fbpx
Polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au organizat o activitate preventivă la Grădiniţa cu Program Prelungit Bobocei Buzău

Polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au organizat o activitate preventivă la Grădiniţa cu Program Prelungit Bobocei Buzău

Prietenul meu, Poliţistul

În ziua de 02 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Siguranța Școlară au organizat o activitate preventivă la Grădiniţa cu Program Prelungit Bobocei Buzău împreună cu poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, Biroului pentru Protecția Animalelor şi Biroului Rutier Buzău în scopul prevenirii victimizării minorilor prin semnalarea situaţiilor de pericol în care pot fi implicaţi din cauza necunoaşterii consecinţelor adoptării unor comportamente.

Citeste si : https://globalmedia.ro/actualitate/secretar-de-stat-rosteste-crudul-adevar-70-din-produsele-alimentare-consumate-in-romania-vin-din-import/

Activitatea a avut ca scop şi promovarea instituției și a profesiei de polițist, fiind prevăzută în calendarul activităților din cadrul proiectului „Prietenul meu, Polițistul”.

Activitatea s-a desfăşurat sub forma unor discuţii interactive cu preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Bobocei Buzău, în cadrul cărora au fost abordate aspecte referitoare la necesitatea respectării regulilor, semnelor și marcajelor de circulaţie rutieră de către copii, obişnuirea acestora să se deplaseze pe un spaţiu limitat, trotuarul, să respecte traseele de deplasare sigure, precum şi recunoaşterea de către cei mici a situaţiilor de pericol pentru a nu deveni victime ale incidentelor rutiere.

La activități a fost folosit un “gameboard”, reprezentând un traseu cu marcaje pietonale şi indicatoare rutiere, special conceput pentru a desfăşura activităţi practice cu cei mici.

De asemenea, copiii participanți la activitate au fost informați cu privire la regulile de bază privitoare la deținerea, creșterea și îngrijirea animalelor.

În cadrul activităţilor au mai fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea disparițiilor de minori și a traficului de persoane. Astfel, copiilor le-au fost prezentate pe înțelesul lor câteva situații de risc specifice vârstei, fiindu-le oferite recomandări preventive pentru siguranța proprie (evitarea abordărilor directe de către persoane străine, refuzul diferitor bunuri oferite de către acestea, dar mai ales refuzul categoric al apropierii excesive, a contactului fizic nejustificat, cât și a însoțirii necunoscuților, precum și anunțarea imediată a părinților/bunicilor/etc. cu privire la situațiile respective).

La activitate au participat 33 de preșcolari şi  cadre didactice.

În aceeaşi zi, au desfăşurat o activitate preventivă şi poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei muncipiului Buzău care au purtat discuţii cu elevii clasei.

Acest articol a fost citit de 283 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *