fbpx
Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/

Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/

Primul apel la 112 pentru incendiul de la Matei Balș a venit la ora 5:05, iar primul echipaj a ajuns la spital la 5.14, a declarat secretarul de stat Raed Arafat vineri dimineață, la locul incendiului în care au murit patru pacienți.

Conform comandatului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe 100-120 mp. Au fost afectate 4 saloane, cu degajari mari de fum, cu posibilități de extindere. La spital au fost mobilizați aproape 100 de medici și asistenți.

Nu mai avem alte persoane în stare critică”, a precizat şeful DSU. Potrivit acestuia, „rămâne problema în mâna celor care vor investiga cauza incendiului”. „La momentul la care ştim care este cauza o să vină cu rezultatele. La acest moment, nu vom da speculaţii, bănuieli”, a mai spus Arafat.

Au fost evacuate aprox 44 de persoane către spitalele de urgență, restul evacuate către celelalte pavilioane din spitalul Matei Balș. Din cei 44 de pacienți, doi erau în stare mai gravă.

Toti pacientii care au fost internati erau conectați la oxigen, sunt pacienți Covid, în stadiu mediu spre sever, potrivit medicului Streinu-Cercel. Clădirea care a ars a fost construită în 1953 și a fost modernizată. Clădirea avea avizele necesare, iar cel mai recent control a fost efectuat în noiembrie, a precizat Raed Arafat.

Un incendiu a izbucnit în aceată dimineață într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș. Au fost evacuați în jur de 120 de pacienți. Inițial autoritățile au anunțat trei victime, iar un pacient în stare gravă a fost intubat, dar a murit și el.

 

 

Sursa:stiripesurse.ro

Acest articol a fost citit de 297 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *