2015, aprobată prin Legea nr. 143/2016, Viorel Rascovici are în continuare mari probleme să demonstreze că diploma sa de licență nu este falsă. Cu această diplomă a reușit să se înscrie la studii post-universitate la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, ceea ce ridică mari semne de întrebare despre credibilitatea universității din Cluj.

Rascovici a lucrat în Poliție și a fost șeful Postului de Poliție din comuna Cergău, județul Alba. Timp de 11 ani, acesta ar fi primit sporul de studii superioare pe baza acestei diplome de licență eliberată de Universitatea Deschisă Tehnoeconomia Europeană, doar că Poliția a ajuns să se contrazică singură.

Citeste tot articolul la :https://psnews.ro/subprefect-usrplus-in-alba-un-fost-politist-cu-universitate-fantoma-si-pensie-speciala-politia-se-contrazice-in-privinta-sporurilor-505391/

Sursa :PSnews.ro

Sursa foto :PSnews.ro

Acest articol a fost citit de 299 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *