fbpx
OGLINDA FARA RAMA , o carte lansata in cursul lunii iunie 2023.

OGLINDA FARA RAMA , o carte lansata in cursul lunii iunie 2023.

Recent, in cursul lunii iunie 2023, a fost lansata, oficial, la Craiova, cartea OGLINDA FARA RAMA ( ISBN: 9786067092868), o lucrare de referinta si de impact sustenabil, in mediile de referinta interne si, in special, internationale.

oglinda fara rama oglinda 20230628 113453

 

Romanul in speta, in stuctura autentica, prezinta, printre altele, o viziune propie, noua, adaptata noilor mecanisme interne si, in principal internationale, racordata la noile modele mondiale de strategic laboratories alliance compliance arrangements, prin care intel ops sunt readaptate unor matrici operationale transnationale de unpredictibile proxy forecasts, in care exceleaza, la o dimensiune superioara, de referinta, operatiunile de disruptions, axate, primordial, pe noua harta asimetrica de spionaj si contraspionaj, la scara macro, aferenta tabloului revizuit, prin care starea mondiala de cvasi-stabilitate si echilibru a fost redefinita, pentru un nou outcome.

In lucrare, autorul, stimabilul domn Cezar Alexandru, prezinta o viziune propie a noilor tendinte expansionist-trasnationale si de dominatie, in care cetatenii-contribuabili, analizeaza si sunt analizati si in care monitorizeaza si sunt monitorizati, cu accent pe cativa poli multinationali consacrati, cunoscuti de marile laboratooare ale Lumii, ca principali vectori exportatori de aranjamente si jocuri mondiale, in domeniile de referinta, dar si in macro sectoarele adiacent-emergente, revigorate de noile politici comune, mutuale, bilaterale si multilaterale global-integrate de si prin noi intelegeri si aranjamente, derulate sub indrumarea si cu respectarea regulilor instituite de respectivele cluburi de interese mondiale.

Cartea reda, cu nonsalanta, aspecte de interes, din cazuistica mondiala de specialitate, dar si multe alte scenarii reale sau adevarat-modelate, multe dintre cele relatate fiind fapte dovedite de istorici, in timp ce altele nu au fost confirmate. Autorul “poveste” cu o usurinta uimitoare si nu se sfieste sa vorbeasca despre orice, marcand, accentuat, latura de creativitate, lasand impresia ca stiinta are limite, in timp ce cunoasterea este nelimitata.

De asemenea, romanul poate fi citit si ca un document in mediile de specialitate                           ( Intelligence, Military, Defence, Security for Maritime, Aviation & Cyber ), pe alocuri ca un thriller si ca un roman, pur si simplu, pentru considerentele profilului omului din bransa, specialist in materie, care este, mereu, inconjurat de barbati si femei, specialistul de inalta tinuta si care disimuleaza, se transpune empatic, inventeaza situatii, rezolva scenarii, contexte prin care se protejeaza pe sine si pe ai sai, relevand si modeland fapte si actiuni si admitand adevarul sau realitatea, doar atunci cand ii convine.

Mereu, acest om, specializat in “informatie”, va fi sortit sa fie singur. Si nu va sti de ce, pana la momentul de impact, consacrat pragului de analiza a vietii fiecaruia din domeniu, cand se va intelege pe sine. Exact aceasta latura o releva autorul, in subsidiar.

In formulele respective, in care tabloul de securitate privata isi asigura, constant si sistematic, pozitia ierarhic superioara si dominanta in raport cu conditiile de acces si metodele de selectie a formulelor de securizare a resurselor militare, de aparare, umane, politice, financiare, investitionale, de capital, bancare, natural-minerale, energetice si de orice natura, membrii selectelor cluburi multinationale sau cei “invitati”, sa-si prezinte echipa, strategiile, operatiunile, viziunile si, de asemenea, sunt invitati sa se defineasca, sa se decline si sa se prezinte, nu pot spune: “ Am gresit. “

Pe fond, concluzia finala este conturata, din ce in ce mai accurate, mai precis, actual, real, exact si oportun, de modele pseudo-politice derivate, extrapolate si rostogolite, spre un nivel de asimilare superior, care impune adoptarea acestora, dupa prealabile experimente macro, in care executivele Lumii simuleaza strategiiile respective, apoi le modeleaza rapid, inainte de implementare si operare, urmand ca operatiunea, pe termen lung, de servisare a sistemului in cauza, adopata de guverne, sa aseze si sa consfinteasca politicile vizate, din ariile de responsabiliate si din competenta jurisdictionala, in directiile proiectate, in prealabil, in conformitate cu termenii si conditiile intelegerilor internationale, dirijate de organizatiile, agentiile si entitatile implicate, care isi asuma si, totodata, isi exercita, permanent si continuu, controlul si care, in prealabil, au stabilit noile cai, readaptate, de orientare pentru orice tip de client: guvern, agentie, grup, organizatie, armata, proiect etc.

 

Dr. Sorin Dobircianu, Ph.D. Sr. Lead Expert NATO, Director INSTITUTUL EUROPEAN DE CERCETARI MULTIDISCIPLINARE, CENTRUL DE RELATII INTERNATIONALE SI LOBBY.

Citeste si  : https://globalmedia.ro/actualitate/descopera-deliciosul-snack-franui-savoarea-autentica-a-patagoniei-acum-la-kids-planet/

Acest articol a fost citit de 292 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *