fbpx
Proiect BOMBĂ la Senat: Florin Roman vrea să acord IMUNITATE penală și civilă conducerii ASF

Proiect BOMBĂ la Senat: Florin Roman vrea să acord IMUNITATE penală și civilă conducerii ASF

BRAVO PNL !!! SUNTETI FORTA !! ALOCATII NU, PENSII NU, DAR PENTRU ”AMARATII” ASTIA DE LA ASF AVETI BANI !! RUSINE !!!

Senatul are pe ordinea de zi a plenului de luni, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman care prevede modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Astfel, iniţiativa legislativă ar oferi imunitate penală şi civilă conducerii ASF şi ar introduce noi beneficii pentru cei care nu domiciliază în Capitală prin decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport.

Propunerea legislative are ca obiect de reglementare introducerea unor prevederi care să asigure protecţia persoanelor cu atribuţii în supravegherea şi controlul entităţilor reglementate, împotriva eventualelor hărţuiri în justiţie. Totodată, vizează protejarea confidenţialităţii informaţiilor obţinute de către angajaţi Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) în exercitarea atribuţiilor, clarificarea unor noţiuni specifice şi restructurarea capitolului privind sancţiunile, pentru o mai clară reglementare a acţiunilor de control supraveghere exercitate de autoritate. În acelaşi timp, se doreşte crearea cadrului legal pentru stabilirea unui regim sancţonatoriu pentru entităţle care nu respectă măsurile impuse de autorităţi.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 13 octombrie 2020 de către Camera Deputaţilor.

Actualul ministru al Economiei Cladiu Năsui i-a reproşat atunci lui Florin Roman că doreşte, prin această propunere legislativă, să introducă privilegii pentru membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, care deja au salarii de peste 10.000 euro pe lună, şi anume introducerea unor diurne şi „decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti”.

„Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”, arată un nou alineat introdus prin proiectul de lege.

Deci dupa ce ca au niste salarii astronomice statul roman sa le mai deconteze si ”alte cheltuieli”

salarii asf

Şi fosta senatoare Ramona Dinu a anunţat, pe 21 octombrie 2020, că a anunţat că USR se opune ferm proiectului de lege care modifică OUG 93/2012 privind îînfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (AS) depusă de liderul deputaţilor PNL Florin Roman, care va fi dezbătută miercuri în Comisia de buget, finanţe a Senatului.

„USR consideră propunerile venite din partea deputatului PNL drept mai nocive chiar decât propunerile PSD de suboronare a altor autorităţi de reglementare independente sau de control, precum Curtea de Conturi, ANCOM sau Consiliul Concurenţei”, a mai arătat Dinu, într-un comunicat de presă.

Exonerarea de răspundere a anumitor funcţionari din cadrul ASF – prevăzută de art. I punctul 2. din proiectul de lege prezintă o situaţie fără precedent în legislaţia din România şi prezintă multiple probleme legale, constituţionale, economice, mai spune sursa citată.

O astfel de prevedere ar duce la blocarea efectivă a posibilităţii tragerii la răspundere a persoanelor responsabile şi, totodată, la consolidarea pasivităţii sau a altor abuzuri de care pot fi vinovaţi aceşti funcţionari ai ASF.

De asemenea, discriminarea poate fi incidentă şi în legătură cu alţi funcţionari publici cu atribuţii de control şi supraveghere din cadrul altor autorităţi şi instituţii publice, precum Consiliul Concurenţei, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ANPC, etc., conchide sursa menţionată.

Sursa:stiripesurse.ro

foto :facebook Claudiu Nasui

Acest articol a fost citit de 146 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.