fbpx
O nouă facțiune parlamentară ruptă din AUR după excluderea Dianei Șoșoacă? Ninel Peia și-a impus cinci senatori și deputați pe listele partidului AUR, Claudiu Târziu explică mizele protocolului dintre cele două partide

O nouă facțiune parlamentară ruptă din AUR după excluderea Dianei Șoșoacă? Ninel Peia și-a impus cinci senatori și deputați pe listele partidului AUR, Claudiu Târziu explică mizele protocolului dintre cele două partide

Odată cu excluderea Dianei Șoșoacă din grupul AUR au apărut informații legate de posibila apariție a unei noi facțiuni parlamentare în jurul parlamentarilor proveniți din Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia.

Deputatul AUR Dan Tănasă a declarat miercuri seară la Antena 3 că Diana Șoșoacă ar fi discutat cu mai mulți colegi pentru a părăsi partidul, în timp ce Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat pentru G4Media.ro că e ceilalți patru parlamentari veniți din Partidul Neamul Românesc au spus că vor să rămână în AUR.

Important: Diana Șoșoacă și alți patru parlamentari AUR nu se numără printre fondatorii AUR, ci sunt membri în Partidul Neamul Românesc, fondat de Ninel Peia (dat afară din PSD din cauza pozițiilor anti-vaccin). Ei au intrat în Parlament candidând pe listele AUR în urma unui protocol de colaborare semnat între Partidul Neamul Românesc și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), după cum a explicat Claudiu Târziu pentru G4Media.ro.

Cei cinci parlamentari din grupul AUR, dar care provin din Partidul Neamul Românesc, sunt Diana Șoșoacă (senatoare), Mircea Chelaru (deputat), Sorin Muncaciu (deputat), Lucian Feodorov (deputat) și Francisc Tobă (în cazul căruia AUR face demersuri pentru invalidarea mandatului de deputat din cauza participării la reprimarea Revoluției din 1989).

Ce se întâmplă cu aceștia? Dacă Dan Tănasă a declarat la Antena 3 că Diana Șoșoacă ar fi discutat cu unii dintre ei plecarea din AUR, Claudiu Târziu, co-președinte AUR a declarat pentru G4Media.ro că toți și-ar fi exprimat intenția de a rămâne în grupurile parlamentare AUR și după plecarea Dianei Șoșoacă.

”Am avut această discuție cu parlamentarii, i-am întrebat franc dacă vor să rămână, ei au spus toți că vor să rămână cu noi. Dacă ar dori să plece, nu e nici o tragedie, înțelegem opțiunea lor, dar devenind parlamentari independenți nu se pot constitui în grup parlamentar pentru că provin dintr-un partid care nu a făcut pragul electoral (Partidul Neamul Românesc – n.red.). Fără funcții în structurile de conducere ale camerei, cu timpii de declarații reduși, nu știu dacă e o variantă pentru ei. Noi îi prețuim în mod sincer”, a spus Claudiu Târziu pentru G4Media.ro.

Preluare:G4media.ro

Acest articol a fost citit de 67 ori

Echipa Global Media nu a solicitat si nu a acceptat nicio forma de finantare din fonduri guvernamentale. Spatiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvaziva.Daca iti place ce facem, poti contribui si tu la sustinerea echipei Gobal Media si a presei libere.

Sustine Echipa Global Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *