fbpx
Situaţie absurdă: Dozele de vaccin Pfizer nu mai ajung în România în aceasă dimineaţă. Nu au avut loc în avion (surse)

Situaţie absurdă: Dozele de vaccin Pfizer nu mai ajung în România în aceasă dimineaţă. Nu au avut loc în avion (surse)

O nouă tranşă de 511.290 de doze de vaccin Pfizer BioNTech trebuie să ajungă luni în România, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Potrivit unor surse citate de Digi 24, dozele nu au ajuns în această dimineaţă, aşa cum era planificat, pentru că nu au avut loc în avion.

Pe fondul sărbătorilor de Paşte, alte mărfuri ar fi avut prioritate, transmite sursa citată. Se speră că vaccinul va putea ajunge în România după ora 14.00, cu o altă aeronavă. Centrele de vaccinare mai au doze doar pentru luni şi marţi.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării anti-COVID.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/ministerul-sanatatii-ia-masuri-noi-in-gestionarea-pandemiei-implicare-mai-puternica-a-spitalelor-mai-si-sri/

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite astfel: Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 171.990 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 66.690 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 76.050 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 33.930 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 45.630 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

Până la acest moment, România a recepţionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Sursa : https://www.stiripesurse.ro/situatie-absurda-dozele-de-vaccin-pfizer-nu-mai-ajung-in-romania-in-aceasa-dimineata-nu-au-avut-loc-in-avion-surse_1724945.html

 

Acest articol a fost citit de 280 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *