fbpx
Obositi de atata opozitie pe care au facut-o PSD-istii se relaxeaza la munte !! ‘Retreat’ PSD la poalele munților Făgăraș: Marcel Ciolacu face lobby pentru ‘proiectul Negoiță’

Obositi de atata opozitie pe care au facut-o PSD-istii se relaxeaza la munte !! ‘Retreat’ PSD la poalele munților Făgăraș: Marcel Ciolacu face lobby pentru ‘proiectul Negoiță’

Conducerea centrală a PSD se reunește, vineri, la o pensiune turistică aflată la poalele munților Făgăraș, pentru a-și creiona strategia politică, printre subiectele ‘fierbinți’ fiind dorința lui Marcel Ciolacu ca social-democrații să-l recupereze pe Robert Negoiță.

Social-democrații reiau astfel ‘tradiția’ ieșirilor pitorești practicate în fostele mandate ale lui Mircea Geoană, Victor Ponta, Liviu Dragnea. Geoană își chema colegii mai ales la munte, în timp ce Dragnea prefera Delta.

Liderii centrali PSD sunt așteptați să ajungă pentru socializare și discuții informale încă de joi seară în comuna brașoveană Sâmbăta de Sus, la pensiunea Miruna, înaintea ședinței Biroul Permanent Național al PSD de vineri, de la ora 10.00.

La ședința care îmbină relaxarea cu politica, social-democrații vor avea o „consfătuire” pe teme de actualitate, precum PNRR și moțiunea simplă împotriva lui Claudiu Năsui, dar și pe probleme mai complicate precum relația cu PNL, revizuirea Constituției, clarificarea doctrinară a PSD în cadrul unui Congres, au explicat surse din partid pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

Revenirea lui Robert Negoiță în PSD, un „proiect” dorit de liderul formațiunii, Marcel Ciolacu, este un subiect fierbinte în partid pentru că prim-vicepreședintele formațiunii, Gabriela Firea, se opune. Ciolacu va încerca să medieze măcar o înțelegere, dacă nu se poate o împăcare, între Firea și Negoiță.

Surse din PSD au precizat că o recuperare a primarului de la Sectorul 3 ar oferi un semnal pentru alți foști social-democrați care s-au îndepărtat de partid, scopul fiind acela de a crea o largă platformă de stânga pentru 2024. Nu este exclus în acest sens să aibă loc tatonări cu lideri Pro România, partid condus de fostul premier Victor Ponta și care a „aspirat” o serie de social-democrați cu notorietate. Scenariul nu se bucură însă de unanimitate în PSD, mai mulți lideri social-democrați fiind rezervați cu privire la revenirea în formațiune a unor foști colegi cu care relațiile s-au încheiat prost și foarte prost.

PSD are nevoie și de o nouă „identitate” și dacă se va ajunge la o înțelegere pentru revenirea lui Negoiță în PSD, atunci un Congres al formațiunii ar putea avea loc în a doua parte a acestui an, mai spun surse social-democrate, eveniment la care s-ar împușca doi iepuri dintr-un foc: PSD ar fuziona cu partidul local al lui Negoiță și s-ar relansa ideologic pentru viitorul ciclu electoral.

Surse din PSD au mai declarat  că revizuirea Constituției este privită în PSD ca o temă necesară, dar care depinde foarte mult de atitudinea liberalilor.

Sursa

Acest articol a fost citit de 160 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.