fbpx
Oare în câte primarii si institutii de stat din judetul Buzau avem astfel de situatii? Angajații unei primării din Gorj întârziau la serviciu, iar la prânz plecau acasă. Oamenii, revoltați când edilul a schimbat programul

Oare în câte primarii si institutii de stat din judetul Buzau avem astfel de situatii? Angajații unei primării din Gorj întârziau la serviciu, iar la prânz plecau acasă. Oamenii, revoltați când edilul a schimbat programul

Oare în câte primarii si institutii de stat din judetul Buzau avem astfel de situatii?
Vom reveni cu exemple.

Angajații unei primării din Gorj întârziau la serviciu, iar la prânz plecau acasă. Oamenii, revoltați când edilul a schimbat programul.

Situație fără precedent la o primărie din județul Gorj. Angajații s-au revoltat după ce noul primar le-a impus să respecte programul de muncă. Aceștia obișnuiau să vină la serviciu mai târziu, iar la prânz plecau acasă.

Comuna Bolboși, județul Gorj. Miercuri, 10 martie, ora 10 și jumătate dimineața. Pe străzile comunei l-am întâlnit pe Trașcă Dumitru, un angajat la primăriei. Oficial, bărbatul este în concediu medical.

– Spuneți că nu vă duceți la serviciu, că sunteți în medical.
– Da, da.
– Aveți probleme de sănătate?
– Da, am ceva probleme de sănătate și mi-am luat 8 zile de concediu medical. (…) Rotaru ăsta, primarul ăsta nou e mai fixist așa. Vii la 8, pleci la 4.
– Și e anormal?
– Înainte mai aveai o pauză de masă, mai ieșeai. Ăsta e fixist și n-ai treabă. Eu m-am acomodat, n-am nicio problemă.
– V-ați acomodat, dar deocamdată sunteți în concediu.
– Da. Păi, și după aia ies la pensie.”

Chiar dacă în contractul de muncă este prevăzut un program de 8 ore, funcționarii publici de la primăria Bolboși, au lucrat, ani de zile, după bunul plac, spune edilul.

Noul primar al comunei gorjene a schimbat regulile

Odată cu schimbarea primarului comunei Bolboși din județul Gorj, s-au schimbat și câteva reguli în cadrul Primăriei. Mai exact angajații au fost obligați să vină la program. Lucru care i-a revoltat, acestia fiind obișnuiți să mai întârzie dimineața, iar la prânz să plece în pauză de masă. Noul primar este deja de 5 luni la conducerea comunei, însă nici până acum nu a reușit să-i convingă pe toți că trebuie să respecte regulile.

„Vă dați seama că nu le-a căzut bine, le-a căzut greu și foarte greu. Le-am spus: gata! Eu vin ultimul în primărie și plec primul. Adică la ora 8 eu sosesc în primărie și trebuie să mă aștepte aici și la ora 4 eu plec și dumnealor trebuie să închidă ușa după mine”, spune Viorel Rotaru – primarul comunei Bolboși.

– La cât începe programul pentru dvs?
– La ora 8.
– Asa a început mereu?
– Da.
– Am înțeles că ar fi fost câțiva colegi care mai trăgeau chiulul.
– Nu pot să vă spun că trăgeau chiul, că intarziau, da.
– Cum a spus domnul primar și copiii de grădiniță merg la program și elevii de școală. Este firesc pentru asta venim să lucrăm 8 ore, așa e programul”

Localnicii sunt revoltați.

– Foarte bine, să-i pună la muncă că și așa sunt mulți peste tot.
– E normal să nu vină la program.oamenii care lucrează la primărie?
– Nu, da nu cred că, cu primarul ăsta nu le mai merge lor.”

La primăria Bolboși lucrează în acest moment 18 persoane.

Sursa

Sursa foto Digi24.ro

Acest articol a fost citit de 246 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva. Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *