fbpx
Rareș Bogdan face acuzații grave împotriva ‘piloșilor’ din Sistem: ‘Nu putem înțelege că românii sunt sătui până la greață de privilegiile lor?’

Rareș Bogdan face acuzații grave împotriva ‘piloșilor’ din Sistem: ‘Nu putem înțelege că românii sunt sătui până la greață de privilegiile lor?’

P.C.R traieste si acum !!!

RARES BOGDAN, prim-vicepreședintele PNL și europarlamentar, se arată dezamăgit de parcursul pe care l-a avut legea inițiată de PNL privind anularea pensiilor speciale. „Era și rămâne una dintre dorințele mele cele mai fierbinți”, spune fostul jurnalist. Păstrând tema „specialilor”, Bogdan spune că a auzit că există circuite subterane pentru cei din instituții care vor să se vaccineze, instituții cum ar fi BNR sau Curtea de Conturi.

Azi se împlinește un an de când legea inițiată de PNL privind anularea pesiilor speciale a fost adoptată în Parlament. A fost o promisiune făcută românilor și am respectat-o! Cu o întârziere, ce e drept, de 34 de zile față de termenul fixat după preluarea guvernării. Era limpede pentru colegii mei din Camera Deputaților, forul decizional, că alături de PNL, USR și PMP vor vota, de frica oamenilor, inclusiv alți deputați. Exact asta s-a întâmplat! Alături de Robert Sighiartau, Florin Roman, Pavel Popescu, Razvan Prișcă și ceilalți colegi deputați liberali s-au raliat alții. Ce a urmat știm cu toții. Și e dureros și regretabil. Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, a atacat Legea la CCR, pe motiv de neconstituționalitate. La CCR, beneficiarii pensiilor speciale nu au înțeles că au obligația morală să-și anuleze privilegiile. Din păcate. Un CCR în care 6 din 9 judecători sunt numiți, în diverse momente, de PSD/ALDE și unde 7 din 9 sunt beneficiari de Pensii Speciale.

Unii oameni mă întreabă de ce a inițiat PNL legea, dacă știa că va cădea la CCR. Alții mă întreabă de ce am promis această lege, dacă știam că este imposibil să rămână bătută în cuie.

Oameni buni, înainte de a fi politician, am fost jurnalist și m-am exprimat împotriva pensiilor speciale de sute de ori! Era și rămâne una dintre dorințele mele cele mai fierbinți, pentru că este o nedreptate cruntă care împarte românii în cetățeni de rangul I și cetățeni de rangul II. Este o luptă care trebuie dusă, dacă dreptatea mai are vreo noimă în țara asta!

Știam că va fi greu! Dar dacă am renunța de fiecare dată când am încerca să ajungem la un pisc ce pare imposibil, n-am mai duce nicio luptă. Everestul ar fi rămas necucerit, n-ar mai fi existat avioane. N-ar mai fi existat 1 Decembrie 1918.

CCR ne-a rupt aripile, dar n-am abandonat! Am venit cu impozitarea masivă a pensiilor speciale. In iunie anul trecut. Din nou, CCR ne-a ras în nas și a blindat aceste privilegii, această porcărie fără seamăn. După ce a amânat de 3 ori o decizie, pe 14 decembrie a considerat ca și această Lege este neconstituțională.

Oameni buni, principiul contributivității este susținut de orice om care mai are un pic de obraz. Și nu pentru voturi, ci pentru că așa este corect!!! Aștept ca problema să fie rezolvată de către Guvernul actual sau de către majoritatea parlamentara PNL/USR-Plus/UDMR. La fel cum aștept și rezolvarea alegerilor în doua tururi de scrutin măcar pentru anul electoral 2024.

P.S. Aud că există circuite speciale pentru vaccinarea angajaților unor instituții, gen BNR sau Curtea de Conturi. Pe bune?? Ce le spui pensionarilor, categorie vulnerabilă, care nu au apucat să se programeze? Că oricum, numărul vaccinurilor împotriva Covid 19 date unor categorii „speciale” oricum nu ar acoperi cererea pensionarilor sau a celor cu boli cronice? Nu, nu l-ar acoperi, dar aici vorbim despre dreptate, nu despre un calcul contabil! Doamne, Dumnezeule, oare chiar nu putem înțelege că românii sunt sătui până la greață de privilegiile unor piloși, unor “speciali”?”, a spus Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Acest articol a fost citit de 317 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Rareș Bogdan face acuzații grave împotriva ‘piloșilor’ din Sistem: ‘Nu putem înțelege că românii sunt sătui până la greață de privilegiile lor?’

 1. Rareș are argumente si le strigă cu disperare cam prefăcută, artistică, însă are și o perversitate de care dă dovadă totuși, știind că modificarea Constituției ar rezolva multe și în privința drepturilor pensionarilor, precum și a răspunderii judiciare în cazurile de nedreptate flagrantă canstatată și în țară și la CEDO, desființarea numirilor politice în administrația statului…(Învățământ, MAI, Justiție, SRI, JANDARMERIE, Servicii de pură specialitate, Experți…..etc)
  Parcă din ce în ce mișcarea parlamentară, guvernul, sunt prea lente și prin asta se lasă loc de interpretări.
  Sunt semnalați PNL-iști cu probleme penale care nu sunt suspendați până nu-și rezolvă situația….
  Mai sunt și alte cerințe ale UE, care sunt cu greu admise, timid pipăite, iar problemele privind reorganizarea teritorială a țării noastre……inexistente.
  Măcar atât.
  Cu cei 300 de parlamentari, traseismul politic oprit, domnul Rareș Bogdan a uitat total.
  De aici răsare asemănarea metehnelor care ne-au îmbrobodit 31 de ani….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *