fbpx
Școala fără Bullying! Fii erou!

Școala fără Bullying! Fii erou!

În data de 28 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități la Școala Gimnazială Puieștii de Jos, în cadrul proiectului educațional „Școala Fără Bullying! Fii erou!”.

Activitatea a constat în sesiuni informative având ca temă prevenirea bullyingului. Explicat într-un mod cât mai simplu, bullyingul are loc atunci când o persoană sau un grup se comportă intenționat și repetat astfel încât să facă pe cineva să se simtă rănit, înfricoșat sau jenat.

bullying puiesti 009 puiesti 026 puiesti 030 puiesti 032 puiesti 041 puiesti 044 puiesti 045 puiesti 046 puiesti 051 puiesti 052 puiesti 053 puiesti 056 puiesti 060 puiesti 061 puiesti 064 puiesti 066 puiesti 067 puiesti 069 puiesti 070 puiesti 073 puiesti 080 puiesti 099 puiesti 120 puiesti 122

puiesti 136

puiesti 144 puiesti 146 puiesti 150 puiesti 158 puiesti 160 puiesti 163 puiesti 167

Întrucât rolul nostru este să îi ajutăm pe elevi să înțeleagă că bullyingul este un fenomen răspândit și că nu este normal să imprimi cuiva sentimentul de a fi lipsit de merite sau de calități, poliţiştii au iniţiat câteva jocuri educative, pentru ca elevii să înţeleagă mesajul instituţional în mod facil:

“Jocul de cuvinte pozitive/negative”: în timp de maxim 10 secunde 2 reprezentanți ai fiecărei clase de gimnaziu au scris 5 cuvinte pozitive și 5 cuvinte negative, iar la final au concluzionat cu surprindere şi dezamăgire că cel mai rapid timp a fost la scrierea cuvintelor negative;

“Prin mișcare înțelegem”: elevii au realizat un culoar ținând mâinile ridicate în aer şi, în timp ce alți elevi voiau să treacă, puneau o barieră cu mâinile, înțelegând astfel cât de greu poți continua când alți colegi te împiedică în mod intenționat și repetat.

La activitate au participat 70 de elevi din ciclul gimnazial.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au organizat şi desfăşurat activități cu elevii din cadrul  Școlii Gimnaziale „Constantin Ivanescu ” Poșta Câlnău, ce au avut drept scop creşterea gradului de informare a copiilor privind siguranţa personală prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi, dar şi formarea unor deprinderi de siguranţă personală prin dezvoltarea capacităţii de recunoaştere a vulnerabilităţilor pentru siguranţa proprie, atât în mediul virtual, cât și cel real.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/un-nou-proiect-de-lege-ce-vine-in-ajutorul-persoanelor-cu-dizabilitati-si-al-persoanelor-ce-insotesc-copii-mici-a-fost-semnat-de-catre-presedintele-johannis-in-data-de-15-11-2022/

Acest articol a fost citit de 76 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Școala fără Bullying! Fii erou!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *