fbpx
Rezultatul necropsiilor la Matei Bals: Cel puțin două victime au murit în urma expunerii la flacără directă

Rezultatul necropsiilor la Matei Bals: Cel puțin două victime au murit în urma expunerii la flacără directă

Cel puţin două dintre cele cinci victime ale incendiului de vineri de la Institutul Matei Bals au murit în urma expunerii la flacără directă, în alte cazuri fiind constatate şi intoxicaţia cu monoxid de carbon şi arsuri de căi respiratorii, iar femeia decedată la Spitalul Floreasca a fost intoxicată cu monoxid de carbon şi a fost expusă la căldura puternică emanată în urma incendiului, au declarat pentru News.ro surse din anchetă, pe baza rezultatelor necropsiilor.

Conform surselor citate, cel puţin în cazul a doi dintre bărbaţii decedaţi se poate afirma că au murit după expunerea la flacără directă. O femeie a fost expusă la flacără deschisă, dar şi intoxicată cu monoxid de carbon. Un bărbat avea arsuri de căi respiratorii şi intoxicaţie de la fum şi căldura emanată. Toţi aceşti pacienţi aveau în jur de 60 de ani.

Femeia de 80 de ani care a decedat ulterior la Spitalul Floreasca fusese intoxicată cu monoxid si expusă la căldura emanată.

Surse din anchetă afirmă că, dintre victimele găzite carbonizate, una a fost găsită pe holul principal al pavilionului, una între paturi, una pe balcon şi o alta în grupul sanitar al salonului.

Dosar penal in rem

La sediul Poliţiei Capitalei au fost audiate sâmbătă şase persoane – cadre medicale, personal administrativ, precum şi rude ale victimelor.

De asemenea, se desfăşoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanţă a instalaţiei electrice şi serviciile de pază ale spitalului.

Parchetul a deschis în acest caz un dosar penal in rem, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, la parterul unui pavilion, unde erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, care fusese transferat la Spitalul Universitar.

Sursa:stiripesurse.ro

Acest articol a fost citit de 282 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *