fbpx
Președinția Franceză a Consiliului Uniunii Europene sub egida ministerelor de externe din Romania si din Franta, a INSTITUTULUI EUROPEAN DIN ROMANIA ( IER ) si a  Fundatiei ROBERT SCHUMAN FRANTA,a fost organizata, conferinta internationala “ Apărarea comună europeană în contextul războiului din Ucraina ”

Președinția Franceză a Consiliului Uniunii Europene sub egida ministerelor de externe din Romania si din Franta, a INSTITUTULUI EUROPEAN DIN ROMANIA ( IER ) si a Fundatiei ROBERT SCHUMAN FRANTA,a fost organizata, conferinta internationala “ Apărarea comună europeană în contextul războiului din Ucraina ”

Președinția Franceză a Consiliului Uniunii Europene sub egida ministerelor de externe din Romania si din Franta, a INSTITUTULUI EUROPEAN DIN ROMANIA ( IER ) si a Fundatiei ROBERT SCHUMAN FRANTA,a fost organizata, conferinta internationala :

Apărarea comună europeană în contextul războiului din Ucraina

Cu participarea managerului regional pentru Europa de est al DEFENCE UNLIMITED [www.defenceunlimited.com ] Dr. Sorin Dobircianu, Ph. D., director al Centrului de Relatii Internationale si Lobby – INSTITUTUL EUROPEAN PENTRU CERCETARI MULTIDISCIPLINARE si a domnului Bruno DEMAILLE, dialogue facilitator, international mediator & negotiator-team builder.

București, 9 iunie 2022

Institutul Francez – Cinema Elvira Popescu

Agendă: Context Sprijinul opiniei publice față de proiectul european a crescut în contextul pandemiei și al crizei din Ucraina.

Uniunea Europeană se confruntă, însă, cu numeroase provocări în ceea ce privește tranziția verde și digitală, securitatea energetică, securitatea alimentară sau cea cibernetică, precum și realizarea obiectivelor europene în materie de apărare comună.

IMG 20220609 WA0001 IMG 20220609 WA0034 IMG 20220609 WA0007 1

Pornind de la realitatea curentă, scopul evenimentului este acela de a facilita un dialog bilateral între experții români și cei francezi cu privire la consecințele multisectoriale ale războiului din Ucraina. Conferința face parte dintr-o serie de activități desfășurate de Fundația Robert Schuman în parteneriat cu centre de cercetare și think tank-uri europene, incluse în programul Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene.

 

Intervenții oficiale:

E.S. Dna Laurence Auer, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Franceze în România

Dna Irina Zidaru, director general, Departamentul Afaceri Strategice, Ministerul Afacerilor Externe, România

Dna Alina Bârgăoanu, prof.univ.dr., președinte al Consiliului de Administrație, Institutul European din România

Dl Jean-Dominique Giuliani, președinte, Fundația Robert Schuman, Franța

Workshop-apararea comună europeană în contextul războiului din Ucraina:

Dl Jean-Dominique Giuliani, președinte, Fundația Robert Schuman, Franța

Gen Bg. Liviu-Mihail Iancu, locțiitor al șefului Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Ministerul Apărării Naționale, România

Dna Pascale Joannin, director general, Fundația Robert Schuman, Franța

Dna Angela Grămadă, președinte, Asociaţia Experți pentru Securitate și Afaceri Globale – ESGA, România

Dl Șerban Filip Cioculescu, cercetător principal, Institutul pentru Studii Politice de Apărare și Istorie Militară, România

Dl Mihai Sebe, șef Serviciu Studii Europene, Institutul European din România

Acest articol a fost citit de 183 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

One thought on “Președinția Franceză a Consiliului Uniunii Europene sub egida ministerelor de externe din Romania si din Franta, a INSTITUTULUI EUROPEAN DIN ROMANIA ( IER ) si a Fundatiei ROBERT SCHUMAN FRANTA,a fost organizata, conferinta internationala “ Apărarea comună europeană în contextul războiului din Ucraina ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *