fbpx
Război USRPLUS-PNL pe toate fronturile: sănătate, economie, educație, servicii secrete

Război USRPLUS-PNL pe toate fronturile: sănătate, economie, educație, servicii secrete

Război USRPLUS-PNL pe toate fronturile: sănătate, economie, educație, servicii secrete.

USRPLUS și PNL sunt împreună la guvernare de aproape trei luni, dar această perioadă a fost una plină de conflicte care seamănă tot mai mult cu războaie pentru putere, în care fiecare partid încearcă să arate că el este cel care conduce România. Cele două grupări politice se ceartă pe decizii care, în esență, nu cresc deloc nivelul de trai al cetățenilor.

Cele mai numeroase conflicte sunt în domeniul sănătății. Vlad Voiculescu a ieșit la atac atât împotriva lui Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, dar și împotriva lui Valeriu Gheorghiță, militarul care coordonează campania de vaccinare. Recent, Voiculescu a provocat un conflict cu serviciile secrete și unitățile militare, după ce a publicat lista cu centrele cu circuit închis.În loc să rezolve probleme urgente din Sănătate, precum incendiile din spitale sau lipsa echipamentelor medicale, Vlad Voiculescu își face timp să se certe cu Sorin Cîmpeanu dacă elevii trebuie să poarte mască la ora de sport. Ministrul Sănătății se arată „îngrijorat” de numărul mic de teste, deși prin ordin al ministrului ar putea schimba imediat situația din teren și să oblige județele să testeze mai mult.

Vlad Voiculescu și Valeriu Gheorghiță sunt într-un conflict mult mai lung, încât cel din urmă a ajuns în umbra ministrului. Valeriu Gheorghiță este cel care l-a „informat” pe premier că Ministerul Sănătății a publicat lista cu datele din centrele deschise special pentru militari, servicii secrete sau polițiști. Florin Cîțu a trimis imediat Corpul de control la Ministerul Sănătății pentru a verifica cum au fost publicate aceste date.

Chiar și acest gest al premierului este un exercițiu de imagine, deoarece chiar dacă Vlad Voiculescu ar fi greșit, premierul Florin Cîțu tot nu poate lua decizia de a-l remania. Dan Barna a precizat, în urmă cu câteva săptămâni, că „premierul nu poate să remanieze un ministru USRPLUS fără acordul nostru”. Cu alte cuvinte, dacă premierul va depăși această linie, atunci va pierde majoritatea parlamentară. De asemenea, premierul trebuie să aibă grijă de partea cui se poziționează în acest conflict cu centrele de vaccinare, pentru că opinia publică nu suportă secretomania sau centrele paralele din unități militare.

În urmă cu câteva săptămâni, am asistat și la războiul pentru economie. Claudiu Năsui, noul ministru al Economiei, a criticat toate măsurile luate de Virgil Popescu, fostul ministru PNL al Economiei. Cei doi au avut un conflict de la distanță, care s-a terminat cu o plângere la DNA din partea lui Năsui. Totodată, premierul Cîțu a trimis Corpul de control la Ministerul Economiei, în urma unor dezvăluiri apărute în presă. Marele conflict la Ministerul Economiei este legat de Măsura 3, pentru ajutorarea companiilor afectate de pandemie. „Vreau să mă asigur că acești bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcție de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient și transparent”, a spus Florin Cîțu după ce a trimis Corpul de control.

Deși a trecut o lună de la acel conflict, nu avem nici astăzi un rezultat al anchetei și nici nu știm cât timp trebuie să așteptăm pentru a afla dacă există o problemă. Măsura 3 a fost blocată de Ministerul Economiei, iar companiile mai au mult de așteptat până când vor vedea vreun ban de la Guvern, ceea ce nu poate decât să nemulțumească mediul de afaceri din România.

Putem remarca faptul că liderii partidelor nu se implică în acest conflict prelungit, fiind concentrați pe luptele interne din partid. Atât PNL, cât și USRPLUS vor trebui să-și aleagă în acest an noua conducere și sunt șanse mari să vedem și remanieri în Guvern, odată ce partidele își vor decide viitorul.

Sursa 

Acest articol a fost citit de 285 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *