fbpx
Proteste în toată țara faţă de noile restricţii. Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești

Proteste în toată țara faţă de noile restricţii. Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești

Proteste în toată țara faţă de noile restricţii.

Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești.

Luni a fost o nouă zi de proteste împotriva restricțiilor. Mii de români din marile orașe au cerut eliminarea restricțiilor introduse în week-end-ul trecut. Printre manifestanții pașnici și-au făcut loc și persoane violente, care au încercat să lovească jandarmii cu sticle ori petarde, cum a fost cazul în Piața Victoriei din București. La Pitești, mulțimea a scandat sloganuri xenofobe la adresa ungurilor, în timp ce la Bacău au scandat ”Hoții” și ”Asasinii” în fața Spitalului Municipal.

  • Cele mai importante momente ale zilei:

Ora 23.55: Protestul din Piața Victoriei din București s-a încheiat. În urma lor a rămas un mare de gunoi: peturi, sticle, cutii de băutură și suc, pachete goale de țigări și măști de protecție

Ora 23.36: Un cameraman al postului Realitatea PLUS a fost lovit în picior de o sticlă aruncată de un protestatar, potrivit reporterilor de la fața locului. El nu a fost rănit

Ora 23.26: În Brăila,  12 minori au încercat să distrugă un indicator rutier în zona staţiei Lukoil, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al jandarmilor.

Ora 23.18: Un protestatar a jignit-o pe Ioana Ciurlea, reporter Digi24, fără ca jandarmii să intervină

Ora 23.06: Protestatarii din fața guvernului aruncă și fumigene și dau foc la măștile de protecție

Ora 23.01: Protestatarii din Piața Victoriei din București aruncă petarde spre jandarmi, potrivit imaginilor transmise de Digi24. Numărul forțelor de ordine a crescut simțitor în centrul Capitalei

Ora 22.56: Sindicalistul-șef de la Metrou, Ion Rădoi, surprins în mijlocul celor aproximativ 2.500 de protestatari din Piața Victoriei. Și senatoarea Diana Șoșoacă a participat la protest (foto: Octav Ganea / InquamPhotos)

Ion Radoi la protestul anti restrictii InquamPhotos Octav Ganea e1617047923722
Ion Rădoi la protestul anti-restricții / InquamPhotos Octav Ganea
Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/tunul-anului-a-trecut-tacit-a-fost-adoptat-proiectul-de-lege-prin-care-bcr-si-raiffeisen-sunt-scutite-de-datoriile-de-sute-de-milioane-catre-stat-daniel-zamfir-bancile-santajeaza/

Ora 22.25: Protestul a atins culmea cinismului la Bacău, unde câteva zeci de oameni au ajuns în fața Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”, unde sunt internați pacienți cu Covid, și au strigat ”Hoții” și ”Asasinii”. Video mai jos:

Ora 22.25: Protestul a atins culmea cinismului la Bacău, unde câteva zeci de oameni au ajuns în fața Spitalului Municipal ”Sfânta Maria”, unde sunt internați pacienți cu Covid, și au strigat ”Hoții” și ”Asasinii”. Video mai jos:

Ora 21.51: La protestul din Brăila s-au înregistrat violențe între jandarmi și protestatari, potrivit DeBraila.ro.

Ora 21.39: Peste 100 de persoane protestează în fața primăriei Ploiești împotriva restricțiilor impuse de Guvern în vederea combaterii pandemiei de coronavirus, transmite Ziarul Incomod. Protestatarii aflați în fața primăriei ar dat foc la mai multe măști de protecție, în semn de protest față de măsura impusă de autorități ca oamenii să le poarte.

Ora 21.23: Scandări xenofobe la Pitești, unde protestatarii anti-restricții au strigat „Afară, afară, cu ungurii din ţară”, potrivit ArgesulOnline.ro.

Ora 21.22: Sute de persoane protestează în Iași, în Craiova, în Brașov, Botoșani și în alte orașe din țară

Ora 21.20: Câteva zeci de persoane s-au strâns în zona Bucur Obor din București și merg în marș spre Piața Victoriei

protest antimasca la Obor Bucuresti G4 e1617042084132

Ora 20.50: Protest și la Giurgiu:

Ora 20.37: Peste o sută de protestari și la Pitești în fața Prefecturii, transmite ArgesulOnline.ro. ”Nu se mai poate aşa, ne tăiaţi din programul de lucru, dar taxele le vreţi la fel”, a spus unul dintre protestatari

Ora 20.09: În Constanța, circa 300 de persoane mărșăluiesc spre Poarta 2, pe Valea Portului. Mai apoi vor merge pe bulevardul Tomis până la Dacia. Urmează bulevardul Lăpușneanu și Casa de Cultură, unde vor staționa transmite Constanța TV. Protestatarii s-au oprit în fața Catedralei Arhiepiscopale și au rostit rugăciunea ”Tatăl nostru”

Ora 20.07: Imagini de la protestul din Sibiu

Ora 20.05: Circa 500 de persoane se află acum în Piața Victoriei, alți 500 ar fi în marș, potrivit unor estimări neoficiale

Ora 19.50: La protest participă și sindicaliștii de la Metrou, recent somați de Metrorex să elibereze spațiile comerciale și care au blocat șinele de la metroul bucureștean timp de o zi. Sindicaliștii au postat un anunț în acest sens pe un grup intern, potrivit informațiilor Economedia.ro.

Ora 19.41: Protestatari din București au ajuns din Piața Universității în Piața Victoriei, unde au ocupat scuarul din fața sediului Guvernului. Jandarmii sunt la fața locului, unde asigură circulați auto în intersecție.

protest Bucuresti e1617002872523
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articol inițial: Sute de persoane protestează, luni, în Bucureşti şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii, în pieţele centrale ale oraşelor sau în faţa prefecturilor şi scandează lozinci împotriva autorităţilor, reclamă dictatura medicală şi dau foc măştilor de protecţie. ”Libertate, te iubim” se scandează pe străzi.

În Bucureşti, protestatarii s-au strâns în Piaţa Universităţii. Reprezentanţii AUR au anunţat că vor participa la protestele din întreaga ţară, dar şi din Capitală.

Deja jandarmii au intervenit, ridicând un protestatar care a refuzat să poarte mască, a refuzat să se legtimeze şi a devenit recalcitrant.

  • ”Bărbatul a refuzat să poarte masca de protecţie, motiv pentru care i s-a pus în vedere să se legitimeze. A refuzat legitimarea, a devenit agresiv, a adresat injurii şi a refuzat solicitarea jandarmilor de a-i însoţi la secţia de poliţie, în vederea stabilirii identităţii, conform procedurii în vigoare. A încercat să smulgă materialele din dotarea jandarmilor şi a lovit cu picioarele. Prin urmare, a fost reţinut şi condus la secţia de poliţie, pentru luarea măsurilor legale ce se impun”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Protestatarii au un banner de mari dimensiuni pe care scrie „Libertate” şi steaguri tricolore.

Proteste similare au loc în mai multe dintre marile oraşe.

La Sibiu, aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare, având steaguri tricolore, steaguri cu sigla AUR, dar şi vuvuzele şi fluiere.

Protestatarii au strigat mesaje către Primăria Sibiu, adresându-i-se primarului Astrid Fodor: ”Ai stat destul pe scaun, o să fii înlocuită”.

Mai mulţi bărbaţi au dat foc câtorva măşti de protecţie.

Participanţii la protest au pornit din Piaţa Mare, pe bulevardul pietonal către Prefectura Sbiu, scandând tot felul de lozinci: ”Libertate”, ”Ieşi afară, nu uita asta e şi ţara ta”, ”Ale, ale, ale o dorinţă sinceră, România liberă”.

La Cluj-Napoca, zeci de protestatari s-au adunat pe trotuarul de vis-a-vis de Prefectură, unii având pancarte cu mesaje precum „Cât mai răbdaţi?”, „Jos Guvernul terorist”, „Călcaţi pe cap Pas cu Pas”. Ei scandează „Jos Guvernul”, „Ole, ole, o dorinţă sinceră: România liberă”, „Libertate”.

Printre participanţi se află şi suporteri ai echipei de fotbal „U” Cluj, care au spus că vor să se întoarcă pe stadion.

Majoritatea protestatarilor au măşti, dar unii nu le poartă corect.

Peste 100 de persoane s-au strâns şi în faţa Prefecturii Constanţa şi protestează faţă de măsurile împotriva pandemiei de COVID-19, oamenii scandând “Libertate, libertate” şi având asupra loc steaguri tricolore.

Constănţenii s-au adunat pentru a doua zi consecutiv pe platoul din faţa Prefecturii pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de măsurile luate de autorităţi pentru combatearea pandemiei de COVID-19. Ei au pancarte pe care scrie “Libertate te iubim, ori învingem ori murim”, “Demisia Guvernului”, “Demisia preşedintelui”, “Demisia lui Arafat”, “Alegeri anticipate”. Ei scandează “Libertate, libertate”, “Constanţa, trezeşte-te”, “Jos Chiţac”.

Cei mai mulţi dintre cei prezenţi la protest sunt tineri, nu poartă masca de protecţie şi nici nu păstrează distanţa fizică.

Una dintre protestare, Ana-Maria, a declarat jurnaliştilor că vor fi din ce în ce mai mulţi tineri la aceste proteste deoarece vor şcolile deschise şi nu se mai pot întâlni cu prietenii.

Ea consideră că ultimele restricţii decise de autorităţi sunt “total greşite şi foarte aberate”.

“Aş vrea să oprească toata mascadara asta cu COVID-ul, ne-am săturat, am mâncat momeala asta un an de zile”, a declarat Ana-Maria.

Ea a mai transmis că prin măsurile luate de autorităţile este încălcat dreptul la libertate.

Ana-Maria a precizat că dacă este nevoie protestatarii vor merge la Bucureşti şi vor intra peste autorităţi.

Tânăra a afirmat că acest protest poate continua până la ore târzii în noapte. De asemenea, protestatarii iau în calcul să plece în marş pe principalele străzi şi bulevarde din Constanţa cum s-a întâmplat şi duminică seara.

La Braşov, contestatarii măsurilor de protecţie sanitară s-a adunat la sediul Prefecturii. Sunt aproximativ 40 de persoane care scandează „Libertate” şi au mesaje împotriva restricţiilor şi a purtării măştii sanitare.

La Buzău, circa 20 de persoane s-au adunat în centrul oraşului, pe platoul Dacia, fiind vorba despre muzicanţi care cer ca restaurantele să fie deschise, iar ei să şi poată desfăşura activitatea. Alte circa 20 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii, având steaguri şi pancarte. Protestatarii strigă „Libertate” şi „Raed, nu uita, asta este ţara mea”. Protestatarii au cerut să iasă prefectul să stea de vorbă cu ei, deşi Buzăul nu are prefect de mai multe săptămâni.

La Ploieşti, aproximativ 50 de persoane s-au adunat în parcul din centrul oraşului, în faţa sediului Prefecturii.

În municipiul Piteşti, în jur de 20 de protestatari s-au strâns în Piaţa Vasile Milea, acolo unde îşi are sediul Prefectura Argeş, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de noile restricţii.

La Timişoara, aproximativ 20 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, având steaguri tricolore şi pancarte cu „Timişoara fără carantină”.

Câteva zeci de persoane protestează şi în faţa Prefecturii Iaşi, cei mai mulţi dintre manifestanţi fiind fără mască.

Cei prezenţi au steaguri tricolore şi scandează împotriva guvernului, dar şi împotriva masoneriei. Oamenii spun că nu sunt de acord cu restricţiile impuse de autorităţi şi susţin că secretarul de stat Raed Arafat este cel care ia toate deciziile de acest gen.

Proteste împotriva măsurilor de restrictive impuse din cauza pandemiei au loc şi la Focşani. Circa 50 de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Vrancea.

Printre protestatari se află şi deputatul AUR de Vrancea, Georgel Badiu. Deşi este şi un protest împotriva purtării măştii de protecţie, cei ieşiţi în Piaţa Unirii din Focşani au purtat totuşi mască.

Protestul este unul liniştit.

Noile restricţii impuse de Guvern au intrat în vigoare începând de duminică seară. Astfel, în toate localităţile în care incidenţa este mai mare de 4 la mie agenţii economici vor închide la ora 18.00, iar deplasarea persoanelor în afara locuinţei, după ora 20.00, va fi permisă doar pentru câteva motive bine întemeiate.

Cele mai multe dintre municipiile reşedinţă de judeţ au trecut de inidenţa de 4 la mie.

Acest articol a fost citit de 279 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Proteste în toată țara faţă de noile restricţii. Petarde aruncate în jandarmi la București, violențe la Brăila, scandări xenofobe la Pitești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *