fbpx
Războiul gunoaielor !! Abonați la banul public , dar fără îndeplinirea obligațiilor contractuale ! ROSAL !!

Războiul gunoaielor !! Abonați la banul public , dar fără îndeplinirea obligațiilor contractuale ! ROSAL !!

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, in data de 14 mai ac, într-o şedinţă extraordinară, un proiect privind demararea procedurii de reziliere a contractului cu celebra, de pe acum, firma Rosal, pentru activitatea de curăţenie căi publice şi deszăpezire.

Motive: operatorul şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale într-un procent de sub 50%.
La votul dat pe acest proiect, aproape toti consilierii au votat pentru reziliere.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/politistii-ii-raspund-lui-rares-bogdan-cei-doi-jandarmi-care-l-au-deranjat-l-au-deranjat-in-numele-lui-lucian-bode-si-bogdan-despescu/

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploieşti, Zoia Staicu, a arătat că Rosal şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale privind activităţile de măturat manual şi mecanizat în procent de sub 50%, situaţia fiind aceeaşi atât anii trecuţi, cât şi în ultimele luni.

CIM Rosal II Lista angajati Rosal CIM Rosal

Acest contract încheiat între primărie şi Rosal expira în aprilie 2022.

De asemenea, Consiliul Local l-a împuternicit pe primarul Andrei Volosevici să voteze pentru rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale în zonele 2 – Boldeşti-Scăeni şi 6 – Valea Doftanei, în care este inclus şi municipiul Ploieşti, încheiat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deşeurilor Prahova” cu SC Rosal Grup SA, ca urmare a solicitării formulată de comuna Blejoi.

Grigoras Pavelica Sorinel Eugen Pruna

Angajaţii operatorului de salubritate Rosal au fost, la sfârşitul lunii aprilie, timp de mai multe zile, în grevă, iar deşeurile au rămas neridicate în acea perioadă în toate cele 84 de localităţi în care operatorul are contracte.
Chiar Prefectura Prahova a anunţat că a sesizat instituţiile competente şi că a solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Ploieşti documentele privind evaluarea factorilor de risc, după ce municipalitatea a solicitat declararea stării de alertă în criza gunoaielor.

Catalin Ionita

In spatele firmei ROSAL, managementul din Ploiesti este organizat, in stil mafiot, de renumitul om de afaceri, milionarul, asa cum se erijeaza, peste tot, pe unde apare si interactioneaza, Catalin Ionita.

Acest personaj mafiot, care a facut obiectul unor dosare DNA, uzeaza de legitimatia unui serviciu secret, pentru a-si trafica influenta, a ramas in functie, desi a facut obiectul unor sesizari penale si a multiple materiale de presa.

In fapt, Ionita Catalin este angajatul de tip CAL TROIAN, al omului de afaceri Bogdan Nasulea, directorul BIROTECH Ploiesti.

Aceasta societate, prin omul cu legitimatie, vinde, peste tot, echipamente specifice, facand trafic de influenta, iar institutiile statului se fac ca nu observa. ( mai multe informatii gasiti aici: https://republikanews.ro/bomba-cine-este-noul-milionar-cu-afaceri-de-succes-cu-institutii-din-prahova/ )

Chiar a incercat sa il denunte, prin inregistrari ambientale, pe fostul primar al orasului Ploiesti, Adrian Dobre, insa a esuat si, ulterior l-a determinat pe edil sa acepte sa lucreze cu el, in calitate de director Rosal si, mai ales Birotech.

Asadar, va dati seama cam ce si cata influenta are, in spate, acest personaj care a reusit, relativ usor, sa ii lase fara servici pe Ionescu, Cezar Stoichiciu si Stefan Grozea? Asa cum de altfel declara, peste tot, ar avea si sprijinul doamnei Simona Visean Dolniceanu, director al SPFL, cea care-l consiliaza cu privire la vulnerabilitatile actului managerial in sarcina primarului Andrei Volosevici, deci cea care ii furnizeaza date din interiorul primariei si, bineinteles, al directorul spitaluilui de pediatrie Catalin Visean etc.

De asemenea, dupa incercarea nereusita de al inregistra, neutorizat si ilegal, pe fostul primar Adrian Dobre, Ionita Catalin s-a mai laudat ca l-a determinat pe edil sa accepte sa lucreze cu firma Birotech, folosind o legatura speciala, in persoana fostului consilier Eugen Pruna. Acesta este nepotul fostului general de Securitate Vasile LUPU al carui frate, Aurel LUPU, a indeplinit functia de inspector-sef al, inspectoratului de Invatamant Prahova.

In present, fratele lui Pruna Eugen conduce, cu succes, o firma cu obiect de activitate constructii, in orasul Breaza, judetul Prahova. Credem noi, nu intamplator, deloc, formula clandestina condusa de fostul ofiter Pruna Eugen, actioneaza pe directia: Ploiesti-Campina-Breaza, exercitand-si influenta prin formule de genul Catalin Ionita, Rosal etc. Cum suntem convinsi ca, deloc intamplator, licitatia Steaua Romana a fost castigata de firma Mouse Design Construct SRL, care a preluat problematica de mediu a batalurilor rafinariie, pentru 3 €.

Deci, in spatele acestor nenorociri si actiuni cu profund iz mafiot, care blocheaza orasul si care genereaza atatea scandaluri este Ionita Catalin, sustinut de Eugen Pruna.

Mai multe detalii despre acest personaj gasiti aici: https://www.ziarulincomod.ro/surse-eugen-pruna-mijlocul-unui-nou-scandal-desfasurat-intre-politia-locala-si-sgu-ploiesti/

Deci omul nostru, Catalin Ionita, are sustinere si sprijin.

Sa vedem, de acum incolo, daca Ionita Catalin va reusi sa il infranga si pe reprezentantul angajatilor Rosal, care nu au fost platiti si care au primit drepturile salariale, mult intarziate, chiar in perioada Pastelui.

Salariatii Rosal din Ploiesti, s-au constituit intr-un grup de initiativa si sunt reprezentati, atat la discutiile cu conducerea Rosal, cu autoritatile si institutiile statului si, in special, cu Primaria Ploiesti, de domnul Grigoras Sorinel Pavelica, liderul angajatilor, persoana calificata si pregatita superior, lider al unei formatiuni politice centrale si care are reprezentare nationala, in teritoriul tarii.

Urmeaza ca liderul sa revina la Ploiesti, sa aiba discutii cu conducerea primariei, pentru plata drepturilor salariale neancasate de oamenii pe care ii reprezinta – angajatii Rosal, intrucat beneficiarul, respectiv institutia primarie si-a respectat obligatiile contractuale cu prestatorul Rosal, platind sumele stabilite prin contract. Pe fond, conducerea Rosal, reprezentata de Ionita Catalin, a refuzat sa participle la discutiile in trei: prestator, beneficiar, reprezentanti angajati si, dupa ce a primit sumele de la primarie, conform contractului dintre parti, a refuzat sa plateasca salariile angajatilor. In plus, exista date ca multi angajati au fost platiti la negru, fapt pentru care, deja, institutiile statului au fost sesizate si pentru acest aspect.

In schimb, gunoaiele raman neridicate, lungi perioade, se degradeaza, iar ploiestenii se confrunta cu o situatie deosebita, mirosurile si noxele producand un adevarat fenomen ecologic.

Conform unor ultime informatii obtinute de jurnalistii nostri, primarul Volosevici Andrei ar fi obligat, pe filierele altui ofiter, Sorin Saitoc, sa incredinteze contractual nou de salubrizare, domnului Mihai Cristinel Joita, administratorul firmelor JOVILA CONSTRUCT si KATO  SERVICE, semnalat de jurnalisti cu activitati de ansamblu, in Boldesti-Scaeni.

Joita este nepotul lui Tanase Joita, fostul procuror general al Romaniei, in mandatul caruia adjunct i-a fost, cine credeti? Traian Gherasim, sotul Elisabetei Bruna Gherasim, fost magistrat, judecator si presedinte al Judecatoriei Ploiesti, competitoarea intima a unei alte magistrate cu nume cu profunde conotatii buzoiene. Complicate sunt caile retelelor mafiote din Prahova!

Vom reveni.

Acest articol a fost citit de 411 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

2 thoughts on “Războiul gunoaielor !! Abonați la banul public , dar fără îndeplinirea obligațiilor contractuale ! ROSAL !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *