fbpx
Pe 2 februarie se va lua decizia cu privire la redeschiderea scolilor. Sorin Campeanu a declarat :Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează’ declarat

Pe 2 februarie se va lua decizia cu privire la redeschiderea scolilor. Sorin Campeanu a declarat :Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează’ declarat

Sorin Cîmpeanu, după focarul de la școală cu noua tulpină: ‘Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează’.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, la România TV, că, deocamdată, redeschiderea școlilor rămâne în ăicioare, chiar dacă în București a fost descoperit un focar cu noua tulpină de COVID-19.

„Interesul major pentru deschiderea școlilor se păstrează, sub rezerva unei analize care se va face pe 2 februarie. Dacă se vor confirma și celelalte cazuri cu noua tukpină, specialiștii din DSP și INSP vor lua decizia corectă.

Exclud această posibilitate de a reveni la scenariul hibrid. A fost ineficient din perspectivă educațională. Îngrijorarea părinților este normală”, a spus Sorin C]mpeanu.

Nouă din 10 persoane testate, contacți ai unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR, informează, sâmbătă, Ministerul Sănătății. Pacientul testat inițial lucrează într-o școală din Capitală.

Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2.

Pacientul lucrează la o școală din București.

În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de patru persoane (un caz confirmat pe data de 14 ianuarie și 3 cazuri în data de 18 ianuarie).

Potrivit MS, în 22 ianuarie au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele patru confirmate și șase contacți direcți ai acestora).

„Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile. Persoanele depistate pozitiv sunt fără istoric de călătorie în străinătate”, transmite MS.

Direcția de Sănătate Publică București a luat mai multe măsuri. Una dintre măsuri vizează școala unde lucrează cei depistați pozitiv: aceasta a fost închisă iar în data de 25 ianuarie se va realiza dezinfecție generală, inclusiv nebulizare.

De asemenea, au fost luate măsurile de izolare/carantinare pentru cazuri / contacții cazurilor.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ministerul Sănătății reamintește importanța respectării măsurilor de prevenție: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea fizică și igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19 și raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

Evaluarea riscului general asociat cu răspândirea noilor tulpini în comunitate a fost crescut de Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC) în urmă cu două zile la ridicat / foarte ridicat.

Acesta a mai declarat pentru Digi24 ca vaccinarea profesorilor va incepe inainte de inceperea semestrului 2.

Sursa : stiripesurse.ro

Acest articol a fost citit de 190 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.