fbpx
Subprefect la 27 de ani: Ascensiunea fulminantă a Andrei Costache, ajunsă al doilea om din Prefectura Galați după doar 1 an de experiență în administrație

Subprefect la 27 de ani: Ascensiunea fulminantă a Andrei Costache, ajunsă al doilea om din Prefectura Galați după doar 1 an de experiență în administrație

Noul subprefect de Galați este o tânără de doar 27 de ani. Andra Mihaela Costache (foto), actual subprefect de Galați din partea Partidului Național Liberal (PNL), a fost cel mai tânăr secretar de stat din România, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului condus la acea vreme de Ionuț Stroe.

andra costache

Anunțul că va fi numită subprefect de Galați a fost făcut chiar de ea. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Andra Costache anunță că „se întoarce acasă” și transmite mulțumiri PNL Galați și președintelui PNL Galați  „pentru girul primit pentru cele două funcții”:

„După un an de activitate, închei mandatul de Secretar de Stat la Ministerul Tineretului și Sportului.

Îmi continui parcursul profesional cu sufletul tot la sectorul de Tineret, din care și fac parte, și cu o mare satisfacție venită din tot ceea ce am reușit să facem în acest an total atipic și extrem de dificil pentru întreaga societate, implicit pentru tinerii români, și mai ales pentru tinerii defavorizați.

Pentru mine, poziția ocupată în MTS a fost o adevărată onoare, ținând cont de toată munca și implicarea pentru sectorul de Tineret care mi-a călăuzit pașii natural, atât înainte de a ajunge la minister, cât și pe parcursul exercitării funcției. Mulțumesc, domnule ministru Ionuț Stroe, pentru tot sprijinul acordat în susținerea proiectelor de tineret!

Mi-am asumat cu responsabilitate acest rol și pot spune cu sinceritate și mulțumire că sunt mândră de realizările ultimelor luni, realizări care nu ar fi fost posibile fără implicarea, seriozitatea și profesionalismul echipei mele, #TinereTeam, al oamenilor din minister și din subordonate și, bineînțeles, din celelalte ministere și instituții cu care am colaborat. Iar pentru acest lucru le mulțumesc enorm. Gândul meu se îndreaptă în special către colegii alături de care #MTS a gestionat 47 de centre de carantină, cu peste 6000 de carantinați.

Mi-aș dori ca proiectele începute să fie continuate și finalizate. Profit de ocazie să anunț că urmează să mă întorc acasă, în Galați, unde, în următoarea perioadă, voi ocupa funcția de subprefect al județului.

Mulțumesc, #PNL Galați și George Stângă pentru girul primit pentru cele două funcții!”.

Andra Mihaela Costache este licențiată în istorie și urmează o facultate de comunicare și relații publice, ambele la Universitatea „Danubius” din Galați. Din CV-ul său aflăm că a fost preşedinte la Rotaract Galaţi, senior HR Business Partner la IV Future, iar cariera politică și-a început-o în 2017, când a fost angajată consilier parlamentar la cabinetul senatorului PNL George Stângă, președintele PNL Galați, vreme de aproape trei ani. Cariera politică a tinerei a continuat apoi la București, când a fost numită în poziția de subsecretar de stat și apoi de secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, condus la acea vreme de Ionuț Stroe.

Contactat de PS News, ex-ministrul Ionuț Stroe spune că, în ciuda vârstei de doar 27 de ani, tânăra liberală „învață foarte repede, este bine pregătită” și „are o experiență în administrația centrală” care o recomandă pentru poziția de subprefect al Galațiului. Stroe este de părere că vârsta nu este un impediment, iar „în România este mai mare nevoie ca în alte țări de oameni tineri, profesioniști, care să vină să înlocuiască oamenii care au arătat cam ce pot”.

„Vă pot spune că este un om muncitor și dedicat. Este un om care învață foarte repede, este bine pregătită. Vă pot spune că rezultatele activității sale de la Ministerul Tineretului și Sportului spun totul despre activitatea profesională a domnișoarei Costache. N-am niciun fel de îndoială că va avea succes și în activitatea de la Prefectura Galați. Are experiență în administrația publică centrală, să nu uităm că prefecții sunt reprezentanții Guvernului în teritoriu. Andra Costache a lucrat un an la Ministerului Tineretului și Sportului, deci are o experiență în administrația centrală.

Cititi toata stirea pe :https://psnews.ro/subprefect-la-27-de-ani-ascensiunea-fulminanta-a-andrei-costache-ajunsa-al-doilea-om-din-prefectura-galati-dupa-doar-1-an-de-experienta-in-administratie-499822/

Acest articol a fost citit de 98 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Subprefect la 27 de ani: Ascensiunea fulminantă a Andrei Costache, ajunsă al doilea om din Prefectura Galați după doar 1 an de experiență în administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *